Pregatirile pentru Power Snooker

04:52:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Puterea e in mainile tale!
Va povesteam acum ceva timp despre "una bucata parte" din revolutia pe care presedintele World Snooker, Barry Hearn o pregateste pentru lumea snooker-ului, si anume Power Snooker. Un format inedit, plin de culoare, ticait de ceas, rapiditate, noutate, dar si calitate. Daca nu stiti despre ce vorbesc, puteti citi articolul "Snooker-ul si revolutia" in care am prezentat pe larg, regulile de joc si toate detaliile aferente.


Numarand pe degete zilele pana la mare lansare, organizatorii si mintiile "cretze" au pus  la punct si ultimele detalii. Avem lista competa a celor 8 jucatori care isi vor demostra talentele de snookeristi, avem lista arbitrilor care vor fi cu ochii in patru pentru ca totul sa se desfasoare ca la carte, avem data de incepere, cateva detalii despre cum va fi atmosfera...deci totul pare sa fie gata de "atac" :-))

Vartejul schimbarii se apropie...
Capitanul Picard (aka Barry Hearn) si-a ales ceata de falnici jucatori, in numar de opt, dupa cum va spuneam si mai inainte. Si cum as putea incepe sirul de jucatori fara ambasadorul de drept al acestui nou format, Ronnie O`Sullivan? Cel caruia ii se potriveste cel mai bine noua modalidate de joc, fiind cunoscut pentru rapiditate-i in gandire si actionare in preajma mesei de snooker.
Insa lista continua cu:
  • Mark Selby, pentru ca un "Shark" gata de atac intretine atmosfera!
  • Jimmy White, pentru "The Whirlwind" face ravagii doar prin simpla-i aparitie (fara a mai mentiona stilul inconfundabil de joc)!
  • Neil Robertson , pentru ca avem nevoie sa auzim si de "The Thunder from Down Under" !
  • Ding Junhui, pentru ca face "senzatie"!
  • Shaun Muprhy, fiind avem nevoie de un stop de "magie"!
  • Ali Carter, pentru ca cineva trebuie sa stie si cum sa "piloteze" masinaria Power Snooker spre succes!
  • Luca Brecel, pentru ca tineretea si talentul sunt ingrediente absolut necesare unei astfel de retete!
Si pentru ca evenimentul sa nu fie unul exclusiv feminin, echipa arbitrilor este fromata din scotianca Michaela Tabb si irlandeza Patricia Murphy, doua figuri extrem de cunoscute si de iubite in lumea snooker-ului.
Iata ce a declarat Michaela despre Power Snooker: "Power Snooker este un joc total diferit cu un set de reguli nou-noutze, ceea ce inseamna o provocare atat pentru jucatori cat si pentru arbitrii. Jocul va avea o viteza de desfasurare mai mare decat cea cu care am fost obisnuiti si cred ca va fi extrem de interesant de urmarit".

"Puternicia Sa - Snooker-ul "
Dar pachetul nu poate fi complet fara atmosfera, asa ca jucatorii vor fi imbracati de designeri renumiti,vor fi introdusi in scena de fetele Power Snooker, vor avea lavaliera la purtator, iar comunicarea cu publicul va fi incurajata. Si ce ar fi toate acestea fara muzica de fundal? :-P Ei, si acum sa-i vedem pe cei mai ursuzi din fire cum se vor descurca sa joace bine, dar sa si intretina atmosfera! Va fi o provocare nu numai la nivel profesional ci si personal. ;-)


Revolutia va avea loc in magnifica locatie Indigo O2 Arena din Londra, intreaga "nebunie" durand o singura zi si fiind impartita in doua sesiuni; prima sesiune se va desfasura intre orele 13:00 - 17:00 (GMT), avandu-i ca protagonisti pe toti cei 8 jucatori, iar cea de-a doua sesiune se va desfasura intre orele 18:00 - 22:00 (GMT), avand in vizor cele doua finale, cele doua jocuri de play-off pentru locurile 3 si 4, si fireste Marea Finala. Intregul eveniment va fi difurat LIVE pe programul ITV 4, pe data de 30 octombrie.


Cam asa arata noul snooker, o varianta amuzanta insa in acelasi timp, cat se poate serioasa a sportului in care gentlemenii sunt la ei acasa. Desi multi o vad ca fiind o gaselnita de marketing, sincer cred ca se inseala (cel putin partial). Cu singuranta are si o componenta comerciala, insa nu inseamna ca nu reprezinta si o noua modalitate de a da publicului ceea ce isi doreste sa vada - SNOOKER! ;-)

0 comments: