PTC 4 - Ziua 2

04:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments


"The Welsh Potting Machine" a revenit in forta
Ziua cu numarul 2, a competitiei PTC 4 a fost nebuna, nebuna! Imi pare rau daca considerati nefericita exprimarea, dar asa a fost! Cred ca nu am mai vazut de mult atatea scoruri de 4-3, obtinute dupa egalitati succesive. A fost o zi tensionata si plina de surprize majore. Da, da nu s-a dezis nici aceasta zi de surprizele-i binecunoscute! ;)

Personal, ii consider pe toti castigatori, chiar daca s-au calificat in ultimii 16, chiar daca nu, insa nu pot sa nu il laud pe galezul Mark Williams. A fost ziua lui de glorie! :) Ma bucur sa-l vad din nou pe "baricadele" snooker-ului. Desi a castigat PTC 1, in cadrul celei de-a doua competitii a iesit din grila de joc inca de la al doilea meci, iar la PTC 3 a avut o absenta notabila. Dar se pare ca "si-a revenit", astfel ca ieri a trecut cu 4-1 de Ben Harrison, cu 4-2 de Jamie O`Neill si cu acelasi 4-2 de Andrew Higginson.

Barry Pinches (finalistul din cadrul PTC 2, invins de Mark Selby) a avut zi fabulos de buna invingandu-l cu un curat 4-0 pe thailandezul Thanawat Tirapongpaiboon, cu 4-2 pe chinezul Chen Zhe si cu 4-0 pe Jak Jones.
Tizul sau, Barry Hawkins, mergend parca pe acelasi tipar, a trecut cu 4-1 de Adam Duffy, cu 4-2 de Lee Page si cu 4-1 de Ian Glover. Si uite asa avem doi Barry in ultimii 16 jucatori. O sa fie interesant, intrucat amandoi au un potential uimitor si joaca superb! :)


Robbo a plecat acasa dupa primul meci jucat
Din ciclul : "cea mai mare surpriza a zilei" :P va prezentam meciul dintre Daniel Wells si campionul modial curent, Neil Robertson. Meci ce ne-a tinut cu sufletul la gura, intrucat "Robbo" conducea cu 3-0, cand Daniel a avut o revenire spectaculoasa, castigand 4 frame-uri consecutive si asftel invingandu-l pe campionul en-titre. Absolut fantastic!
La fel de surprinzatoare (desi poate nu la acelasi nivel) a fost si infrangerea pe care a suferit-o Graeme Dott (campion mondial 2006) in fata lui Adam Wicheard (4-3), dar si cea a lui Shaun Murphy (campion mondial 2005) in fata lui Matt Selt cu acelasi 4-3.

Din ciclul: "vesti proaste" (ca deh, avem si d-astea) avem ca "fel principal" retragerea lui Jimmy White din competitie (se pare ca sufera de guta). Tom Ford, castigatorul PTC 3, a pierdut inca de la primul meci, in fata lui Martin O`Donnell, dupa ce un accident de fotbal l-a lasat in imposibilitatea de a se antrena corespunzator pentru acest eveniment.

Intr-o nota mai optimista insa, va prezint ce break-ri de peste 100 de puncte s-au intregistrat in cea de-a doua zi: Jamie O`Neill (100), Matt Selt (100), Stephen Lee (102), Chris Norbury (103), Graeme Dott (104), Barry Pinches (105), Daniel Wells (108), Michael Holt (109), Mike Dunn (109), Barry Hawkins (116), Stuart Carrington (121), Andy Hicks (124,129), Liu Song (128) si  Joe Perry un frumos 135- break realizat prin "curatarea" intregii mese.

Azi incepe o saptamana noua, insa pentru PTC 4 este ultima zi. "Snooker pe paine", ca deviza a zilei, asezonat cu multa tensiune, multe ore jucate si multe surprize, break-uri frumoase si acelasi stil elegant si inconfundabil - asa va arata cu siguranta finalul competitiei. :)

Click aici pentru scoruri.

0 comments: