Urmatoarea statie: Orient

01:35:00 Ramona Dragomir 0 Comments


"Go West" nu mai este de actualitate :P
Imi aduc aminte cu placere de melodia celor de la Pet Shop Boys, "Go west". A avut si inca are un mesaj puternic, extrem de apreciat de multe natiuni. Insa ca sa vezi, timpurile se schimba, si ceea ce pana acum suna "Mergi catre Vest" se transforma in "Mergi catre Est". :)

Conform publicatiei on-line "The National", publicatie editata de Abu Dhabi Media Company, presedintele World Snooker, Barry Hearn (acest Jean-Luc Picard al snooker-ului) vrea sa "plimbe" ceva mai departe de granitele europene, snooker-ul. Si cum deja in China are un succes colosal, capitanul s-a gandit sa treaca putin si prin Emiratele Arabe Unite - Abu Dhabi. Da, da, auziti/vedeti bine. Se pare ca in mintea-i creatza i-a incoltit ideea de a organiza un Middle East Masters cam prin Octombrie 2011. :)

Nava "Snooker Enterprise" se intreapta vertiginos spre taramuri orientale, imbibate in petrol si mangaiate de soare. Hearn alias Picard, activeaza in industria sportului de foarte multi ani si este recunoscut pentru a fi pionier in foarte multe domenii sportive; revolutionarea Darts-ului este unul dintre ele. Asadar, in noul sau post de capitan al navei de snooker, si-a propus sa promoveze cat de poate de mult si cat se poate de departe acest sport.


"Atentie la mine, baieti!Ne indreptam catre Orient!"
Succesul pe care snooker-ul il inregistreaza in Germania este peste asteptari, tocmai de aceea a fost aleasa ca gazda a primului eveniment din seria EPTC-urilor. E adevarat, ca piata germana este extrem de primitoare si de bine dezvoltata; spre exemplu piata muzicala -  foarte multi artisti internationali lansandu-se aici. In plus stelele de mult apuse, care au devenit practic necunoscute in tara natala sunt extrem de populare in Germania.

Asa ca de ce "Snooker Enterprise" n-ar poposi si pe taramuri orientale? In plus, in EAU, interesul pentru snooker este foarte ridicat, asa ca nu s-ar porni de la zero. Mohammed Shehab, jucatorul numarul 1 din Emirate a iesit pe locul 3 in cadrul World Games din Taiwan. Acesta s-a declarat extrem de incantat de ideea lui Hearn: " Lucurile s-au imbunatatit considerabil, iar momentan exista foarte multi sponsori dispusi sa sustina organizarea unui eveniment de proportii anul viitor. Aici, interesul pentru snooker este extrem de puternic, insa un astfel de eveniment ar imbunatatii si mai mult situatia.", a declarat Shehab.



Abu Dhabi
Jurnalul Capitanului Picard, concluzii: " Fiecare zi reprezinta o noua provocare. In momentul de fata ma ocup de organizarea a peste 300 de evenimente la nivel intenational, tocmai de aceea principala provocare este sa raman in viata si sa ma pot bucura cat mai mult de ceea ce realizez.", a declarat Barry Hearn.


Pentru a citi intregul articol, click aici. :)

0 comments: