Tribut pentru "Uragan"

01:12:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Pentru ca lumea snooker-ului este inca ravasita dupa disparitia lui Alex" Hurricane" Higgins si pentru ca foarte multe legende ale snooker-ului, prieteni si personalitati relationate cu lumea sportului si-au expus, asa cum se cuvine, parerile despre ceea ce a insemnat "Uraganul" Higgins pentru snooker, am decis sa dau scriere aici tributului prezentat de EuroSport.

Steve Davis (detinator a 6 titluri de campion mondial): "Era un animal competitiv si stiai exact ce simtea cand il vedeai jucand snooker. A reusit sa surescite interesul persoanelor care altminteri nu s-ar fi sinchisit sa se uite la snooker si a dus sportul pe culmile succeselor. Nu purta cravata, era un personaj problematic, insa pentru toate astea si chiar mai mult a fost iubit, iar in ceea ce priveste snooker-ul, era un geniu desavarsit.Alex, Roonie O`Sullivan si Jimmy White sunt cei trei jucatori care au socat intreaga lume cu loviturile lor. Poate ca nu a castigat atat cat ar fi putut cu talentul sau, insa cand castiga multimea de spectatori era in delir, tocmai datorita felului sau de a fi si de a se impune in fata autoritatii. Era un adevarat rebel. Era cel care venea cu sticlele de sampanie pentru a "imbuna" oficiul de disciplina. Avea acest tip de razvratire obraznica."

Dennis Taylor (campion mondial 1985): "Nu cred ca ne va mai fi dat sa vedem un jucator atat de mare ca Alex in lumea snooker-ului.Era ceva in maniera in care juca, era un strop de John McEnroe. Controvesele erau la ordinea zilei; juca mai relaxat si mai bine daca reusea ca arbitrul sa-l mai "scuteasca" putin, insa modalitatea de abordare genera haos cateodata. Dar asa era Alex...si asta il facea unic."

Willi Thorne (fost ocupant al locul 7 in lume): " Toti iubim geniile.Daca esti un geniu, esti automat unul dintre cei mai buni oameni din lume si toti vor sa te vada.Era bun prieten cu George Best si a stat chiar cateva luni acasa la mama mea, ea ajungand in cele din urma sa-i faca curat si sa-i calce hainele. Cand aveam 19 ani, compania care se ocupa de managementul lui Alex mi-a oferit un post de sofer. Tin minte ca am refuzat si cred ca am facut o alegere inteleapta. Insa am jucat snooker cu el de multe ori si chiar am avut cateva dispute, insa in final ne-am impacat."

Ronnie O`Sullivan (dentinator a 3 titluri de campion mondial):" Alex Higgins a fost unul dintre motivele reale si modelul inspirational care m-a determinat sa intru in snooker. Este o legenda a snooker-ului si ar trebui ca lumea sa si-l aminteasca ca fiind cel mai bun jucator de snooker."

Barry Hearn (presedinte World Snooker): " Sunt aproape 40 de ani de cand in cunosc si trebuie sa spun ca a fost unul dintre principalele motive ce au condus la cresterea in popularitate a snooker-ului in primii ani de viata ai acestui sport. Era un personaj controversat insa mereu juca cu patos. Ii vom simtii lipsa - era modelul original de campion."

Nelson McCausland ( Ministru al Sportului - Irlanda de Nord):" A fost o legenda a snooker-ului si unul dintre cei mai mari sportivi pe care Ulster i-a putut da. Stilul de job abordat a "finisat" snookerul, iar talentul sau a captivat intreaga planeta."

Hugh Robertson ( Ministru al Sportului-Marea Britanie): " Alex Higgins a fost pata de culoare si unul intre cele mai populare fetze ale snooker-ului timpuriu. Fanii si intregul sector sportiv ii vor simtit lipsa. Suntem alaturi de familia si prietenii sai in aceste momente dificile."

Sean Boru ( biograful lui Higgins): "Cea mai buna metoda de a-l descrie pe Alex, este sa spui ca era o companie placuta.Trecea foarte usor de la o stare la alta, insa nu era greu sa treci cu vederea. Era un tip individualist, un personaj fanatic si nimeni nu va putea sa-l egaleze. A fost acest Muhammad Ali al snooker-ului si a promovat sportul in secolul XX in stilu-i caracteristic. Mai devreme am vorbit cu cineva care mi-a spus ca Alex a fost norocos pentru ca si-a facut aparitia in perioada de inceput a snooker-ului, insa i-am replicat ca este total invers. Nu snooker-ul l-a facut pe Alex Higgins ci Alex Higgins a facut snooker-ul. L-am vazut acum doua luni si arata ingrozitor...cred ca persoanele apropiate de Alex, stiau ca sfarsitul este iminent."

0 comments: