Frictiuni in lumea snooker-ului

20:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Lupta pentru un snooker mai bun???!!!
Aproape ca nici nu s-a asternut praful pe sentinta de nevinovatie a lui John Higgins si lumea snooker-ului este din nou zguduita de o serie de aspecte, de aceasta data ce tin mai mult de politica interna.


Conform publicatiei Daily Mail, presedintele 110sport, Lee Doyle (fiul "inamicului numarul 1" a lui Barry Hearn) a cerut intrunirea unei Adunari Generale Extraordinare in cadrul WPBSA (Asociatia Mondiala de Biliard si Snooker Profesionist) pentru a pune sub discutie eventuala inlaturare din echipa de conducere a lui : Steve Davis, Jason Ferguson (presedintele WPBSA) si David Douglas. Motivul? Simplu. Toti trei sunt alegerile lui Barry Hearn, ceea ce nu prea ii convine lui Lee.


Trebuie mentionat ca Lee Doyle a fost directorul WPBSA inca din anul 2006, pana cand in luna aprilie a acestui an, in urma dorintei lui Hearn de a deveni preseintele World Snooker Ltd. si a planurilor sale de revolutionare a snooker-ului, acesta si-a dat demisia in semn de protest.
La respectiva data, Lee declara: "Inteleg ceea ce vrea Barry sa realizeze in snooker si am discutat aceasta problema un timp indelungat, ajungand la concluzia ca nu gandim la fel. Barry si-a condus din totdeauna singur afacerile si a luat singur deciziile. Faptul ca nu sunt consultat, in calitate de membru al echipei, in legatura cu o serie de contracte, ma face sa ma simt inconfortabil.".


Conform site-ului thesnookerforum.com Lee Doyle a declarat ca nu este o initiativa pur personala ci a fost contactat de o serie de jucatori de snooker pentru a incepe aceasta campanie.Cine sunt jucatorii? Urmatorii: Peter Ebdon, Adrian Gunnell, Alistair Carter, Nigel Bond, Martin Gould, Mike Dunn, Mark King.
Se pare ca dorinta este inlocuirea celor trei membrii mentionati in primul paragraf cu: Lee Doyle, Jim McMahon si Nigel Bond.


Sunt sigura ca presa va exploda in urmatoarea perioda pe aceasta tema si va curge multa cerneala pana cand aceast subiect va lua sfarsit. Cert este ca astfel de "evenimente" nu ajuta cu nimic snooker-ul care are nevoie de o "gura de aer curat" si nu de batalii pentru putere.


Voi reveni pe marginea acestui subiect, in urmatorele zile in functie de turnura pe care o vor lua lucrurile.

Update 6 octombrie 2010: Conform site-ului thesnookerforum.com Ali Carter a cerut retragerea numelui sau din lista celor 7 "agitatori" dornici de inlocuirea presedintelui si comitetului de directie WPBSA.

Update 7 octombrie 2010: Inca doua nume au cerut stergerea de pe lista! Destul de surprinzator, se pare ca Mike Dunn (adeptul fostului "regim") si Peter Ebdon (no comment, stiti voi de ce) au cerut ca numele lor sa fie retrase. 
Iata ce declara Mike Dunn: "Vreau sa merg mai departe si sa ma concentrez pe joc. Faptul ca am facut parte din comitetul de conducere m-a tinut departe de snooker 7 ani, timp in care nu m-am antrenat corespunzator. Iubesc acest sport si vreau sa fac parte din el pe viitor." Hm, da! Cam tarzior a realizat "monsieur" acest aspect!
Lee Doyle, capul de lista (desi s-a ferit sa ii se atribuie acest nume), a declarat azi chiar pe site-ul sau 110sport.tv ca retragerea lui Ali Carter s-a produs datorita temerii de rabunare. Pe scurt lui Ali i-ar fi frica ca nu va mai fi remunerat pentru munca depusa. Uuuuuu! Snooker-ul asta este de-a dreptul scary! :-))

Update 7 octombrie 2010: Soc!!! Jim McMahon cere ca "SI" numele lui sa fie retras din lista. De-a dreptul interesant, cu atat mai mult ca cat el era una dintre cele trei figuri "inlocuitoare" !

Update 7 octombrie 2010: Urmatorul pe lista, Martin Gould "se lasa" de petitie! 


Update 8 octombrie 2010: Conform spuselor lui Dave Hendon, e oficial! Gata cu "lovitura de stat"! Oamenii si-au retras numele, unul cate unul! O decizie cat se poate de inteleapta! Si acum sa ne concentram pe ceea ce realmente conteaza -snooker-ul - de acord? ;-)

Va continua...cu siguranta :-P

0 comments: