Caravana Premier League ajunge la Preston

05:47:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Inca un oras pe lista, Preston
Calatorind inspre nordul tarii, iata ca am ajuns si la Preston, un oras frumos, unul dintre acele orase care au cunoscut gloria si faima in perioada Revolutiei Industriale. Astazi, locuitorii "prestonieni", dar si cei veniti special din alte colturi mai mult sau mai putin indepartate ale tarii, vor avea ocazia sa vada caravana Premier League poposind la ei in "ograda". :-))
Si pentru ca in sfarsit caravana a calatorit ceva mai mult si nu se ma afla la cateva mile de capitala Regatului Unit, spectatorii ce si-au achizitionat din timp bilete pentru eveniment, vor avea ocazia sa vada nu doua meciuri, asa cum ne-am obisnuit, ci trei! Un festin de snooker! Si ar trebui sa se simta privilegiati, intrucat Preston-ul va fi si singurul oras unde sase nume de renume vor veni sa joace in Premier League.


Primul meci al serii se va da intre chinezul Marco Fu si campionul in exercitiu al acestei competitii, Shaun Murphy. Marco vine dupa un singur meci jucat in runda intai, impotriva lui Ronnie O`Sullivan, meci incheiat la egalitate 3-3. Astfel chinezutul nostru "made in Hong Kong" nu a primit decat 1 punct si are nevoie disperata de mai multe, daca vrea sa se califice pentru stadiile finale ale acestei competitii.
"Cue man Fu" si "The Magician"
Magicianul la datorie, acest "Merlin" al vremurilor moderne, Shaun Murphy a fost cel care a debutat in Premier League, la inceputul lunii septembrie, inregistrand o victorie remarcabila in fata lui Ding Junhui (5-1). Aceasta victorie i-a adus 2 puncte pretioase in cont, insa daca vrea sa-si pastreze titulatura de campion de Premier League, va trebui sa munceasca si mai mult pentru a-si asigura un loc in semifinale si mai departe in finala.


Cel de-al doilea meci al serii are tot un iz asiatic :-P, intrucat "Senzatia" Ding Junhui il va intalni pe "The Welsh Potting Machine" Mark Williams. Cei doi, de abia daca s-au "razboit" in cadrul sferturilor de finala ale World Open-ului, unde Ding l-a condus detasat cu 2-0 pe Mark, pana cand acesta a decis ca nu ii prea convine situatia si a castigat 3 frame-uri consecutive, pentru a inchide scorul la 3-2, in favoarea sa. :-)

China si Tara Galilor se ciocnesc
Mark are deja o victorie de 2 puncte, inregistrata in meciul impotriva tizului sau, Mark Selby, acum doua saptamani, cand a pasit pentru prima oara in cinci ani in arena Premier League. A realizat o performata "a la Williams: revenindu-si pe acelasi stil de la 0-2 la 4-2 si a demonstrat ca "se poate!". Ii uram succes si speram sa ajunga cat mai departe in aceasta competitie.
Ding a fost cel care, alaturi de Murphy, a deschis seria de runde Premier League, insa nu cu un rezultat foarte bun, o serie de probleme cu viza tinandu-l departe pe chinezut de Sheffield si snooker. Avea sa nu primeasca niciun punct in runda de deschidere, insa in meciul impotriva lui O`Sullivan (3-3), din runda a doua si-a castigat primul punctulez. Si Ding, ca si compatritotul sau Fu, au nevoie de o victorie, cel putin, daca vor sa mearga mai departe in rundele finale ale Premier League.


Si, cu permisiunea dvs., ultimul meci al serii va fi cel discutat intre proaspatul castigator World Open, Neil Robertson si Mark Selby.
Robertson si Selby se bat pentru primele puncte de PL
Pentru Neil, aceasta este si debutul in Premier League, pe anul in curs, fiind primul meci pe care il va disputa in drumul intortocheat al rundelor "round-robin" cu ticatit obsesiv de ceas. :-) Neil este un jucator rapid, asa nu va fi o problema pentru el sa-si concentreze strategia de atac intr-un timp limita de 25 de secunde per lovitura.
Mark Selby, isi disputa cel de-al doilea meci in cadrul competitiei si speram ca de aceasta data va fi ceva mai norocos. In meciul impotriva galezului Williams a pierdut cu scorul de 4-2, acest lucru neaducandu-i niciun punct in cont, asa ca are nevoie urgenta de ceva care sa atarne greu in "traista de punctaje". Nu va fi un meci usor, Neil este un oponent de temut, insa nici Selby nu cred ca se va lasa mai prejos ;-)


Cam asa arata programul de meciuri snookeristice ale zilei de azi, program ce va putea fi urmarit pe SkySports 2 (aici aveti si link-ul ) incepand cu ora 20:00 (ora Romaniei).
Pofta buna la snooker de prima liga si ne auzim maine pentru picanterii! ;-)

0 comments: