Fetele vesele din World Open

02:18:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Power to the ladies!

Wendy Jans si Anita Rizzuti, doua dintre jucatoarele de top din Europa, se vor numara printre participantii  din etapa de calificare pentru World Open, etapa ce va incepe pe data de 21 August si se va incheia pe 24.

Noul format al competitiilor, da o sansa absolut fabuloasa ca si juniorii, fetele, amatorii de rang international, dar si castigatorii competitiilor regionale sa concureze in fata celor 96 de profesionisti.

Jans este cea care va juca impotriva numarului 66 mondial, Simon Bedford, in timp ce "sora ei de tac" il va infrunta pe Alfie Burden. Amandoua au nevoie sa castige cel putin doua meciuri pentru a se califica in cadrul World Open-ului din Septembrie de la Glasgow.

Jans detine actualul titlu de Campion European (sectiunea "Ladies"), a fost de 9 ori campioana in tara sa natala, Belgia si a castigat titlul mondial IBSF in 2006.
" Sunt extrem de incantata ca voi avea ocazia sa joc intr-o competitie de raking points pentru prima oara", a declarat tanara de doar 27 de ani. "Este de asemenea prima data cand voi juca impotriva unui concurent de sex opus, in cadrul unui eveniment de profesionisti. Mi-as dori sa vad mai multe competitii de acest fel, intrucat constituie o sansa extraodinara pentru toti jucatorii de snooker sa concureze alaturi de cel mai buni din bransa."
Am mai invins jucatori barbati in trecut, asa ca stiu ca o pot face din nou. Totusi stiu ca nu va fi usor, pentru ca voi concura impotriva celor care au ajuns in top, insa voi avea grija sa joc la nivel inalt."

Jans Wendy este pregatita pentru victorie


Ocupanta locului intai in Norvegia, Anita Rizzuti, al carei sot nu este altul decat jucatorul din circuitul profesionist, Kurt Maflin, a declarat: " Sansele de calificare sunt desigur mici, insa sper ca in aceasta competitie sa dau tot ce am mai bun. Daca cineva merita sa se califice pentru competitia principala, dintre fete, atunci cu singuranta este vorba de buna mea prietena Reanne Evans, asa ca ii urez multa bafta."
"Sunt intr-adevar numarul 1 in Norvegia si sunt singura femeie-jucator de snooker de aici. Momentan incerc sa dedic cat mai mult timp antrenamentului si pregatirii, astfel incat baietii sa nu mi-o ia inainte. Imi place la nebunie sa-i bat! "


"Eu si Kurt avem doi copii, asa ca nu mereu gasesc suficient timp pentru antrenament. Nu joc cu Kurt, e mai bine pentru el sa se antreneze singur si nu cu o persoana care ii ofera prea multe sanse de castig. Faptul ca a revenit in circuitul profesionist, ma inspira enorm de mult. A reusit sa atinga break-ul maxim in cadrul PTC 1, dar nu am fost foarte surprinsa pentru ca reuseste acest lucru mai mereu, atunci cand se antreneaza. "


Meciurile din World Open sunt stabilite prin tragere la sorti, astfel incat exista marea posibilitate ca una dintre ele sa joaca alaturi de Maflin.


"Daca nu ma lasa sa castig, cina nu-i va mai fi servita pentru multa, multa vreme!" , glumeste Anita.


Sursa: worldsnooker.com

0 comments: