Adio "Uragane"!

00:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Luni 2 august, familia, prietenii si toti cei care l-au admirat si iubit pe Alex Higgins s-au adunat in Belfast la ceremonia de adio.Catedrala "Sfanta Ana" a fost parca neincapatoare pentru toti care, indurerati au vrut sa isi ia ramas-bun de la "Uraganul" snooker-ului.

Jimmy White, Stephen Hendry, Willie Thorne, Ken Doherty, au fost doar cateva dintre numele prezente la tristul eveniment. Nu mai este necesar, cred, sa precizez ca starea emotionala a lui Jimmy l-a impiedicat sa citeasca tributul pe care i l-a scris lui Alex. Este un fapt extrem de bine cunoscut ca cei doi erau buni prieteni, iar moartea lui Alex l-a afectat teribil. Protopopul anglican a fost cel care a dat citire mesajului: "Acum un an Alex imi spunea ca vrea sa joace din nou si sa pornesca in turnee cu mine. Sunt furios pentru ca nu a ascultat niciodata de nimeni, familie sau prieteni - dar asa era Alex. Era un individualist, propriul sau stapan...era "Uraganul". Ii voi simti lipsa intotdeauna."
Un moment absolut emotionant a fost acela cand fata lui Alex Higgins, Lauren a dat citire unei scurte poezii dedicate tatalui ei.Aici puteti vedea exact despre ce vorbesc.
Steve Davis i-a dedicat lui Alex ultima melodia din show-ul sau de radio. O melodie a celor de la "Gentle Giant", de pe LP-ul " Missing Piece".

Cu bune si cu rele, Alex Higgins a revolutionat snooker-ul si a dat lumii un sport "cizelat" de performanta si talentul sale. In rest...era doar un om si ca orice om, era supus greselii. Asa cum si protopopul Dr Houston McKelvey a spus in timpul slujbei: " Alex Higgins s-a confruntat inca de la o varsta frageda cu doua mari tentatii: faima si bogatia; si i-a fost greu sa le faca fata. Nu a fost primul care s-a confruntat cu aceasta dificultate si cu siguranta nu va fi nici ultimul."

Dumnezeu sa-l odihneasca! Adio " Uragane"!

0 comments: