Premier League: Reintoarcerea fiului "risipitor" Mark Williams

05:05:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Vedeta serii - Mark Williams
 Arena din Pylmouth a fost plina ochi de fani ai snooker-ului, fani ce isi asteaptau jucatorii favoriti pentru un show pe cinste. Initial, maestrul de ceremonii ia cuvantul, ne face un rezumat a ceea ce s-a intamplat acum doua saptamani pe "baricadele snooker-ului" si ii ia interviului legendei Willie Thorne. Cateva cuvinte de lauda pentru jucatori, pareri despre cine o sa castige, cine-i mai bun si gata...sa inceapa snooker-ul caci prea multa vorbarie strica! :))

Primul meci al serii s-a dat intre cei doi "Mark", Mark "The Jester from Leicester" Selby si Mark "The Welsh Potting Machine" Williams. L-am vazut vizibil emotionat pe Williams, care nu a mai trecut pragul Premier League de 5 ani! Avea un zambet imens pe fata, iar spusele-i de la inceputul meciului au reflectat cat de poate de clar faptul ca este extrem de bucuros sa joace din nou in aceasta competitie: "Nici nu imi mai aduc aminte de cat timp nu am ma jucat in fata unui public atat de numeros. Cu cat sunt mai multi privitori, cu atat te simti mai bine si joci mai bine."
Selby, baiat cuminte si modest a avut un "speech" linistit pe vocea-i grava,  fiind si el bucuros de faptul ca dupa un an de absenta se afla din nou in caravana Premier League.

Mark Selby - atac la bila neagra
Cei doi "Mark" isi dau mana, arbitrul Paul Collier da cu banul si jocul incepe. Primul frame si Selby deja inscrie primul break de 101 puncte, impuscand astfel si cele 1000 lire sterline! Al doilea frame, "The Shark" aproape ca inregistreaza un al doilea break consecutiv, insa rateaza si ramane la 85. Scorul: 2-0 in favoarea lui Selby. Williams, sta frumos pe scaun si priveste...nu prea a "servit" pe la masa, insa asta avea sa se schimbe foarte curand in urma unei ratari la bila rosie, executate de Selby. Mark vine la masa. Incepe sa inscrie bila dupa bila, rosiile dispar primele, apoi incep coloratele. In final Williams inregistreaza un break de 113 si castiga primul frame.
Urmatoarea runda, e ceva mai tensionata intrucat e runda in care fie Selby se anunta din nou in frunte, fie Williams egaleaza. Ultima varianta avea sa fie si cea reala, cu un scor final destul de strans (67-52), galezul echilibreaza balanta. Si se pare ca de atat a avut nevoie, intrucat in frame-ul urmator l-a tinut pe Selby departe de masa de joc, inregistrat break-uri de 35 si 47 si preluand conducerea cu scorul de 82-0.

Gardianul la datorie - Paul Collier
Ultimul frame si toata lumea se intreaba daca vom avea egalitate sau vreun Mark se va detasa. Din nou, a doua varianta avea sa devina realitate, Williams dominand inca de la inceput runda finala (65-3). Astfel scorul final : 4-2 in favoare galezului Mark, care revine in forta dupa 5 ani de absenta. Ce victorie! Ce victorie! De la 0-2 la 4-2! Uimitor chiar si pentru castigator, asa cum avea sa declare dupa meci: "Selby a inceput meciul foarte bine, inregistrand din prima un break de peste 100 de puncte si chiar credeam ca scorul va fi 3-0 sau 4-0 in urmatoarele 45 minute".
Un meci frumos, chiar daca unul dintre "Markci" a pierdut. Sunt sigura insa ca in urmatorul meci, "Rechinul Selby" va fi pe val! ;)


Cel de-al doilea meci al serii avea sa se dea intre Ronnie "The Rocket" O`Sullivan si chinezutul Ding Junhui. Va spuneam ieri ca Ding nu prea a fost in forma in prima runda de Premier League, fiind invins cu 5-1 de Shaun Murphy. Dar de aceasta data, situatia a stat putin diferit, intrucat chinezutul nostru a fost in forma destul de buna. Fireste, nici Ronnie nu s-a lasat mai prejos, fiind si intr-o stare de spirit ceva mai buna. :)
Primul frame a fost castigat de Ding cu un minunat break de 122 de puncte, pentru ca in al doilea Ronnie sa egaleze (1-1). Insa Ronnie nu ar fi Ronnie daca nu ne-ar delecta si el cu un break frumos, nu? Si unde sa-l realizeze, decat in al treilea frame. :) Un 119 superb, care insa ar fi putut continue daca "The Rocket" nu ar fi ratat bila albastra. 

O`Sullivan "calare" pe situatie :P
Jocul cu numarul 4, poarta fara indoiala semnatura lui Ding, care i-a lasat "cartela" de privitor lui O`Sullivan. Lovituri extrem de frumoase, cu paianjen si fara, lovituri cu manta si iata ca micutul chinez se apropie de un nou break de 100+, insa ce pacat! La 89 de puncte, rateaza bila neagra "manevrand-o" prea brutal, iar sensibiloasa sare ca arsa nedorind sa intre in buzunar.


De la scorul de 2-2, meciul a mers pe aceiasi traiectorie de la inceput, Ronnie fiind cel care a condus in pen-ultimul frame si Ding, cel care l-a castigat pe ultimul. Ce-i drept, in ultimul joc l-am vazut pe Ding total deconcentrat, ratand lovituri destul de usoare, iar pe Ronnie avand o reala problema cu bila roz pe care a ratat in a o intruduce in buzunar de doua ori (se pare ca cei doi nu prea s-au agreat :P). Scor final: 3-3. Deja al doilea meci incheiat la egalitate pentru " The Rocket".

Ding Junhui
A fost o seara foarte frumoasa pentru snooker, o seara cu multe lovituri grele (insa reusite), o seara in care cei de la SkySports au avut si un mic (poate chiar prea mic) moment dedicat lui Alex Higgins. Insa memorabil este ceea ce s-a intamplat dupa prezentarea materialului video, cand intreaga sala l-a aplaudat pe cel care a fost, este si va fi campionul tuturor, "Uraganul" Alex Higgins. :)


Asa se incheie o noua runda de Premier League, o runda in care figura proeminenta a fost, cu siguranta, Mark Williams, fiul "risipitor" al snooker-ului  :)) , reintors pe meleagurile de vis ale meciurilor cu public devorator de snooker. :)

0 comments: