"The Hurricane" ne-a parasit

23:41:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Azi vroiam sa va vorbesc despre jocurile din Liga Nationala de Snooker, insa ma vad nevoita sa aman aceasta relatare, pentru a face o alta...trista si socanta in acelasi timp pentru lumea snooker-ului de pretutindeni.

Dupa cum, unii dintre voi stiti deja, "The Hurricane" Alex Higgins ne-a parasit la doar 61 de ani. Nu am de gand sa fac un mare articol despre acest subiect intrucat intodeauna am considerat ca disparitia unui om este un subiect delicat ce trebuie tratat cat se poate de discret. In plus, urasc momentele in care o persoana trece in nefiinta pentru toti se apuca sa-si exprime regretele dupa ce o viata intreaga l-au injurat pe raposat! Dar sa nu intram in balarii, pentru ca sigur o fac altii deja pentru mine.

Daca sunteti pasionati de snooker, ati auzit de Alex Higgins, de fenomenul si inspiratia numita "The Hurricane". Ii stiti performentele, iti stiti defectele si calitatile, excesele si loviturile uluitoare de tac etc. Higgins se lupta de ani de zile cu o forma grava de cancer la gat, pe care insa a reusit sa o invinga cu ajutorul chimio-terapiei. Insa efectele nefaste ale tratamentului nu au intarziat sa apara, "The Hurricane" pierzandu-si dantura si fiind nevoit sa se alimenteaza cu hrana pentru bebelusi, ani de zile. Multi poate ati vazut poze recente ce Alex...in ultimii ani a slabit enorm! Personal, m-am intrebat intotdeauna cum de reusea sa mai tina tacul in mana si sa joace snooker...pentru ca fratilor! omul inca mai juca.

Circula pe Youtube.com , un filmulet absolut impresionant, un interviu mai precis, in care Alex se antreneaza intr-un club de snooker. L-am urmarit acum cateva luni si sincer va spun, am ramas fara cuvinte! Determinarea unui om care avea o infatisare si o structura fantomatica aproape, care de abia mai putea vorbi, care a trecut prin ani de depresie si de rupere totala de snooker, nu avea limite! Daca aveti rabdarea sa urmariti filmuletul, o sa-mi dati dreptate. Omul asta ne-a dat tuturor o lectie. Talentul nu se invata! Fie il ai, fie nu!

Aaa...si inca ceva! NU se renunta niciodata! Se lupta pana la ultima picatura!
Dumnezeu sa-l odihneasca!

0 comments: