PTC 3 - ultima zi

00:29:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Ultima zi de competitie a adus cu ea si portia "necesara" de surprize. Pentru unii placute, pentru altii poate mai putin placute. Cert este ca in final, snooker-ul a iesit castigator. Da, e usor de spus cand nu esti personal implicat in joc, asa ca din aceasta cauza imi si permit luxul de a face o astfel de afirmatie. :P

Nu vreau sa prelungesc suspansul, asa ca o sa va spun ca finala s-a dat intre tanarul, de doar 19 ani, Jack Lisowski si ceva mai "batranul" de 27 ani, Tom Ford (vezi poza). Incheiat cu un scor de 4-0, noul castigator al evenimentului PTC, ajuns la a treia etapa, este ...pam, pam, paaam.... Tom Ford!!! :)

Dar sa vedem ce s-a intamplat de-a lungul acestei zile...

In primul rand, marele favorit, Mark Selby, desi a trecut cu 4-3 de Judd Trump, cu acelasi 4-3 de Barry Hawkins, a "intors scorul" la 3-4 in favoarea lui Jack Lisowski. In acelasi timp, Barry Hawkins, cel care a realizat fabulosul break de 147 de puncte in meciul impotriva lui James McGouran, l-a infrant cu 4-3 pe brazilianul Igor Figuieredo, insa s-a vazut nevoit sa paraseasca competitia dupa meciul sustinut cu "The Jester from Leicester".

Avantul "bolidului" Dominic Dale, care a avut o prestatie exemplara in cadrul competitiei, a fost insa curmat, chiar inainte de sferturile de finala de Andy Hicks (4-2), in acesiasi situatie aflandu-se si Andrew Pagett care a fost invins de Anthony Hamilton cu acelasi 4-2.
Mark Davis a ajuns pana in semifinale (unde a fost infrant de Tom Ford cu 4-2...da, da scor-cliseu :))), invingandu-l pe Adrian Gunnell cu 4-3 si pe Anthony Hamilton cu 4-1, in sferturi.

Asadar, cele doua semifinale s-au dat intre Mark Selby si Jack Lisowski pe de-o parte si Tom Ford si Mark Davis pe de alta.

Am avut parte de o finala frumoasa, in care desi nu a intrat "The Jester from Leicester", a intrat Leicerster-ul, intrucat Tom este originar de prin partile locului. :P Ambii jucatori au jucat exceptional, chiar daca scorul a fost un curat 4-0 si este de apreciat efortul de a sustine patru meciuri intr-o zi, ca sa nu mai spun faptul ca este un maraton de snooker. Practic asta isi doreste si Barry Hearn, cat mai multe competitii, cat mai dese, cat mai multe puncte, premii si o promovare internationala a snooker-ului. Ceea ce este de aplaudat, daca ma intrebati pe mine.

Aici puteti consulta ultimele scoruri.

Urmatorul PTC, cel cu numarul 4, va avea loc in perioada 14-16 august si ii va avea printre participanti pe "The Rocket" Ronnie O`Sullivan, Stephen Hendry (era si timpul! :D), Neil Robertson, Peter Ebdon, Jimmy White si multi altii.

0 comments: