PTC 4 - ultima zi

01:10:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Barry Pinches, campion PTC 4
Salutari fani ai snooker-ului de pretutindeni! Ieri a luat sfarsit (dupa trei zile de-a dreptul intense) competitia de snooker PTC, ajunsa la a IV-a editie. Si cum la sfarsit se trage linie si se alege castigatorul, iata si noul campion - nimeni altul decat Barry Pinches!!!

Ultima zi de competitie a fost la fel de suprinzatoare, dar mult mai tensionata decat restul. Am avut reveniri in forta de-a dreptul spectaculoase si multe meciuri care au "pornit" de la 3-3. Spun asta pentru ca practic de aici incepe nebunia si tensiunea. Nu-ti mai permiti sa ratezi nimic, intrucat e ultimul frame si e cel care te duce mai departe, sa nu...dupa caz. :P

Sferturile de finala s-au desfasurat dupa cum urmeaza: Ronnie O`Sullivan vs. Marco Fu, Dominic Dale vs. Stephen Maguire, Barry Pinches vs. Liu Song si Matthew Stevens vs. Mark Williams.
De departe insa, cel mai spectaculos meci din sferturi a fost cel dintre "The Rocket" si Marco Fu. Cei doi au o istorie impreuna, intrucat Marco a reusit sa-l invinga pe Ronnie in finala Grand Prinx-ului din 2007 cu 9-6. Insa de aceasta data, rolurile s-au inversat. Ronnie l-a invins cu 4-0, intr-un meci in care cel mai mare punctaj al chinezutului nostru per frame a fost 23 (celelalte fiind de 0, 0 si 1). ;)
Dominic Dale a castigat in fata lui Stephen Maguire cu 4-0, Barry Pinches l-a infrant pe Liu Song cu 4-2, iar Mark Williams si-a croit drum spre semi-finale cu un 4-1 in fata lui Stevens.


Dominic Dale a fost la un pas de Marea Finala
Semi-finalele i-au avut ca protagonisti pe Ronnie O`Sullivan vs. Dominic Dale si Barry Pinches vs. Mark Williams.
Si in acest caz, se pare ca Ronnie a avut, din nou, parte de cel mai tensionat joc. "The Rocket" a pornit cu un break fabulos de 136 de puncte, ajungand sa-l conduca pe Dominic cu 3-1. Si cand toti ne asteptam la lovitura finala, Dominic a egalat frame dupa frame. Asa "ne-am vazut pusi" in situatia de 3-3, care a durat ceva timp, dar care s-a "preschimbat" intr-un 4-3 in favoarea lui O`Sullivan.
La polul opus, meciul dintre Pinches si Williams s-a incheiat cu 4-1, in favoarea englezului.

Marea finala nu a fost nici ea lipsita de suspans. O`Sullivan, repetand tiparul din semi-finala, a condus cu 3-1, pentru ca apoi Barry sa egaleze la 3-3. Frame-ul de egalare a avut ca scor final 47-57, practic doar 10 puncte diferenta. Ultimul frame s-a incheiat cu 0-64 in favoarea lui Barry care, dupa ce a pierdut la acelasi 4-3 in cadrul PTC 2 in fata lui Mark Selby, se vede acum culegand laurii victoriei si ocupand locul fruntas in clasamentul general PTC.
O victorie bine-meritata pentru un om care a muncit enorm de mult sa ajunga pana aici.Este practic primul sau titlu, castigat la o competitie din circuitul profesionist, o competitie de raking points.
Asadar, il felicitam si speram ca aceast victorie sa-l motiveze sa "snookereasca" mai departe! :))

 In materie de break-uri de peste 100 de puncte avem : Marco Fu (104,109), Tony Drago (111), Ronnie O`Sullivan (116,136), Liu Song (169) si Barry Pinches (134).

Si asa ia sfarsit o noua competitie de snooker adevarat, insa nu va fie teama dragii mei Snooker Loopy, intrucat de sambata ne vedem la etapa de calificare pentru World Open. ;)

Pentru a consulta lista de scoruri, click aici.

0 comments: