Shanghai Masters - Ziua 4

05:26:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"Oaaau!!!! Nu ma asteptam la asemenea surprize!"
Ieri s-au incheiat optimile de finala Shanghai Masters 2010, iar surprizele nu au incetat sa apara. Cei care pana nu demult isi invinsesera catgoric adversarii, au fost invinsi la randul lor, parasind competitia. Foarte multe surprize, situatii de egalitate, si prin urmare multe frame-uri decisive, emotii, stress acumulat si aceleasi conditii de umiditate ridicata (de care jucatorii nu contenesc a se plange, nu ca nu ar avea dreptate), iata elementele ce au caracterizat ziua cu numarul 4.


Prima sesiune de joc a inceput cu meciul dintre Jamie Burnett si Andrew Higginson. Singurul meci (de pana acum) care s-a incheiat cu 5-0, in favoarea lui Jamie care merge mai departe in sferuri. Victorie totala a scotianului!
Mark Davis si Stephen Maguire s-au "razboit" de doua ori pentru a prelua conducerea jocului, prima data la 2-2, si a doua oara la 3-3, Mark insa fiind cel care a reusit sa se detaseze cu scorul final de 5-3 si sa isi asigure un loc in urmatoarea runda, unde il va intalni pe mai sus numitul, Jamie Burnett.


Unul dintre marii favoriti la castigarea trofeului Shanghai Masters, Mark Williams si-a vazut evolutia-i curmata de Graeme Dott cu 5-4. Mark are trei titluri de China Open in portofoliu, spre deosebire de Graeme care nu are decat unul, tocmai de aceea galezul se afla printre favoriti, insa se pare ca acest lucru nu a prea contat, scotianul Dott iesind victorios din disputa.
Matthew Stevens a ajuns in 1/4
"The Captain" Ali Carter l-a invins cu 5-3 pe Stuart Bingham, notandu-si astfel un loc in sferturile de finala de azi.


Cea de-a doua sesiune de joc a debutat cu meciul dintre Jamie Cope si chinezul Ding Junhui, meci incheiat cu 5-1 in favoarea britanicului. Astfel, singurul chinezut din competitie se vede eliminat, tara gazda pierzand si in al 4-a an consecutiv sansa de a-si vedea trofeul ramanad pe meleagurile-i asiatice.
Una poate dintre surprizele zilei, a fost meciul dintre Matthew Stevens si "The Magician" Shaun Murphy, incheiat cu scorul final de 5-2, in favoare galezului Matthew; un joc foarte slab din partea celui care doar acum o zi il invingea fara mari probleme pe Stephen Lee.


Insa niciun meci de ieri nu se compara cu cel dintre Mark "The Shark" Selby si Martin Gould.Dupa ce a fost in frunte cu 3-1, Mark s-a vazut "prins din urma" cu fiecare frame, pana cand s-a ajuns la egalitate, 3-3. Si cum un singur scor egal nu e niciodata suficient :P, cei doi s-au mai ciocnit o data la 4-4. Ingrozitoare alegere a organizatorilor de a nu difuza acest meci (practic nu i-am vazut mocutza lui Mark deloc, pana acum) pentru ca a fost unul dintre cele mai tensionate. In final insa, Mark a castigat frame-ul decisiv, trimtandu-l pe nu mai putin talentatul Gouldie acasica. Trebuie sa recunoastem insa ca Martin a avut un drum lung pana a ajunge in optimi si l-a parcurs cat se poate de frumos; este un jucator foarte bun si tind sa cred ca vom auzi multe lucruri marete despre el in viitor, daca se mentine ferm pe pozitii ca si pana acum.

EuroSport si "meciul inexistent al zilei" :P
Ultimul meci al zilei a fost cel dintre Mark King si Peter Ebdon, sau dupa cum ne-au informat cei de la EuroSport, dintre Joe Delaney si Peter Ebdon :)))). Din nou scor final uimitor, Peter pierzand cu 5-3 in fata lui King, dupa ce ieri il trimitea acasa pe actualul campion mondial.


Zi ceva mai "aratoasa" in materie de break-uri de 100+ : Mark Davis (100), Jamie Cope (100), Mark King (100) si Martin Gould (101).


Si iaca asa dragii mei, ne apropiem incet, incet de marea finala. Azi, sferturile de finala ii vor avea ca protagonisti pe urmatorii:


Ora 9:30 (ora Romaniei), EuroSport 2 si ora 10:00 (ora Romaniei), EuroSport.
Jamie Burnett vs. Mark Davis
Graeme Dott vs. Jamie Cope


Ora 14:45 (ora Romaniei), EuroSport
Ali Carter vs. Matthew Stevens
Mark Selby vs. Mark King

0 comments: