Ali Carter - numarul 2 mondial

18:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Dupa victoria inregistrata ieri, in cadrul Roewe Shanghai Masters, de 10-7 in fata lui Jamie Burnett, Ali Carter se pozitioneaza pe locul 2 in clasamentul mondial.Detinator a doua titluri majore de puncte si client al firmei de management 110sport.tv, Ali se situeaza imediat dupa John Higgins, suspendat pana la inceputul lunii noiembrie.


"Imi doresc sa castig cat mai multe titluri posibil", a declarat Carter
"Daca continui sa participi la competitii ai sanse de castig si asta este ceea ce am facut si eu. Nu a fost un meci stralucit, insa in astfel de situatii ceea ce conteaza este sa castigi.", a mai adaugat Ali.


In urma calificarii in cadrul finalei de la Shanghai, Jamie Burnett a sarit 8 locuri, situandu-se pe pozitia 29, iar invinsii din semi-finale, Mark Selby si Jamie Cope se afla pe pozitiile 9, respectiv 13.


Tinand cont de noua modalitate de realizare a clasamentului mondial intitiata de World Snooker, si anume rotatia la fiecare doi ani a punctelor acumulate, punctele obtinute in urma participarii la competitiile Northern Ireland Trophy si Roewe Shanghai Masters din 2008 au fost eliminate.
Dupa terminarea 12BET.com World Open din Glasgow, eveniment ce se defasoara in perioada 18-26 septembrie, punctele acumulate in cadrul Grand Prix-ului din 2008 vor fi de asemenea retrase, urmand ca dupa EPTC 2 din Belgia (30 septembrie -3 octombrie) lista sa fie actualizata.


Jucatorii clasati in top 16 se vor califica automat pentru etapele televizate ale UK Championship din Telford dar si pentru prestigiosul Masters tinut la Wembley Arena in ianuarie.


Sursa: 110sport.tv

0 comments: