Din nou la drum - World Open

02:11:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Astazi pornim la drum spre o noua aventura din lumea snooker-ului - World Open-ul. Ca si competitie, a vazut razele soarelui in 1982, sub denumirea de "Professional Players Tournament". Doi ani mai tarziu avea sa primesca numele de "Grand Prix", din 2001 "LG Cup", pentru ca din 2004 sa se revina la "Grand Prix".
Bine, bine dar acum se numeste World Open, o sa-mi spuneti! E adevarat, insa ceea ce intr-adevar face diferenta este ca incepand din acest an, nu numai numele a suferit o modificare ci intregul format (de la faptul ca regula de baza este cel mai bun joc din 5, pana la faptul ca orice meci este stabilit prin tragere la sorti in ziua precedenta inceperii).


Noua "remodelare" a competitiei are si sustinatori insa si critici fermi (printre care si Stephen Hendry, care saptamana aceasta declara faptul ca nu vede necesitatea ca aceeasta competitie sa fie una de puncte). Ceea ce insa conteaza, este ca pornim din nou la drum pentru 9 zile de snooker!


Tot la drum, porneste si campionul mondial din 1997, Ken Doherty, care intr-un recent interviu acordat site-ului partener 110sport.tv declara urmatoarele:


Doherty - hotarit sa castige
"Sunt foarte incantat de faptul ca m-am calificat pentru ambele competitii de puncte din acest sezon (Shanghai Masters si World Open), insa nu sunt genul de persoana care se multumeste doar cu sosirea la locul faptei. Imi doresc sa joc suficient de bine incat sa intru in stagiile finale ale competitiei. A trecut ceva timp de cand ma aflam intr-o forma nu chiar atat de buna de joc si imi doresc foarte tare sa progresez."


"World Open-ul va fi o competitie cu adevarat minunata. Plec la Glasgow fara a ma astepta la ceva anume. Partea frumoasa in a juca pe baza regulii cel mai bun joc din cinci este ca devine practic imposibil sa iti dai seama cine va castiga si cred ca aceasta competitie va deveni extrem de populara tocmai datorita acestui aspect. Tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor, in fiecare runda va genera o serie de meciuri spectaculoase si cu doar o masa in arena, jucatorii vor avea o sansa uriasa de a arata cat de bine pot juca in fata unui public numeros.", a declarat irlandezul.

Jimmy inca nu se da batut de sportul pe care il adora

Cu adorabilul sau optimism si pofta de viata, legenda snooker-ului Jimmy White impartseste, tot celor de la 110sport.tv, gandurile sale relationate cu World Open-ul. Desi multi il vad pus la naftalina pe Jimmy, "The Whirlwind" participa cat poate de des la micile si marile competitii de snooker, se plimba in lung si in lat cu caravana Snooker Legends si participa la o serie de evenimente dedicate fanilor snooker-ului. Un program incarcat, insa care il tine "in priza" pe Jimmy.


"Ma bucur ca sunt din nou in Scotia. Regula de cel mai bun joc din cinci, mi se potriveste si sper ca ma voi descurca bine. In prima runda il voi avea ca oponent pe Paul Davison. Stiu ca e de ceva timp in circuit, asa ca nu va fi un meci usor. Indiferent cu cine joc, respectul meu pentru contra-candidat este mereu acelasi, iar Paul nu va deveni exceptia.", a declarat Jimmy intr-un scurt interviu acordat site-ului mai sus mentionat.


"Sunt un sustinator a lui Barry (Hearn), iar noul format pentru World Open are in vizor atragerea unui public tanar cat mai larg; sper ca asa se va intampla. Cu jucatori ca O`Sullivan, meciurile se pot incheia in 10 minute; pentru mine insa nu conteaza daca este vorba despre un frame sau 100. Iubesc acest joc si sunt pasionat de competitie." a adaugat "The Whirlwind".

Neil Robertson are deja 2 victorii in Scotia
Campionul mondial en-titre, Neil Robertson s-a aratat intr-o forma nu tocmai buna in ultima perioada, insa dupa interviul acordat aceluiasi site, 110sport.tv, "Aussie" se simte destul de pregatit pentru cel de-al doilea eveniment de puncte important din acest sezon. Sa nu uitam ca primul meci il are in fata celui pe care l-a invins la Crucible, Graeme Dott.


"Un meci intre cei doi finalisti din campionatul mondial si chiar din prima runda, iata ceva extrem de interesant. Desi meciurile sunt scurte, sunt foarte multe puncte in joc, tensiunea crescand din acest motiv, insa acest format mi se potriveste. Trebuie sa fii ferm pe prozitii inca de la primele lovituri; vor fi multe scoruri stranse, ceea ce publicul isi si doreste sa vada.", a declarat australianul.


Asadar dragii mei, va rog sa va puneti la punct probleme zilnice pentru a va bucura de portia de snooker. :)
Azi incepe World Open-ul insa deocamdata vom vedea primele meciuri de calificare "amanate" din etapa propriu-zisa de calificare. Cine joaca?


De la ora 16:30 (ora Romaniei)
Neil Robertson vs. Graeme Dott
Allister Carter vs. Thepchaiya Un Nooh
Stephen Maguire vs. Stuart Pettman


De la ora 21:00 (ora Romaniei)
Steve Davis vs. Peter Ebdon
Shaun Murphy vs. Dave Harold


Unde putem sa-i vedem pe baieti?
Ora 20:00 (EuroSport)
Ora 21:00 (EuroSport)
Ora 02.00 (EuroSport - reluare)


De asemenea puteti accesa linkul "norocos" (norocos daca merge :P) si sa selectati competitia World Open.
World Snooker ne-a pregatit si o surpriza - scoruri LIVE ( de data asta e pe bune! :P) aici .


Bafta tuturor concurentilor si... sa inceapa Snooker-ul!!! :))

0 comments: