Shanghai Masters Q - Ziua 3

01:11:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Runda a treia de calificari s-a diferentiat destul de mult de "suratele-i" precedente, intrucat scorurile au aratat mai clar cine a condus de la bun inceput meciul respectiv.
Practic am avut 8 meciuri care s-au incheiat la scorul de 5-1, si unul singur de 5-0.

Dar asta nu inseamna ca tensiunea si dramatismul nu au fost si ieri, litere de lege.
Meciul dintre scotianul Marcus Campbell si englezul Alfi Burden, a debutat cu un 3-0 in favoarea lui Marcus, insa s-a incheiat cu 5-3 in favoarea lui Alfie. Frumoasa turnura, nu-i asa?
La fel si in cazul meciului dintre Stuart Pettman si chinezul-minune Anda Zhang; inceput pe picior de egalitate (1-1), a continuat cu 1-4 in favoarea lui Anda, pentru ca mai apoi, englezul sa echilibreze putin balanta la 3-4. In final insa Anda a revendiat victoria, castigand ultimul frame si stabilizand scorul la 5-3.

Zi mai putin norocoasa pentru maltezul Tony Drago, care a avut o prestatie demna de admirat in primele doua zile de calificare (nu ca in runda 3 nu s-ar fi straduit la fel de mult) insa care a plecat acasa, infrant de englezul Anthony Hamilton. Un meci dramatic, pornit cu un 2-2 si continuat cu 4-2, respectiv 4-3.Englezul a fost cel care, castigand ultimul frame a inchis cu 5-3.
La fel de ghinionist, brazilianul Igor a pierdut in fata irlandezului Fergal O`Brien cu 5-1, parasind astfel cu putin inaintea rundei finale, competitia, unde a avut o prestatie fabulos de buna.
Pe aceiasi lungime de unda se afla si Dominic Dale, castigatorul primei editii de Shanghai Masters care s-a vazut trimis "regeste" acasa de co-nationalul sau, galezul Michael White cu 5-1.

In materie de break-uri, ne situam ca si pana acum in categoria de "avem cu ce sa ne laudam, ca doar am depasit 100 de puncte" :)) Cei care au reusit performanta au fost: Fergal O`Brien (100), Tom Ford (103), Joe Swail (105) si Jamie Burnett cu 136!.

Aici puteti consulta ultimele rezultate.

Ultima runda, cea cu numarul 4, va reuni marile nume ale snooker-ului: Steve Davis, Peter Ebdon (nu in cea mai buna forma a sa, dupa cum bine ne-a anuntat :P), Ken Doherty, Michael Dunn, Joe Perry, Michael Holt, Mark Davis, intr-un regal de snooker ce cu siguranta ar fi trebuit televizat. Generatia tanara isi intalneste idolii, mentorii...eroii. Asa ceva nu trebuie ratat!
Ne auzim maine, pentru marea finala! ;)

0 comments: