Shanghai Masters Q - ultima zi

00:55:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Ultima zi de calificari pentru Shanghai Masters...si ce zi! O zi plina de surprize neasteptate, de rasturnari de situatie, de tensiune, de snooker adevarat, de nervi intinsi la maximum...intr-un cuvant ceva obisnuit pentru o competitie unde participantii dau tot ce au mai bun.

Alfie Burden a fost eliminat, dupa o prestatie exemplara aici la Sheffield, intr-un meci extrem de dramatic impotriva celui cu nume parca predestinat pentru snooker, Andrew Higginson (5-4).Inceput cu 1-1, continuat cu 2-2, Andrew a fost cel care s-a detasat primul cu scorul de 4-2, insa Alfie a recuperat pana la 4-4.De aici insa numai un frame i-a despartit, iar Andrew a fost cel care a plusat catre victorie.Si ca bonus Andrew a reusit un break bestial de 132. :)

Un alt meci, la fel de dramatic, a fost cel dintre englezul Mark Davis si thailandezul (stati oleaca sa dau copy-paste :)))Thanawat Tiraipongpaiboon incheiat cu 5-4, in favoarea primului numit. De cele mai multe ori, aflati la doar un frame distanta, atat Mark cat si Thanawat au luptat incrancenati pana la ultima picatura si surprinzator, sau nu! Mark a revendicat victoria.

Dupa ce in runda precedenta l-a trimis spre tinuturile calde din Rio de Janiero pe brazilianul Igor, Fergal O`Brien a pierdut "la mustata" in fata numarului 30 mondial, Ken Doherty, cu deja binecunoscutul scor de 5-4.

Nu pot sa nu mentionez victoria absoluta a celui ce detine 6 titluri de campion mondial, Steve Davis asupra lui Rob Lawler (5-0), sau a celui care ne anunta ca nu va juca la adevaratu-i potential, Peter Ebdon, care l-a scos pe Michael White din competitie cu un 5-1, ori a numarului 33 mondial Mike Dunn, care a incheiat partida cu Andy Hicks la 5-0.

Barry Hawkins si-a vazut visul "made in China" zburand pe fereastra cand oponentul acestuia, Martin Gould a stablit scorul final de 5-4 in favoarea sa.Si tot din ciclul : "ca asa-i in snooker", face parte din meciul dintre Matthew Stevens si chinezutul minune Anda Zhang, terminat cu un 5-2 sfasietor in defavoarea asiaticul care a dominat primele trei runde de calificari.
Zi trista pentru Jamie Jones, care a facut ravagii la Sheffield, dar care s-a vazut nevoit sa plece acasa, fiind invins de Stephen Lee cu 5-2, dar si pentru Joe Perry infrant de Robert Milkins cu 5-1.

Aici aveti scorurile.Pofta buna! :P

In final, tragem linie si numaram ca la Shanghai vor merge urmatorii: Jamie Burnett, Andrew Higginson, Mark Davis, Judd Trump, Ricky Walden, Ken Doherty, Steve Davis (iupiii! :p), Robert Milkins, Dave Harold, Stuart Bingham, Matthew Stevens, Stephen Lee, Mike Dunn, Martin Gould, Joe Delaney si Peter Ebdon.

O etapa de calificari extrem, extrem de intensa ia astfel sfarsit lasand loc liber alteia la fel de intense (unde mai pui ca sunt si ceva raking points-uri la bord) - PTC 3.

Felicitari tuturor participantilor si ura si...la Grand Stage Shanghai! :)))

0 comments: