EPTC 1- Ziua 2

02:38:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Zi memorabila pentru "The Nugget"
O zi minunata pentru snooker, pe meleagurile de poveste germanice. O pleiada de nume consacrate in lumea snooker-ului si-au dat mana cu cei mai putin cunoscuti si au jucat regeste pentru a se califica in top 16, in cadrul competitiei EPTC 1.


Un start incredibil de bun pentru veteranul Steve Davis, care a trecut cu 4-2 de Graeme Dott, cu 4-1 de Fergal O`Brien si cu acelasi  4-1 de Ali Carter, parca "razbunandu-l" pe Mark Selby care a cazut "prada" manutelor dibace ale lui Ali, cu 4-3 in runda anterioara. Campionul in exercitiu al EPTC, Shaun Murphy l-a invins cu 4-3 pe Mark King, cu un curat 4-0 pe Barry Hawkins si cu 4-1 pe Joe Perry, calificandu-se astfel fara probleme in top 16. Iar in ceea ce-l priveste pe Jimmy White, acesta si-a continuat turul de forta cu un 4-2 in fata lui Craig Steadman.


Stephen Hendry, desi a pornit cu un 4-0 in meciul sustinut impotriva chinezului Liu Chuang, a pierdut in fata belgianului Bjorn Haneveer (4-2). La fel de ghinionist, campionul mondial en-titre, Neil Robertson l-a invins pe Andy Hicks cu 4-0, pe Martin Gould cu 4-1, insa a pierdut sansa de calificare in urmatoare runda, fiind invins cu un uimitor 4-0 de Stuart Bingham. Tot in aceiasi situatie, chinezul Marco Fu, dupa ce si-a invins co-nationalul (Anda Zhang) cu 4-3 si pe englezul Andrew Norman cu 4-2, a cam fost pus la punct de tanara speranta a snooker-ului mondial Jack Lisowski cu 4-3.

Marele absent de ieri, a fost insa Ronnie O`Sullivan care pur si simplu nu s-a mai prezentat; totusi am aflat ca "The Rocket" ar avea ceva probleme serioase cu spatele. Speram sa se faca bine cat mai repede si sa revina in circuit, pentru ca multimea il vrea! :))

Alfie Burden s-a calificat in optimi
Zi cam saracutza in materie de break-uri: Ricky Walden (105), Andrew Higginson (110) si Anthony McGill (127).
Pentru a consulta lista de scoruri, click aici.


Azi, ne astepta din nou "snooker pe paine". Mniam, mniam! :)) Avem 8 meciuri importante, de unde se merge mai departe in sferturi, semi-finale si tam tam tam...la sfarsitul zilei vom afla cine pleaca cu trofeul acasica! Multe emotii, nervi intinsi la maxim si o zi-maraton, intrucat cei doi finalisti vor fi jucat nu mai putin de 4 meciuri pe zi. E destul de greu si destul de coplesitor, insa sunt sigura ca baietii nostrii se vor descurca de minune.
Asa ca:  "Ura... si spre marea finala"! :))


P.S.: Sper ca majoritatea dintre voi v-ati intors din calatoria in timp, facuta cu ocazia meciului dintre Jack Lisowski si Marco Fu din 01.01.2005, daaaa? Si ca sa nu spuneti ca nu sunt de comitet, am si o "vedere" ca sa nu uitati cum a fost :)))



0 comments: