World Open Q. - ultima zi

01:56:00 Ramona Dragomir 0 Comments

James McBain s-a calificat pentru World Open
Ultima zi de "lupta" pentru World Open s-a incheiat ieri, la Academia din Sheffield. Cele din urma meciuri si-au stabilit castigatorii fie destul de repede, fie au "tras" pana in ultima secunda de frame. Ceea ce conteaza insa, este ca pe parcurusul celor 4 zile de competitie, snooker-ul a fost litera de lege. Dar sa vedem cum s-a desfasurat ultima zi, ok?


Daca va aduceti aminte, dedicam prima zi de competitie Thailandei, pentru ca reprezentantii acesteia au pornit cu mult aplomb spre Scotia tomnatica. Thanawat Tirapongpaiboon s-a vazut ieri invins cu un decisiv 3-0 de englezul Judd Trump. Desi mai mereu fac haz de numele micutului thailandez, trebuie sa recunosc ca prestatia lui in acesta competitie si in general in ultima perioada, a fost una de exceptie. De multe ori insa acest lucru nu inseamna sa si castigi, insa imaginea de jucator ambitios si talentat sunt sigura ca-l va purta spre laurii victoriei in viitorul apropiat.

Thanawat Tirapongpaiboon
Cu un start la fel de demn de invidiat, Alfie Burden si-a vazut visul rapus cand chinezul Marco Fu a inchis sesiunea cu 3-2. Si pentru ca tot am adus vorba despre acest "scor ingrat", meciul dintre Mark Allen (actualul numar 10 mondial) si James McBain (actualul numar 73 mondial) a demonstrat inca o data ca in snooker nu conteaza neaparat startul ci intregul drum. Mark conducea cu un lejer 2-0, si cred ca nu gresesc cand spun ca multi dintre noi il vedeam castigator, cand James a recuperat din dezavantaj (2-2) pentru ca apoi sa dea lovitura de gratie de 3-2.


Martin Gould s-a calificat fara probleme, trecand cu 3-0 de Matt Selt, Alan McManus l-a invis cu acelasi scor pe Anthonhy McGill, iar Marc Davis si-a hashurat agenda pentru septembrie, invingandu-l pe Jamie Jones tot cu 3-0.


Pe lista marilor perdanti, se inscrie maltezul Tony Drago, care desi a avut un joc foarte bun, nu a putut trece de englezul Stephen Lee, fiind invins cu 3-1.Dominic Dale s-a vazut trimis acasa de Fergal O`Brien (3-1), iar una dintre figurile importante de la Campionatul Mondial de Snooker din acest an, Joe Perry (locul 19 mondial) a fost inlaturat din competitie de Ken Doherty (locul 31 mondial) cu 3-2.

Break-uri frumoase in ultima zi: Ricky Walden (103), Liu Song (104), Jamie Cope (105), Mark Allen (108), James McBain (113) si Marc Davis (122).
Pentru ultimele scoruri, click aici.


Si iaca asa, dragii mei ia sfarsit sesiunea de calificari pentru World Open. Mai avem 11 meciuri inca nedisputate si programate chiar la inceputul competitiei din septembrie, insa de ele ne vom ocupa la momentul potrivit.
Sa nu credeti insa ca scapati asa de usor, peste 3 zile incepe European Players Tour Championship 1 (aka. Paul Hunter Classic) in Germania. :)) Am senzatia ca acest prim EPTC va fi unul de exceptie! :)

0 comments: