Mark "The Shark" gata de atac

04:09:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark a ochit World Open-ul
Noul format al World Open-ului, cel mai bun joc de 5 (mai putin finala, cand se joca cel mai bun joc din 9), atrage foarte multi doritori de tofee. Acum ceva timp va povesteam despre entuziasmul lui Stephen Hendry in ceea ce priveste aceasta competitie, considerand ca are toate sansele sa o si castige, mai ales ca batalia se da pe meleagurile-i scotiene mult iubite.:)
Ieri, reversul medaliei, Mark Selby, "iese la atac" si isi manifesta si el intentia de a castiga competitia ce se va desfasura intre 18-26 septembrie la Glasgow. 
Conform interviului postat pe site-ul worldsnooker.com, "The Jeaster from Leicester" este cat de poate de incantat de noul fromat (mai scurt) al competitiei si se arata destul de increzator in sansa sa.
 "E ceva mai multa presiune cand joci cel mai bun joc din cinci. Nu devin nervos atunci cand meciul este strans, intrucat am experienta in acest domeniu si in plus am castigat mai multe frame-uri decisive decat orice alt jucator.Pe de lata parte insa, pornesc destul de greu, asa ca totul se poate termina repede pentru mine!", a declarat Mark.


Selby acum se afla pe locul 9, insa luand in considerare performantele de pana acum, cred ca va castiga o pozitie cat mai buna in clasamentul mondial, desi sezonul abia a inceput.. Pana in prezent a castigat PTC 2 dar si campionatul de "Six- Reds" din Thailanda, fara mari probleme. In plus, sunt sigura ca formatul ii vine ca o manusa, deoarece ca si Ronnie, este un jucator de viteza, astfel incat "noua ordine de joc" il va avantaja.:)

Mark: rechinul care stie ce vrea! :)
 La cei 27 de ani, Mark a castigat de doua ori Masters-ul, in 2008 si 2010 (in primul an invingandu-l pe Stephen Lee cu un uluitor 10-3, iar in al doilea pe Ronnie O`Sullivan cu un strans 10-9), detine un titlu de Welsh Open (in 2008, invingandu-l pe acelasi Ronnie cu 9-8), iar in 2007 a castigat Warsaw Snooker Tour cu 5-3 in fata lui John Higgins. Si pentru ca tot vorbim de marele "suspendat" Higgins, Mark a avut ocazia sa-l intalneasca in acelasi an in marea finala de la The Crucible, unde insa Higgins l-a infrant cu 18-13.


Cu siguranta, ceea ce ii lipseste lui Selby din portofoliu este o victorie la o competitie majora de puncte (Welsh Open-ul a fost acum 2 ani!), iar World Open-ul pare ocazia perfecta; fireste nici un titlu de campion mondial nu i-ar strica "rechinului", insa mai avem ceva drum de strabatut pana la urmatorul Campionat Mondial.
"Am fost consecvent pana acum in joc, insa acest sezon este doua ori mai lung decat anteriorul si sper sa nu fi atins deja climaxul. Cand esti in top, nu dureaza mai mult de cateva saptamani, asa ca ma declar multumit ca exista multe competitii si sper sa continui sa joc la fel de bine.", spune Mark the Shark.


Vi-l amintiti pe rechinul din "Cautandu-l pe Nemo"? Trecea printr-un soi de terapie, in care repeta obsesiv " Pestii ne sunt prieteni, nu sunt mancare!". Fireste, ca la prima adulmecare de "sange proaspat" instictele au devansat terapia. Cam asa cred ca e si cu Mark al nostru. :) Poate pare blandutz si modest in abordare, insa credeti-ma este gata de atac! :)) Isi cunoaste potentialul si valoarea si nu ii este frica sa-si etaleze taletul de mare jucator de snooker atunci cand situatia o cere. Dar asa si trebuie! Este un jucator extrem de bun, un jucator tenace si este foarte iubit si apreciat de fanii snooker-ului.
Asa, ca "Hai Mark the Shark!" Cum ar spune melodia celor de la Blondie: "One way or another I'm gonna find ya/I'm gonna getcha getcha getcha getcha/One way or another I'm gonna win ya!!! " :))

0 comments: