World Open Q. - Ziua 1

02:55:00 Ramona Dragomir 2 Comments

Forza Brazilia! :)
Prima zi din etapa de calificare pentru World Open, a fost una cat se poate de linistita. Practic din 24 de meciuri disputate, doar 7 ne-au tinut cu sufletul la gura (adica s-au incheiat cu scorul de 3-2). Intr-adevar reveniri spectaculoase si multa tensiune, insa o zi cat se poate de obisnuita aici la Sheffield.


Cum foarte multi dintre cei prezenti sunt inca jucatori amatori, nici break-urile n-au fost spectaculoase, inregistrandu-se doar un "modest" 115, din partea thailandezului Thepchaiya Un-Nooh; de mentionat este ca acest break a fost realizat in meciul impotriva campionei mondiale la sectiunea "Ladies", Reanne Evans, care isi mai vede astfel un vis spulberat, intrucat a fost invinsa de micutul thailandez cu 3-1.
Si pentru ca tot suntem la in rezerva ocupata de fostul Regat al Siamului (care se pare ca a fost in mare forma ieri), nu pot sa nu vi-l mentionez pe deja cunoscutul Thanawat Tirapaipongboon, care l-a invins cu un izbitor 3-0 pe John Witty, dar si pe Noppon Saengkham care l-a trimis acasel in mare stil (mai precis de 3-1) pe actualul campion european, Luca Brecel.


Unul dintre cele mai asteptate meciuri, a fost cel dintre Jak Jones si Joe Jorgia, finalizat cu 3-1, in favoarea lui Joe, care astfel isi mareste sansele de a mirosii aerul dulce scotian in septembrie, la Glasgow.
Jack Lisowski, cel care a fost atat de aproape de capturarea cupei PTC 3, l-a invins cu 3-1 pe Ryan Couston, iar Liam Highfield l-a batut pe Michael White cu acelasi scor.
Galezul Andrew Pagett a pierdut "la mustata" meciul impotriva englezului Kuldesh Johal (3-2), acelasi lucru intamplandu-se si pentru chinezul Anda Zhang care a fost infrant de Sam Baird.

Totusi, o zi fericita pentru brazilianul Igor Figueiredo, acest gigant al snooker-ului care a reusit sa smulga ultimul frame exact de sub nasul lui Liu Chuang, incheind meciul la 3-2. Igor este in forma si a aratat acest lucru cat se poate de des in ultima perioada. Este un jucator talentat si ambitios si sincer mi-as dori sa-l vad calificat in World Open. Chiar merita! :)

Aici aveti lista completa a rezultatelor.

Si pentru ca a fost indubitabil o zi a Thailandei, va las sa va delectati cu o melodie "in ton" :) Noi ne revedem maine la o zi mai palpitanta, intrucat avem nume mari pe tabela, mon cher! :))

2 comments:

Anonymous said...

nici nu-ti imaginezi cit de bine e sa citesti despre snooker in limba romana! asa ma saturasem sa buchisesc in engleza si uneori poanta sa-mi scape :D. Multumesc! Sa nu renunti niciodata la varianta romaneasca: ton(us)ul pe care il ai e deosebit!

Ma bucur tare mult ca iti place. Incerc pe cat posibil sa ating cele mai importante competitii din lumea snooker-ului si sa le povestesc asa... "in stilul meu" :))
Multumesc foarte mult pentru mesaj si cuvintele frumoase! :)