Cazul John Higgins - partea a II-a

00:56:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Incurcate mai sunt itzele sportului, dom`le, iar snooker-ul nu face nici el exceptie de la regula. Acum doua zile, va povesteam despre refuzul celor de la News of the World (NOTW) de a preda in intregime dovezile impotriva lui Higgins si Mooney; iar mai mult decat atat, va povesteam despre conditia pusa de baietii "veseli" de la NOTW, si anume ca vor preda intregul set de dovezi numai daca Higgins si partenerul sau vor accepta sa nu intreprinda actiuni legale impotriva ziarului.

Ieri insa bomba a explodat, cand NOTW a declarat ca nu au facut o asemenea declaratie/oferta si nici macar nu au discutat cu avocatii celot doi incriminati. Hm...dar cu totii stim ca nu iese fum fara foc, nu? Sau era invers? :P

Conform celor publicate de guardian.co.uk, se pare insa ca NOTW au predat investigatorilor intregul set de dovezi, mai precis in prima faza acesta i-a fost inmanat lui David Douglas (insarcinat cu desfasurarea preliminara a investigatilor si membru al Asociatiei mondiale de biliard si snooker profesionist (WBPSA) pentru ca mai apoi, cum investigatia a fost continuata de un organism independent, si anume Sport Resolutions (UK) dovezile sa le parvina acestora din urma.
Tot cei de la guardian.co.uk sustin ca daca o oferta de predare a dovezilor in mod conditionat a fost facuta, aceasta nu a fost facuta in mod direct de cei de la NOTW.

Reversul medaliei, vine insa de la sportingintelligence.com, care sustin ca pana in momentul de fata nu au primit nici o infirmare sau confirmasre din partea celor de la NOTW, in legatura cu predarea setului de dovezi catre autoritati.Totusi, recunosc faptul ca David Douglas ar fi avut acces (cei drept limitat/conditionat) la setul integral de dovezi, desi nici acesta nu a confirmat sau infirmat informatiile datorita termenilor legali in cauza.

"Tertza" parte din scandal, adica Higgins si Mooney, prin reprezentatii lor legali, au declarat ca se vor tine, ca si pana acum, departe de a face declaratii ce ar putea sa prejudicieze si mai mult situatia.

Daca acum sunteti mai confuzati decat la inceputul acestui articol,ei bine sa stiti ca nu sunteti singuri. Nici eu n-am percutat prea multe, insa cred ca nici nu e cazul. Din pacate informatiile contradictorii si speculatiile sunt la ordinea zilei, iar pana la glorioasa luna septembrie (cand tribunalul va hotari "care-i faza") mai e ceva de asteptat. Cert este ca baietii de la sportingintelligence.com promit sa ne tina la curent cu noutatile, referitoare la caz,iar eu voi subscrie la promisiune sa va tin pe voi la curent :P

va continua... ;)

0 comments: