Shanghai Masters - Ziua 1 (ziua wildcard-urilor)

01:37:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ziua wildcard-urilor
Ieri a pornit la drum voioasa si plina de avant competitia Shanghai Masters. Prima zi, asa cum va spuneam, a fost cea a wilcard-urilor (8 la numar); ceea ce, fie vorba intre noi, a cam nemultumit multi jucatori si oficiali intrucat sa oferi sansa de a juca unor oameni (talentati, nu zic nu), dar care nu au trecut prin etapa de calificare nu-i tocmai placut. In plus, ei nu isi prea fac griji de clasamentele generale si puncte, insa baietii nostrii cam DA. Dar ce sa-i faci? Se pare ca organizatorii au ultimul cuvant.


Ziua de ieri a debutat cu meciul dintre Jamie Burnett si chinezul Tian Pengfei (cel mai puternic wildcard scos la bataie de organizatori), insa chiar si in fata unui public ce il sustinea furtunos pe Tian, Jamie a reusit sa il invinga cu 5-2, mergand mai departe in optimile de finala, intrucat urmatorul sau contra-candidat Ronnie O`Sullivan s-a retras din competitie, dupa cum bine stiti.
Andrew Higginson a incheiat cu acelasi superb scor de 5-2, meciul sustinut impotriva lui Rouzzi Maimaiti, iar Ken Doherty a oferit un spectacol de zile mari, incheind meciul cu pakistanezul Mohamad Saijad cu un strans 5-4. Ken era condus cu 4-2, cand "beculetul" i s-a aprins si a castigat trei frame-uri consecutive, pe deasupra mai inregistrand si un break frumusel de 109 puncte.:)

Jamie Burnett are un loc asigurat in optimi
Un alt meci interesant a fost cel dintre Martin Gould si Li Hang. Inceput cu un egal de 1-1, Martin a preluat conducerea cu 3-1, pana cand chinezutul Hang s-a "razvratit" si a castigat doua frame-uri, re-aducand egealitatea pe tabela de joc. Martin insa a fost cel are a dat lovitura decisiva de 5-3, calificandu-se astfel pentru urmatoarea runda unde il va intalni pe scotianul Stephen Hendry.
Tot un Li, dar de aceasta data un Li Yan, a intalnit si irlandezul John Delaney, care insa nu a avut probleme in a inchide scorul la 5-1 in favoarea sa.

Strategul Dave Harold in actiune
Acelasi scor de 5-1 a fost "impuscat" si de Dave Harold, care l-a invins astfel pe thailandezul Passakorn Suwanawat, intr-un meci destul de surprinzator pe alocuri. Thailandezul a fost cel care a executat cu succes foarte multe lovituri incredibile, insa care a gresit la cele de baza. Pe de alta parte, Dave a fost la fel de calculat si calm cum il stim, gandindu-si strategic orice miscare (a la Cliff Thorburn :P) si executand lovituri exceptionale, de cele mai multe ori.


Mai putin norocosi, cei care pleaca acasa spre ploioasa si incetosata Mare Britanie, sunt Mike Dunn, invins cu un uluitor 5-1 de chinezul Mei Xiwen, dar si Robert Milkins care a pierdut batalia pentru inca o portie de Shanghai in fata lui Jin Long (5-3).


Zi nu foarte bogata in break-uri de peste 100 de puncte, insa nici de nementionat :) : Mei Xiwen (100), Joe Delaney (106), Ken Doverty (109), Tian Pengfei (130) si Jamie Burnett (131).


Azi vor juca urmatorii:


Ora 9:30 (ora Romaniei)
Liang Wenbo vs. Matthew Stevens
Stephen Maguire vs. Judd Trump
Graeme Dott vs. Ken Doherty
Mark Allen vs. Stuart Bingham


Ora 14:45 (ora Romaniei)
Marco Fu vs. Mark Davis
Mark Williams vs. Ricky Walden
Ryan Day vs. Andrew Higginson


Ca de obicei, va invit sa urmariti programele EuroSport 2 (pentru prima sesiune) si EuroSport (pentru cea de-a doua) si ne auzim maine pentru portia obisnuita de snooker. :)

0 comments: