Shanghai Masters - Ziua 3

07:29:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Multe rasturnari de situatie la Shanghai Masters
Cu siguranta meciurile de ieri au inteferat cu "isteria Higgins", insa asta nu inseamna ca au fost mai putin importante. Chiar deloc!
A treia zi de competitie a fost ziua marilor rasturnari de situatie si chiar daca nu a excelat in break-uri (de cele mai multe ori fiind greu sa gasesti pana si unul de peste 50 de puncte pe tabela de marcaj) a fost o zi minunata pentru snooker.


Prima sesiune a debutat cu meciul dintre "regele de la the Crucible", Neil Robertson si Peter Ebdon. Un meci in care diferenta de scor nu a fost mai mare de un frame; ca drept dovada la 4-4 emotiile au crescut enorm de mult, iar australianul a ratat (ce-i drept a avut si un semi-kick) bila roz, reveniera la masa a lui Ebdon marcandu-i si victoria de 5-4.
Parca tras la xerox, meciul dintre "The Captain" Ali Carter si strategul Dave Harold ne-a tinut cu sufletul la gura cu fiecare frame jucat. Pe principul "una mie, una tie", lovituri de siguranta cat cuprinde, strategii si "geostrategii", pentru ca in final sa avem un scor de 5-3 in favoarea lui Ali.

Capitanul Ali in optimi
Celelalte doua meciuri ale primei sesiuni (pe care n-am avut ocazia sa le vedem, pentru ca nu au fost filmate!!!!) au fost cele dintre Mark "The Shark" Selby si chinezul Mei Xiwen, meci incheiat cu scorul de 5-2, in favoarea "rechinului" de serviciu :P si cel dintre Jamie Cope si legenda Steve Davis, incheiat cu 5-3 in favoarea primului numit. Steve a avut o tentativa extraordinara de a castiga meciul, revenind in forta si egaland dupa ce a fost condus cu 3-1, insa Jamie se pare ca a fost mai tenace si mai norocos de aceasta data.


Cea de-a doua sesiune ni i-a adus in prim plan pe Shaun Murphy si Stephen Lee, doi asi cu "greutate" in snooker-ul modern. Stephen s-a detasat cu un usor 3-1, pana cand "The Magician" sa castige frame dupa frame pana la victoria de 5-3! O revenire spectaculoasa!
La masa alaturata co-nationalii Ding Junhui si Jiu Long se "bateau" de zor: Jin pentru a castiga ultimul frame ce avea sa-l duca mai departe in optimi (scorul fiind de 4-1 in favoarea sa), iar Ding pentru a reduce din deficit. Si ca sa vezi rasturnare de situatie, Ding a revenit! Dar nu numai ca a revenit, ci a si castigat meciul cu 5-4! Clasa!


Unul dintre cele mai asteptate meciuri ale zilei a fost cu siguranta cel purtat intre Stephen Hendry si Martin Gould. Detinator a 7 titluri de campion mondial, Hendry a fost in permanenta condus de Martin si nu a reusit sa castige mai mult de doua frame-uri, scorul final "inghetand" la 5-4 in favoarea lui "Gouldie".

Martin Gould e pe val!
Ultima masa de joc, ii avea ca protagonisti pe Mark King si Joe Delaney. Un meci inceput bine de Joe, care a preluat conducerea cu 2-0, insa care nu a reusit sa o si mentina, Mark egaland si castigand in final meciul cu 5-3.


Dupa cum va spuneam la inceput, n-am avut break-rui fabuloase, din pacate, insa Shaun Murphy se poate lauda cu un 114. ;)



Optimile de finala se anunta la fel de pline de "rasturnari de situatie", asa ca iata si programul de azi:


Ora 9:30 (ora Romaniei), EuroSport 2 si ora 10:00 (ora Romaniei), EuroSport.
Jamie Burnett vs. Andrew Higginson
Mark Davis vs. Stephen Maguire
Mark Williams vs. Graeme Dott
Ali Carter vs. Stuart Bingham


Ora 14:45 (ora Romaniei), EuroSport
Jamie Cope vs. Ding Junhui
Matthew Stevens vs. Shaun Murphy
Mark Selby vs.Martin Gould
Mark King vs. Peter Ebdon

0 comments: