Inceput "Magic" de Premier League

04:14:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ieri, orele 19:30 trecute fix ( + 2 ore pentru plaiurile mioritice), competitia Premier League a inceput in forta la Southampton. Din fericire, un prieten din reteaua FaceBook a postat un link catre un site, unde am putut sa vad cu ochii mei cei insetati de snooker, competitia. Cei drept bilele se miscau in reluare de multe ori, insa nu am de ce sa ma plang. :) Cum a fost? Pe scurt : o noapte magica. De ce? Pai hai sa va povestesc, dragii moshului! :))

Da, da cred ca o sa castig!
Primul meci al serii, a fost cel dintre Shaun Murphy si chinezul Ding Junhui; Shaun, in calitate de campion en-titre, Ding in calitate de jucator extrem de bun, insa absent de la ultimele competitii, datorita unor probleme cu obtinerea vizei, deci ceva mai "ruginit". 
Ding a fost cel care a deschis primul frame (din seria de 6) si desi a inregistrat un break de 51 de puncte, s-a vazut invins cu 1-0. In frame-ul urmator, Shaun a fost cel care a inscris un break de 50, ridicand scorul la 2-0. Ding, vizibil frustrat (ceea ce e mai rar, avand in vedere figura de multe ori impietrita a jucatorilor asiatici cu ochii lunguieti) a recuperat insa in al treilea frame, reducandu-si handicapul la 2-1. O actiune absoult uluitoare a chinezului, care dupa ce a spart carambolul a lasat o bila rosie exact pe traiectoria buzunarului inferior din partea dreapta. Cum avea pozitie si nevoie, in principiu, sa inscrie bila neagra in acel buzunar, a trebuit sa execute o lovitura de mare finete si precizie. Bila neagra a trecut exact pe langa cea rosie, "neinoportunand-o" insa, si si-a vazut vesela de drum pana a ajuns in buzunarul vizat. :P Un moment extraordinar!
Sunt dezolat...
Frame-ul cu numarul 4 l-a demoralizat si mai mult pe Ding, intrucat Shaun a reusit sa inchida cu un scor de 124-0, in favoarea sa, un 124 care de fapt a constat intr-un break incredibil. Urmatoarele doua frame-uri au fost adjudecate tot de Murphy, care a mai realizat un superb break de 109, in cel de-al doilea. A fost un moment chiar amuzant, intrucat numai bila neagra ramasese pe masa, cand arbitrul (marele Paul Collier) anuntate castigatorul, iar Shaun s-a "repezit" spre lovitura care urma sa "curete" masa. Astfel " The Magician" Murphy, l-a invins cu 5-1 pe Ding Junhui.





Mmm...
Insa audienta fierbea pentru meciul cu numarul doi, Ronnie O`Sullivan vs. Marco Fu. L-am vazut pe "The Rocket" (care apropo s-a retras din competitia de Shanghai Masters, ieri, insa motivul este incert asa ca voi reveni cu detalii in acest sens) ceva cam plictisit insa nerabdator sa inceapa meciul si pe Marco Fu, in mare, mare forma.
Primul frame a inceput....si continuat, destul de mult, cu numeroase lovituri de siguranta, niciunul dintre jucatori neincumentandu-se parca sa inscrie inca. In final insa, Marco a revenidicat victoria de 1-0, cu un break de 63 de puncte. In cel de-a l doilea frame insa, Ronnie a revenit cu break-uri de 76 si 61, incheind cu un superb 137-0, echilibrand astfel balanta la scorul de 1-1.Urmatoarele doua frame-uri s-au desfasurat pe principiul "una mie, una tie" intrucat Fu a castigat primul frame, iar Ronnie l-a revendicat pe cel secund cu un break de 119. Cel de-al cincilea frame, nu a iesit din tipar, fiind castigat de Marcu Fu, in timp ce Ronnie isi rodea in mod obsesiv unghiile (ca de obicei :P). "The Rocket" a egalat in ultima runda, executand si un extravagant break de 103 puncte, ducand astfel batalia in remiza (3-3).
"Sunt un robotzel in forma de zile mari!"

A fost cu siguranta o noapte frumoasa pentru snooker, in care am vazut multe lovituri uluitoare, chiar si din partea lui Ding, a carui lipsa de antrenament s-a cam simtit, ce-i drept. Insa, trebuie sa-l aplaudam pe Murphy "Magicianul" care a avut un joc de nota 10. O prestatie impecabila, multa stapanire de sine si multa indarjire in apararea trofeului. Da, cu siguranta toti au fost la inaltime, insa personal vad aceasta prima etapa din seria Premier League mai... MAGICA, datorita rezultatului obtinut de acest "Merlin modern al snooker-ului". :))

0 comments: