Peter Ebdon - gata de actiune

04:06:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Peter Ebdon vrea sa castige un loc cat mai bun in clasament
Acest personaj colorat, un fel de John Malkovich al snooker-ului modern, Peter Ebdon ne informeaza intr-un articol aparut pe pe 110sport.tv, despre faptul ca se simte pregatit pentru o luna "nebuna" de snooker. Dar mai bine las articolul sa "vorbeasca". :)




Peter Ebdon realizeaza ca pentru a se intoarce in top 16 mondial, succesul in luna septembrie este crucial. Fostul campion mondial va juca atat in Shanghai Masters cat si in World Open - stiind ca performantele inregistrate in cele doua competitii ii pot asigura un loc cat mai bun in clasamentul general dar si unul in UK Championship.

"Acest sezon incepe practic acum, in acesta luna. Am fost tras la sorti sa joc impotriva lui Neil Robertson in prima runda la Shanghai si stiu ca va fi un meci foarte greu, insa sper ca la fel si pentru el.Ultima oara cand am jucat impotriva lui Neil in China am castigat cu 5-1 si am avut o prestatie foarte buna. A fost un meci destul de ciudat, intrucat Neil a realizat un break maxim in singurul frame pe care l-a castigat. Cred ca a fost unul dintre cele mai reusite break-uri maxime pe care le-am vazut vreodata.", a declarat Ebdon pentru 110sport.tv


Multi au fost extrem de surprinsi sa-l vada pe Ebdon invingandu-l pe tananul galez Michael White cu 5-1, astfel calificandu-se pentru Shanghai Masters.Cu doar o saptamana inainte sa joace in etapa de calificare pentru World Open, a dat publicitatii un comunicat prin care anunta ca datorita unor probleme personale nu s-a pregatit suficient de bine pentru competitia de la Sheffield.

Peter si Malkovich, separati la nastere? :))
"Toata treaba asta a pornit de la o neintelegere. Am trimis un mail privat catre World Snooker pentru ca mai apoi sa fiu contactat de Barry Hearn care mi-a sugerat ca ar fi mai bine daca as face o declaratie publica in acest sens si am fost de acord. N-am incercat sa induc pe nimeni in eroare si sa creez ideea ca nu as fi sigur de performantele mele. Doar ca in ultima perioada am calatorit mai mult decat de obicei si m-am si recasatorit in Ungaria, astfel fiindu-mi mai greu sa ma antrenez pentru snooker. In primul frame din etapa de calificare pentru World Open am jucat groaznic, insa am reusit sa ma redresez si sa performez destul de bine. Sunt foarte multumit ca am reusit sa ma calific."


In ciuda programului incarcat, Peter a participat la majoritatea etapelor din seria PTC si desi recunoaste ca i-a fost destul de greu, jucatorul de 40 de ani nu le poate contesta importanta.


"Ca sa fiu sincer, mi-a fost destul de dificil sa joc in cadrul acestor competitii de puncte "pro-am" (profesionisti-amatori). Sunt constient de pozitia mea in clasamentul general, tocmai de aceea nu-mi pot permite luxul sa nu joc in astfel de competitii si sunt inca optimist ca inregistrand rezultate bune in cateva dintre ele as avea o sansa destul de mare sa intru in top 24 anul viitor.", a mai declarat Peter.


Sursa: 110sport.tv

0 comments: