Revizuind cazul John Higgins

03:38:00 Ramona Dragomir 0 Comments

John Higgins isi asteapta sentinta
In timp ce John Higgins si managerul acestuia, Pat Mooney isi asteapta sentinta de saptamana viitoare, un articol foarte interesant a aparut ieri pe site-ul celor de la sportingintelligence.com, acestia trecand in revista principalele elemente din cazul campionului mondial din 2009, acuzat ca ar fi acceptat (in schimbul unei sume considerabile de bani) sa piarda frame-uri in meciurile viitoare.
Cred ca ne amintim cu totii ca acest scandal a explodat in mod "miraculos" exact inainte (2 mai, mai precis) ca marea finala a Campionatului Mondial de Snooker 2010, sa inceapa, eclipsand din pacate entuziasmul celor doi finalisti, Neil Robertson si Graeme Dott si cutremurand din temelii intreaga lume a snooker-ului.


Publicatia responsabila de crearea unui haos general in snooker-ul de pretutindeni, este News of the Word, un tabloid din Marea Britanie, care nu a asteptat prea mult ca stirea sa fie digerata de public ca sa mai loveasca inca o data. De aceasta data (9 mai), stirea ca John Higgins ar fi pariat pe sine, la o casa de pariuri, a facut mare valva. Totusi, povestea nu a fost atat de credibila ca precedenta, tocmai datorita faptului ca singurul martor, un operator de call-center care se presupune ca ar preluat apelul de la John Higgins nu-si mai aminteste exact ce au vorbit si despre ce pariu era vorba.
John Higgins a fost suspendat, pana la elucidarea acestui caz, iar managerul sau Pat Mooney este si el investigat, soarta celor doi urmand sa fie decisa in tribunal intre 7-8 septembrie a.c.

Un tribunal va hotari soarta Nr.1 mondial
Revenind insa la articolul celor de la sportingintelligence.com. Acestia au derulat o ancheta personala, in baza dovezilor date publicitatii de tabolidul NotW, specialistii in cauza relevand o serie de discrepante de nuanta (de cele mai multe ori), intre povestea de ziar si imaginile filmate. De cateva ori subtitrarea nu corespunde cu ceea ce se vorbeste pe camera; filmuletul prezentat este clar montat, avand in vedere ca "strangerea de mana pentru finalizarea afacerii" este prezentata in cadre putin diferite (obiectele de decor sau hainele celor implicati nefiind aceleasi), acest lucru sugerand ca au existat mai multe intalniri si ca montajul celor de la publicatie a scos din context, in mod intentionat, anumite aspecte importante.In plus, exprimarea jurnalistior ca John "a cerut" bani, nu reiese din filmuletele prezentate, el aparand doar ca "acceptand" si nu sugerand o suma anume.
Ceea ce baietii de la sportingintelligence.com, vor sa sublinieze este ca aceste neconcordante (fie ele intentionate sau nu) scad din credibilitatea povestioarei si o fac extrem de neverosimila pe alocuri.
In plus, este un fapt bine cunoscut ca aceasta publicatie, practic traieste din astfel de actiuni, una dintre cele mai noi victime fiind  Ducesa de York Sarah Ferguson; si sa nu uitam si de recentul scandal din cricket (asemanantor cu cazul Higgins).


Puteti citi intregul articol aici
Pana se va face lumina in acest caz, speram ca palma grea data snooker-ului sa nu lase prea multe semne si sa nu pateze onoarea acestui sport fabulos.

0 comments: