EPTC 1 - ultima zi

02:52:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Judd Trump, castigatorul EPTC 1
Zi incredibila aici in Germania, unde noul incoronat al competitiei Paul Hunter Classic/ EPTC 1, este tanarul de doar 21 de ani Judd Trump!
Judd, sau mai bine zis "Juddernaut" (pentru ca orice jucator de snooker care se respecta are cel putin o porecla :P) a avut un drum lung de parcurs pana in marea finala, insa trofeul, premiul de 10.000 euro, cele 2.000 de puncte castigate si admiratia celor din jur cred ca au constituit o rasplata consistenta. :) Trump a trecut in prima faza cu 4-0 de Michael Judge, l-a elimitat pe Peter Ebdon cu 4-2 pentru ca mai apoi sa il invinga cu 4-0 pe Andrew Pagett, castigandu-si un loc foarte confortabil in optimile de finala. Aici, l-a ingenuncheat pe scotianul Anthony McGill cu 4-2, pentru ca in sferturile de finala sa il trimita pe tusa pe Jack Lisowski cu un uluitor 4-0. Meciul din semi-finala l-a sustinut impotriva campionului EPTC, Shaun Murphy pe care l-a invins cu 4-2, iar finala a disputat-o cu Anthony Hamilton, revenind in forta de la scorul de 3-1 (in favoarea lui Anthony) si castigand cu 4-3; a inregistrat  break-uri de 69, 97, 40 si 52.


Legendele snooker-ului, mereu la datorie
Legendele snooker-ului, Steve Davis si Jimmy White nu au reusit sa treaca, din pacate, de sferturi. Steve a fost invins cu 4-1 de Shaun Murphy, in timp ce Jimmy a fost inlaturat cu 4-2 de Daniel Wells. Insa performanta inregistrata in aceasta competitie demonstreaza, inca o data, ce valori inestimabile sunt cei doi. Sa poti juca atat de bine la varsta lui Steve (53 ani) este remarcabil, iar revenirea lui Jimmy in competitiile de snooker nu poate fi decat laudata. Cei doi joaca cu atata pasiune incat este practic imposibil sa nu-i adori. Acum ceva timp "The Nugget" declara ca nu mai da chiar totul pentru snooker, nu poate fi vorba de 100%, insa inca mai simte enorma placere de a juca si ca mai are ceva de oferit acestui sport. In acelasi timp Jimmy intervievat dupa intoarcerea din jungla australiana (unde a participat la reality-show-ul  "I`m a celebrity" in 2009) a declarat ca la sfarsitul unei lungi zile de supravietuire in conditii extreme, cand avea putina liniste si putea sa mediteze si-a dat seama cat de mult inseamna snooker-ul pentru el, cat de mult il iubeste, cat de mult adora sa joace in cadrul competitiilor si ca nu ar vrea sa renunte.


Insa revenind la primul eveniment din seria EPTC, trebuie sa adaug ca pentru Judd castigarea acestui trofeu reprezinta spargerea barierelor catre competitiile de puncte. Este prima sa victorie in cadrul circuitului profesionist de puncte si desi seria de PTC-uri este catalogata ca fiind de importanta medie sunt sigura ca ii va oferi avantul necesar pentru a avansa si mai mult in clasament. Trump are in portofoliu victorii serioase, castigand in fata lui Ronnie O`Sullivan sau Mark Williams, astfel ca victoria de ieri vine sa incununeze o viata dedicata snooker-ului (copilu` joaca de la 5 ani!!!). Sincere felicitari si mult noroc in competitiile urmatoare! :)


In alta ordine de idei, ziua de ieri a fost ingrozitor de obositoare si pentru noi, blogarii la datorie :)) Ambele site-uri resposabile cu furnizarea la minut de scoruri au decis sa nu mai actualizeze baza de date, astfel ca "gasca de nebuni" s-a vazut nevoita sa ia cu asalt twitter-ul si sa intrebe in dreapta si in stanga cine e prin Germania si asista la EPTC. A fost o intreaga comedie! :)) Pe aceasta cale, vreau sa ii multumesc arbitrului olandez Jan Verhaas care ne-a tinut la curent cu fiecare miscare a celor doi jucatori din marea finala. Fara informatiile sale nu am fi aflat cine a castigat. Tot prin amabilitatea lui Jan, avem si o poza de la marele eveniment, cand "Juddernaut" primeste trofeul.


Si asa se incheie o luna de snooker. Dar nu va impacientati, va rog! Maine revin cu programul pentru septembrie! :P

0 comments: