Shanghai Masters - ultima zi (marea finala)

04:03:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"Am castigaaaaaat!!!"
Dupa o saptamana intensa, plina de emotii, nervi intinsi la maximum si multe reveniri spectaculoase, iata ca Shanghai Masters a ajuns la sfarsit. Si cum la sfarsit se numara premiile (sau cum o fi vorba aceea :P) marea finala ne-a dezvaluit si noul campion in persoana "Capitanului" Ali Carter. :)


Daca cumva mai aveati dubii, finala s-a disputat intre scotianul Jamie Burnett si fireste Allistar Carter, fiind arbitrata de "olandezul zburator" si mare pasionat de ciclism Jan Verhaas.
Prima sesiune a inceput cu 1-0 in favoare lui Ali, dupa care s-a continuat cu regula de "acum e randul meu sa mai incasez un frame" :)) pana la 5-4 tot in favoarea lui Carter. Asa se incheia prima sesiune, care nu a excelat ce-i drept in break-uri, cel mai mare fiind de 71 si inregistrandu-se in contul "Capitanului".
Cea de-a doua sesiune de joc avea sa continue in acelasi mod, jucatorii fiind de cele mai multe ori la un frame distanta, iar cand cumva vreunul "indraznea" sa urce mai mult de un frame, celalalt il prindea din urma imediat :). Destul de tensionata atmosfera la Grand Stage Shanghai! Insa situatia nu putea sa dureze o vesnicie, asa ca de la 7-8 (in favoarea lui Ali), micutul blond din Essex a pornit in tromba spre marea victorie nelasandu-l pe Burnett sa mai castige vreun frame. Asa se face ca scorul final a fost 10-7 pentru Carter.
Burnett:"Cum ai reusit micutule?" Ali:"Pai am inceput cu bila rosie..."

Poate ca nu a fost o finala extraodinara, poate ca multi se asteptau la altceva, la break-uri minune, la un scor final de 10-9, insa dupa atatea zile de stress, cred ca baietii s-au descurcat mai mult decat bine. Sa joci 17 frame-uri (chiar si cu pauza) este destul de obositor, unde mai pui si presiunea ca orice greseala te poate scoate din joc si ai muncit atat de mult pentru a ajunge pana in finala!


Iata ce declara prospatul castigator Ali Carter pentru 110sport.tv:


"Sunt extrem de incantat ca am castigat inca un titlu important.Au trecut ceva ani de cand am castigat Welsh Open-ul, asa ca ma declar foarte fericit ca am ce sa mai adaug la colectie."


"Meciul a fost foarte greu, iar conditiile de asemenea.Umiditatea ridicata din aer, a afectat modul in care masa se comporta in momentul in care jucam."


"Jamie a jucat fantastic de bine saptamana aceasta pentru a ajunge in finala, iar azi a demonstrat ca este un luptator in toata regula."

Ali Carter - campion Shanghai Masters 2010
Dar se pare ca Ali a avut parte de o surpriza mai putin placuta cand s-a trezit pentru marea finala din China; datorita pozitiei proaste in care a dormit s-a trezit cu mana total amortita. Dupa spusele lui, atat de amortita incat nu mai simtea absolut nimic. Nu cred ca a fost o modalitate tocmai ideala de a-si incepe ziua, insa micutzul nostru s-a regrupat si a reusit sa intre in "the zone" cum ar spune Jimmy White si sa se concentreze pe meciul zilei.


Nu cred ca multi il vedeau pe Carter in finala, sincera sa fiu nici eu nu il vedeam, iar primele meciuri disputate nu i-au adus prea multe voturi de incredere, insa incepand cu meciul impotriva lui Matthew Stevens, Ali a fost pe val, inlaturandu-l chiar si pe Mark Selby. Pentru mine, personal a fost un soc, desi ii recunosc capacitatea lui Ali. :)
Pe de alta parte, Jamie Burnett a avut o saptamana de-a dreptul glorioasa in metropola chinezeasca, invingandu-i pe rand pe : Tian Pengfei (5-2), Andrew Higginson (5-0), Mark Davis (5-4) si Jamie Cope (6-1). Scotianul cu nervi de otel a facut fata unor scoruri care il catalogau drept perdant si chiar a muncit mult pentru a ajunge in finala, insa ultimele 3 frame-uri nu i-au fost "prietene".


Felicitari lui Ali pentru al doilea titlu important din cariera sa, dar si lui Jamie Burnett care nu a fost chiar atat de departe de torfeul Shanghai Masters 2010. :)


P.S. 1: Doresc sa le multumesc din suflet tuturor celor care m-au tinut la curent azi, in materie de scoruri. :)
P.S. 2: Aici puteti consulta si lista scorurilor



Dedicatia zilei merge catre "The Captain" Ali!

0 comments: