EPTC 1- Ziua 1

03:35:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Paul Hunter Classic/ EPTC
Anuntat cu surle si trambite, primul eveniment din seria European Players Tour Championship si-a facut debutul ieri, cu mare valva la Fürth, in Germania. Dar nu as vrea sa intru in mod brutal cu "bocancii" in povestioare despre cum a decus prima zi fara sa va fac un scurt rezumat a ceea ce inseamna EPTC.
Primul an in care a vazut lumina, a fost 2004, cand purta numele de "Grand Prix Fürth" si nu reprezenta o competitie de puncte. In acel an, Paul Hunter a castigat cu 4-2 in fata lui Matthew Stevens. In urmatorii doi ani, numele competitiei a fost schimbat in "Fürth German Open", pentru ca din 2007 pana in 2009 sa poarte numele "Paul Hunter Classic" in memoria celui care a fost poreclit "Beckham" al snooker-ului si care ne-a parasit in 2006, prea devreme, datorita unei boli sfasietoare. Incepand cu 2010, competitia a fost inclusa in seria de evenimente PTC si a devenit competitie de puncte.


Etapa de calificare pentru EPTC 1, a inceput inca din data de 26 august, cand un numar impresionant de impatimiti ai snooker-ului si-au dat silinta sa castige un loc cat mai aproape de marile legende participante. Printre ei s-au numarat si doi co-nationali de-ai nostrii, Lorin Ionut Druta care insa a pierdut cu 4-0 in fata lui Tiziano Guerra dar si Andrei Vintu Cristian care a fost raspus cu acelasi scor de Michael Betzinger. O alta figura importanta insa a fost si finalistul de la Campionatul European de Snooker, tinut in acest an la Bucuresti, olandezul Roy Stolk, care a reusit sa se califice.


Prima runda a fost una de exceptie, marile nume fiind in forma, nu gluma! :)) Mark Selby a trecut cu 4-1 de Tomasz Skalski, Jimmy "The Whirlwind" White i-a invins pe rand pe Michael Seidel (4-0) si Dave Harold (4-2),  Mark Williams a trecut fara probleme de Robert Sax (4-0), tanarul Jack Lisowski i-a invins pe  Robbie Williams (nu, nu cantaretul :P) cu 4-1 si pe Adrian Gunnell cu acelasi scor, iar Ronnie O`Sullivan a cam stat pe tusa, castigand din oficiu primul meci intrucat oponentul sau Yu Delu s-a retras.
Peter Ebdon se afla in aceiasi situatia ca si "The Rocket" castigand primul meci tot datorita neprezentarii oponentului Jake Nicholson (nu, nu actorul :P), insa norocul l-a parasit in al doilea  meci pe care l-a pierdut cu 4-2 in fata co-nationalului sau englez, Judd Trump. Speram ca acest model sa nu fie cumva "adoptat" si de Ronnie. :)

Barry Pinches a parasit competitia
Jamie Jones l-a invis cu 4-1 pe tizul sau Jak Jones, pentru ca mai apoi sa treca cu acelasi scor si de David Grace, Dominic Dale si-a inceput "jocul" foarte bine, invingandu-l cu 4-0 pe Sari Soner, Andrew Pagett a "furat" ultimul frame de sub nasul lui Paul Davis (4-3), Mike Dunn a avut un start de exceptie invingandu-l cu un curat 4-0 pe Sam Harvey, iar Alfie Burden, ambitios din fire cum il stim, i-a invins pe Patrick Fuchs cu 4-0 si pe Michael Wasley cu 4-2.

La polul opus, desi a avut un start de exceptie (4-0 cu Dezin Anar), brazilianul Igor Figueiredo a fost invins de Daniel Wells cu "ingratul" scor de 4-3. Barry Pinches, proaspatul castigator al PTC 4, a pierdut inca din primul meci (4-3) in fata lui Robert Milkins, acelasi lucru fiind valabil si pentru chinezutul Liang Wenbo, rapus cu un 4-0 de Rod Lawler. "Olandezul zburator" Roy Stolk, de care va povesteam mai devreme, cel care s-a duelat cu Luca Brecel (care apropo a pierdut cu 4-2 meciul impotriva lui Mike Dunn) in finala pentru titlul de campion european, a fost invis cu 4-3 de Liam Highfield, incheindu-si astfel participarea la acest eveniment. Personal insa, il vad ca fiind un  jucator cu un potential urias; l-am vazut jucand si o face cu mare responsabilitate si talent, asa ca "mama Omida" din mine ii prevede un viitor frumushel in snooker. :)))

In sfarsit ne laudam cu break-uri frumoase; chiar imi era dor de ele! Parol! Zi foarte importanta pe Mark Davis care a atins numarul 100 in materie de break-uri de peste 100 de puncte, ieri inscriind un frumos 117. Michael White se poate lauda cu doua break-uri de 101 puncte, respectiv 136, Dave Harold (105), Patrick Einsle (100), belgianul Bjorn Haneveer cu un 113 norocos, Jamie Jones (104), Ricky Walden (108), Kyren Wilson (111), Jimmy White (104), Michael Wasley (134), Allan McManus (107) si Gerard Greene (100 si 120).

Cum tabela de joc este un haos total, cele doua site-uri raspunzatoare cu actualizarile de scoruri aratand nu de putine ori rezultate diferite, ma voi opri aici din povestit, intrucat sunt ceva informatii pe care inca nu le-am putut verifica si nu mi-ar placea sa dau cu erate prin vecini :)). Cu toate astea s-ar putea ca si prin cele deja prezentate sa se mai fi strecurat ceva greseli, insa promit solem ca le voi rectifica de indata ce site-urile isi vor revizui comportamentul haotic. :))

Azi, avem o noua portie serioasa de snooker. Ii vom vedea (ma rog, mai mult imagina) pe Steve Davis, Neil Robertson, Ali Carter, Ronnie O`Sullivan, Shaun Murphy, Mark King si multi altii jucand snooker de calitate. Ne auzim maine pentru barfe! :P :)))

0 comments: