Cazul - John Higgins -

02:50:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Poate va intrebati ce se mai aude despre cazul lui John Higgins, acuzat de baietii "isteti" de la "News Of the World" ca si-ar inscena castigurile de frame-uri in snooker. Ei bine, tarashenia a prins un iz de peshte imputit, incat mi-e o lehamite grozava sa o expun, insa am sa o fac, intrucat piticul multilateral dezvoltat de pe creier urla de zor: " Snooker!Snooker!", asa ca na...sa-i fac si lui o placere, nu? :))

Conform celor de la sportingintelligence.com, cazul lui Higgins se afla in atentia tribunalului si va fi elucidat o data pentru totdeauna undeva pe la inceputul lunii septembrie. Cam multisor, mai ales ca ne duc cu preshul asa de pe la inceputul lui iunie. Insa ce sa-i faci, justitia are cai complicate, multe prea complicate pentru creierul meu nerabdator de sentinte.

Ceea ce insa nu stiati, poate, este ca baietii veseli de la "News of the World" nu vor sa predea toate dovezile care au dus la marele scandal, strategic plasat chiar in ziua finalei Campionatului Mondial de Snooker de la The Crucible Theatre. Mai precis, baietii spun ca ar fi totusi dispusi sa predea toate informatiile si inregistrarile video/audio doar daca Higgins si managerul sau Pat Mooney accepta sa nu dea pe viitor ziarul in judecata. Ei, parol conitza, ca asa ceva n-am mai auzit de cand ma stiu! Pai, dupa ce acum ceva timp tot baietii de la sportingintelligence.com au dezvaluit neconconrdante majore intre vocea de pe inregistrari si cea a lui Higgins si multe alte replici scoase din context si apoi inteligent lipite pe ici pe colo, acum vine si declaratia celor de la NOTW. Hm...pai daca pana acum cineva avea indoieli asupra nevinovatiei lui Higgins, acum ar trebui sa nu le mai aiba, cel putin asa reiese din cele de mai sus.

Personal, nu stiu ce s-a intamplat intre Higgins, Mooney si cei de la tabloid, insa nici ca m-ar interesa prea tare. Important este ca toata afacerea sa se incheie pentru ca dauneaza extrem de mult snooker-ului de pretutindeni. Daca Higgins a gresit sau nu, doar el stie, cert este ca nici cei de la NOTW nu sunt usa de biserica. Asa ca nu vad decat doua parti care isi permit luxul de a se certa in timp ce lumea incepe sa priveasca piezis la sportul asta nobil,care isi pierde din veridicitate si onoare prin astfel de reprezentatii ieftine.

Am insa o intrebare. Cum se poate ca NOTW sa nu vrea sa predea dovezile complete? In contextul in care au facut o serie de acuzatii care au dus la ridicarea dreptului de participare a lui Higgins la orice competitie sportiva de snooker si la atacarea in instanta a acestuia, cum de nu sunt obligati sa isi prezinte dovezile in formatie completa? Daca probele de pana acum s-au dovedit insuficiente sau dubioase, atunci de ce nu se reunta la caz? Iar daca nu se poate actiona asa, cu riscul de a ma repeta, de ce nu sunt obligati prin lege cei de la NOTW sa prezinte intregul dosar de dovezi? Unul dintre marile mistere ale vietii, cred... :P

Astept luna lui septembrie si decizia finala. Snooker-ul mai are un hop de trecut!

0 comments: