PTC 4 - Ziua 1

03:46:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Prima zi de PTC 4 a fost una plina de victorii pentru "The Rocket"
Desi luna August era de obicei rezervata vacantelor, anul 2010 aduce o schimbare radicala. Dupa cum stiti, presedintele World Snooker, Barry Hearn este cel care a introdus mai multe competitii in speranta popularizarii sportului dar si pentru a face putina ordine prin clasament. Asa se face ca baietii nostrii "snookeristi" au lasat-o "mai moale" cu plecatul prin Jamaica, Tenerife etc. si au decis ca e mai bine sa-si etaleze preformantele in cadrul Players Tour Championship 4. Mi s-a parut absolut geniala declaratia (extrem de transanta) a lui Barry din prima editie a revistei "Snookered": " Intr-un an jucatorii vor spune ca - e prea mult snooker- si ma vor intreba cand primesc o saptamana libera. Iar raspunsul meu va fi : Du-te dracu!Esti un jucator profesionist de snooker. Eu vin in fiecare zi la servici si ma astept ca si tu sa faci acelasi lucru". :))) Asta e Barry al nostru. :P Poate are un limbaj prea colorat, dar e de admirat ca cel putin nu ii este teama sa spuna lucrurilor pe nume. Exigenta si profesionalismul sunt doua chei extrem de importante in orice afacere. ;)

Dar sa ne intoarcem la "oile noastre" (hm...o expresie cu iz de becalism :)) ). Prima zi de competitie desi a avut in start linistit, s-a transformat intr-o adevarat batalie spre finalul zilei. Cei care incheiau jocurile cu 4-0 sau 4-1 s-au vazut pusi in fata egalitatii (de cele mai multe ori) in cea de-a doua jumatate a zilei. Va imaginati cum era atmosfera la Academia din Sheffield? Parca ii zi vad pe toti, tensionati, cu cretele scaratiind pe tacuri, cu papioane mai mult sau mai putin sugrumate, cu grimase de zile mari etc.

Castigatorul PTC 2, Mark Selby a pornit in forta, invangandu-l pe chinezul "Mighty Mouse" Anda Zhang cu 4-2 si pe co-nationalul sau Dave Harold cu 4-1. Insa, asa cum se tot intampla in ultima perioada, urmatorul meci l-a avut in fata lui Ronnie O`Sullivan, meci pe care din pacate l-a pierdut cu un incredibil 4-0. Va dati seama ce se petrece cand cei doi se ciocnesc? E clar ca ies scantei. Si se pare, ca de aceasta data, Ronnie si-a luat revansa pentru campionatul mondial cand Mark l-a invins cu 13 la 11 in sferturile de finala.

Mergand pe acelasi fir, meciul dintre cei doi scotieni, Stephen Hendry si Anthony McGill, a fost unul cat se poate de simplu, insa cu un rezultat absolut surprinzator, 4-0 pentru Anthony. Tanarul de doar 19 ani a reusit sa il invinga pe cel care detine nici mai mult, nici mai putin de 7 titluri de campion mondial. Si la ce scor! Insa sa nu ne ambalam prea tare...a reusit sa treaca de Alex Davis cu 4-1, insa a pierdut in fata lui Judd Trump cu 4-0, nereusind sa se califice in ultmii 16.
Iar in ceea ce il priveste pe Hendry...se pare ca lipsa de la competitiile de snooker isi cam spune cuvantul. Sigur, nu mai joaca la acelasi nivel ca in anii `90, insa Hendry este genul de jucator care inca mai are multe de spus in snooker. Depinde doar de el. Intre timp, n-ar strica daca i-am vedea mocutza pe la mai multe competitii de acest fel.

In rest, surprize si iar... surprize. Jack Lisowski (finalistul din PTC 3) l-a invins pe Michael Wasley cu 4-2, insa s-a vazut trimis regeste acasa de catre Mark Davis cu un rasunator 4-0, Martin Gould desi l-a invins pe Ian McCulloch cu 4-2 a fost invins de chinezul Marco Fu cu 4-1 iar singurul reprezentant al Braziliei din competitie Igor Figueiredo a balansat victoria impotriva lui Anthony Parsons (4-3) cu cea a invingerii survenite in urma jocului cu belgianul Bjorn Haneveer (3-4).

Ronnie "was on fire" cum ar spune englezii si a fost de departe vedeta zilei. Dupa un incredibil 4-0 cu Ryan Day, a urmat un dureros (ce-i drept nu pentru el :P ) 4-1 cu Ken Doherty si...dupa cum bine stiti si mai durerosul 4-0 cu Mark Selby.

A plouat ieri cu break-uri frumoase la Sheffield: Peter Lines (101),  Jamie Cope (102), Dominic Dale (106), Ronnie O`Sullivan (108 si 113), Alfie Burden (110), Mark Selby (129), Marco Fu (137) si Rory McLeod cu un fabulos 140.

Asa se incheie o zi furtunoasa, mon cher, la Sheffield. :) Si sunt sigura ca cea de-a doua zi, va fi cam la fel. ;)
Ne auzim insa maine, pentru detalii. Pana atunci puteti consulta ultimele rezultate aici. :)

0 comments: