Shanghai Masters - Ziua 2

03:44:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ziua scorurilor stranse
Sapte meciuri pe ordinea de zi, multa tensiune, multe situatii limita, multe emotii, reveniri spectaculoase si multa umiditate. Da, da! Ati auzit bine. Multa umiditate, lucru de care s-a plans si Martin Gould in prima zi de competitie si problema cu care cel mare rau se pare ca s-a confruntat Mark Williams. Cam asa a aratat cea de-a doua zi a competitiei Shanghai Masters.


Ziua a inceput cu meciul dintre tanara speranta "Made in China", Liang Wenbo si galezul Matthew Stevens.Un meci extrem de interesant, intrucat Matthew conducea cu un scor sigur de 4-0, simtitindu-se practic la un pas de victorie, cand chinezutul-minune a castigat 3 frame-uri consecutive; totusi acestea nu au fost suficiente, urmatorul fiind castigat de Stevens, care inchidea astfel scorul la 5-3, in favoarea sa.
Oarecum tras la indigo, meciul dintre Stephen Maguire si proaspatul castigator al Paul Hunter Classic 2010 (aka. EPTC 1), s-a incheiat cu acelasi scor de 5-3, in favoarea primului numit. Meci in care Stephen a condus detasat cu 4-1, pana cand tanarul de 21 de ani sa mai echilibreze ceva balanta la 4-3; frame-ul decisiv insa a fost castigat de Maguire, care astfel merge mai departe in runda a doua, unde se va "razboi" cu Mark Davis.

Scotianul Dott se va bate cu galezul Williams
Poate unul dintre cele mai asteptate meciuri ale zilei de ieri, a fost cel dintre campionul mondial din 2006 Graeme Dott si campionul mondial din 1997, Ken Doherty. Graeme a deschis scorul, preluand si conducerea cu 2-0, insa din al saptelea frame in frunte se afla Ken, cu scorul de 4-3. Nu mult i-a trebuit insa lui Graeme sa egaleze si chiar mai mult sa castige, cu 5-4. Ken s-a aflat din nou in pozitia de a miza totul pe frame-ul decisiv, insa de aceasta data, se pare ca norocul l-a parasit. 
Meciul dintre Mark Allen si Stuart Bingham, a fost poate cel mai "linistit", intrucat a fost singurul meci de ieri incheiat cu scorul de 5-2. Stuart a deschis scorul, castigand primele doua frame-uri, fiind apoi urmat de Mark, care l-a egalat la 2-2. De aici insa, Stuart a castigat frame dupa frame pentru a-si insusi un loc confortabil in runda secunda de joc.

Sesiunea a doua i-a gasit pe Marco Fu si Mark Davis intr-un meci extrem de tensionat, incheiat cu 5-4, in favoarea englezului. A fost un meci clasic pentru ziua de ieri, intrucat Mark l-a condus cu 3-1 pe Fu pana cand aceasta, enervozat de situatie a recuperat din dezavantaj reusind sa preia "fraiele" jocului cu 4-3.Mark insa nu s-a dat batut asa de usor, castigand urmatorele 2 frame-uri si "cazandu-se si el" in runda urmatoare.
Mark Williams s-a vazut pus in dificultate de castigatorul editiei cu numarul 2 de Shanghai Masters, Ricky Walden, aceasta din urma preluand conducerea meciului cu 3-1, insa s-a redresat destul de repede avand in vedere ca a reusit sa castige urmatoarele 5 frame-uri si sa stabileasca scorul la 5-3. Aceasta revenire a lui Mark nu a fost insa lipsita de emotii, de cele mai multe ori jocul sau fiind putin cam nesigur. In plus, galezul posesor al vestutzei cu spate de un rosu intens, a fost vizibil deranjat de conditiile de umiditate ridicata din sala de joc; de foarte multe ori s-a oprit pentru a-si sterge tacul si mainile.

Zi nu tocmai fericita pentru Ryan Day

Si cu permisiunea dumneavoastra, ultimul meci al zilei : Ryan Day vs. Andrew Higginson. Meci ce nu a iesit din tiparul de "tensiune-revenire". Higginson a fost cel care s-a detasat inca de la inceput cu un scor de 3-0, insa Ryan nu avea sa stea pe tusa prea mult, egaland frame dupa frame; totusi urmatoarele frame-uri au fost adjudecate de Andrew si o data cu ele, si victoria.
Pentru Ryan, aceasta infrangere inseamna totodata si pierderea locului din top 16, lucrurile stand destul de rau pentru galez, avand in vedere ca nu s-a calificat pentru World Open, competitia de importanta majora ce urmeaza a se defasura in luna curenta.


Break-urile de 100+ ale zilei au fost inregistrate de urmatorii: Marco Fu (101), Judd Trump (102), Mark Davis (105), Stephen Maguire (135) si Stuart Bingham (142).

Scorurile de ieri ne demonstreaza cat de diferit este acest nou sezon in care nu mai esti atat de "ocrotit" si trebuie sa lupti in orice competitie, cu precadere in cele care abunda in puncte...si premii fireste. :) O zi extrem de tensionata, aici la Grand Stage din Shanghai, o zi care cu siguranta isi va gasi continuarea in cea de azi.
Si pentru ca am ajuns in acest punct, iata si ce jucatori ne vor delecta cu talenul lor "snookeresc" astazi:


Ora 9:30 (ora Romaniei), EuroSport 2 si ora 10:00 (ora Romaniei), EuroSport.
Neil Robertson vs. Peter Ebdon
Ali Carter vs. Dave Harold
Mark Selby vs. Mei Xiwen
Jamie Cope vs. Steve Davis


Ora 14:45 (ora Romaniei), EuroSport
Ding Junhui vs. Jin Long
Shaun Murphy vs. Stephen Lee
Stephen Hendry vs. Martin Gould
Mark King vs. Joe Delaney


Tot azi se pare ca vom afla si verdictul in cazul lui John Higgins si a ex-managerului sau, Pat Mooney, asa ca promit solemn sa va tin la curent. :)

0 comments: