Caravana Premier League

04:41:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"A venit, a venit toamna/ Acopera-mi inima cu ceva"...sau sa-i dam bice cu primul eveniment de snooker; poate fi si asta o varianta, nu? :))) Dragii mei, cum pe 2 septembrie incepe prima "reprezentatie" din seria Premier League, m-am gandit ca nu ar fi rau sa ne documentam asupra a ceea ce inseamna aceasta competitie.


Este o competitie televizata (din pacate noi nu o sa avem placerea, intrucat se transmite pe SkySports), cu public mare amator de snooker, cu un cronometru ce ticatie obsesiv (intrucat fiecare lovitura este limitata la 25 de secunde), jucatori de prestigiu si...snooker de calitate, asa cum o spun mai mereu.:) 
Premier League, este una dintre cele mai logevive competitii de snooker din Marea Britanie, practic incepand sa "mijeasca" ochii curiosi in 1987 si desi nu este o competitie de puncte, este extrem de populara printre jucatori si in randul publicului larg. 

Caravana Premier League porneste la drum
Faptul ca e un fel de "caravana a snooker-ului" colindand din septembrie pana in decembrie in lung si in lat Marea Britanie, da o sansa imensa iubitorilor de snooker sa-si vada vedete preferate muncind cu zel pe "plantatia verde". :)) Daca vestul salbatic a fost cucerit cu pusca in mana dreapta si Biblia in mana stanga, Marea Britanie este cucerita cu tacul in mana dreapta (sau stanga, dupa caz) si sufletul pe masa. :))
Sunt stabilite 10 locatii pentru primele runde, semi-finalele si marea finala avand loc in Norfolk.


Cu cine avem onoarea? Cu 7 jucatori de prestigiu, care sunt alesi din top 10 mondial, sau in urma calificarii din Championship League. Asa ca ii vom vedea pe : Shaun Murphy (campionul PL en-titre), Ronnie O`Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, Neil Robertson, Ding Junhui si Marco Fu (el fiind cel calificat prin intermediul Championship League).

Cum se desfasoara competitia? Mare diferenta este ca se joaca in stil "round-robin", adica, mai pe romaneste "prin rotatie", astfel incat fiecare jucator va avea ocazia sa joace cu toti ceilalti jucatori din competitie pe rand. In faza de "round-robin" se joaca 6 frame-uri, in semi-finale-cel mai bun joc din 9, iar in finala- cel mai bun joc din 13. 
Dupa cum v-am spus, exista un timp limita de 25 de secunde per lovitura, orice depasire aducand 5 puncte de penalizare jucatorului; totusi acesta are dreptul la 5 derogari, in care poate cere arbitrului sa opreasca cronometrul, astfel avand mana libera sa isi calculeze urmatoarea lovitura; nu are voie insa, sa foloseasca mai mult de 3 astfel de ocazii per frame.
Pentru victorie se acorda 2 puncte, iar pentru egalitate 1 punct.

Cei 7 Magnifici pe pozitii! :))
In cei 23 de ani de existenta, competitia a cunoscut nume mari ce i-au trecut pragul. Ronnie O`Sullivan detine recordul la castiguri, nu mai putin de 8!!!, dintre care 5 la rand; Stephen Hendry detine 6 trofee Premier League, iar veteranul Steve Davis (cel care practic a castigat primul titlu de Premier League) are 4 victorii consecutive.
Premier League 2010, debuteaza cu doua meciuri de exceptie: Shaun Murphy vs. Ding Junhui si Ronnie O`Sullivan vs. Marco Fu.


Le uram bafta celor 7 Magnifici :P si asteptam inregistrarile de pe youtube! :)))))

0 comments: