La multi ani, Steve Davis!

15:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Din sarbatoare in sarbatoare, azi celebram cea de-a 53 aniversare a unuia dintre cei mai mari jucatori de snooker - Steve Davis!!!!! :)

Campion mondial de nici mai mult nici mai putin, de 6 ori, primul care a realizat un break de 147 de puncte "pe sticla" (un moment istoric pentru televiziune) in anul 1982, in cadrul competitiei Lada Classic, castigator de 5 ori al International Open, detinator a 4 titluri de UK Championship, triplu-campion de Grand Prix, dublu campion de British Open, finalist in 1985 la Campionatul Mondial, unde "s-a batut pe bila neagra" cu Dennis Taylor intr-un meci ce a intrat in istoria snooker-ului, cel care a reusit in 2010 sa-l invinga intr-un meci extraodinar de tensionat pe campionul mondial din 2009, John Higgins si lista nu se opreste aici.

"The Nugget" in actiune
Steve Davis, sau asa cum a fost poreclit, "The Nugget" (pepita) este un jucator desavarsit, o legenda vie a snooker-ului si as indrazni a spune ca este de asemenea o sursa de inspiratie pentru oricine; jucator de snooker sau nu, omul iti da o lectie de clasa, de profesionalism si de eleganta. Un om talentat, un geniu in snooker dar si un om extrem de amuzant. :)


La multi ani, Steve! :)

Si acum, din ciclul " Daca doriti sa revedeti" :)) iata si filmuletul cu break-ul de 147, realizat de Steve.

0 comments: