Shanghai Masters - Ziua 5

04:49:00 Ramona Dragomir 2 Comments

Cei din urma, vor fi cei dintai
Ce zi nebuna!Ce zi frumoasa! :)) Sferturi de finala ca cele petrecute ieri, sa tot mai vezi! :P Adevarul este ca Shanghai Masterul din acest an a oferit surprize nenumarate si tind sa cred ca mai are cateva, acolo bine pitite in tolba sa. :D 

Ziua a inceput cu un meci spectaculos: Jamie Burnett vs. Mark Davis. Mark, in forma fiind, s-a detasat ca un soldatzel bine instruit pana la 4-1, dar (pentru ca intotdeauna exista un "dar"), Jamie s-a trezit la viata, castigand frame dupa frame si ducand meciul la 4-4. Frame decisiv, o bila roz careia nu prea i-a placut abordarea lui Davis si iata ca avem si primul semi-finalist in persoana lui Jamie Burnett. Scor final 5-4.
Meciul numarul doi, nu la fel de spectaculos insa destul de surprinzator ca rezultat, s-a disputat intre Graeme Dott (cel care s-a razboit acum cateva luni in marea finala de la The Crucible cu Neil Robertson) si Jamie Cope. Cei doi s-au vazut distantati doar de un frame, pana in runda a 5-a, cand Jamie a preluat conducerea cu 3-2, de aici castigand tot ce se poate si incheiand partida cu 5-2.

Ali Carter - gata de atac
Sesiunea secunda de joc a fost de-a dreptul fabuloasa, meciul dintre Ali Carter si galezul Matthew Stevens tinandu-ne in suspans pana in ultima secunda. Pornit pe victorie, Matt conducea cu 4-1, cand "The Captain" a inceput incet, dar sigur sa reduca din diferenta, pana la 4-4. Si din nou, frame decisiv! Ultima bila pe masa, bila neagra - Matthew loveste in plin, bila ruleaza, ruleaza siiiiii incapatanata se loveste de marginile buzunarului superior stang. Alister are o lovitura nu tocmai usoara, se intinde, pozitioneaza tacul si loveste - ochit! Ali Carter castiga meciul cu 5-4. Uimitor! Cine ar fi crezut?!
La masa alaturata, Mark "The Shark" si Mark "The King" se lupta pentru un loc in semi-finale. Primul joc l-a gasit ceva mai neatent pe rechinul nostru, insa si-a revenit rapid, nelasandu-l pe King sa castige decat un frame. Un joc exceptional in care Selby a curatat masa, bila cu bila.Scor final: 5-1. Selby il va avea ca oponent pe "The Captain" Carter in semi-finala 2.

Break-urile de 100+, au fost realizate de: Mark Davis (102) si Mark Selby (105 si 106).


Sambata, se anunta zi mare in Shanghai intrucat incep asa cum bine stiti semi-finalele:


Ora 10:00 (ora Romaniei) EuroSport
Jamie Burnett vs. Jamie Cope


Ora 14:45 (ora Romaniei) EuroSport
Ali Carter vs. Mark Selby

2 comments:

Paul said...

Salve!
Preferatu` meu la orice meci este cel care vine cu a doua sansa....dar....asta in cazul in care nu joaca favoritul meu din ultimii 4 ani acesta fiind...Ding Junghui.
La un meci din 2005 cand l-a spulberat pe nimeni altul decat pe O`Sulivan,am vazut potentialul din acest tanar care avea pe atunci nu mai mult decat cateva luni peste majorat.
Nu sunt fan al lui "x" sau "y" , imi place acest sport pentru ceea ce este ,pentru faptul ca toti jucatorii dau dovada de buna crestere ,de fair play-ul jocului...
Poate ca pe multi ii adoarme( si pe mine de nenumarate ori) dar...acest joc a fost ,este si va fi mereu primul loc in top-ul preferintelor desi...nu am jucat niciodata si sunt practicant al altui gen de sport...dar prea putin importa!
O treaba foarte buna o fac si domnii comentatori.Marius Ancuta si Daniel Bontea, care m-au facut sa pretuies mult mai mult acest sport deoarece avea posibilitatea sa si inteleg ce se intampla in spatele culiselor.
Primele mecuiri de snooker le-am vazut in Olanda in 1991,ma relaxam privind,dar......nu pot spune ca eram fan sau urmaream ca acum.Atunci la fiecare meci il vedeam pe J.Parrot.singurul caruia ii retinusem si numele.deoarece are o rezonanta mai aparte sau...poate datorita asocierii cu pasarea care desemneaza numele sau..dar..sunt detalii fara imnportanta!
In 2004.am urmarit printre picaturi secvente din finala, cand a castigat Ronnie impotriva lui Dott
De atunci nu am pierdut nici un turneu ,cat timp am stat in Romania, iar in stainatae am pierdut maxim 4-5 turnee, dar urmaream rezultatele pe net.
Cam asta este,dar sa trecem la alte chestii mai importante legate de finala de maine!
La inceput am tinut cu Ding,(in acest turneu) apoi fiind eliminat.l-am sustinut pe Stevens,care...s-a facut de ras cu Alistar.apoi astazi am tinut cu Selbi,care -din pacate- a fost sub forma lui pe care o stim!
Nu pot spune ca Alistar a jucat fenomenal.dar cum ne-am obisnuit in ultimul an,a facut meciuri frumoase, aratandu-ne dupa 10 ani ce promiosese cand a intrat la profesionisti!
Am inteles de la comentori ca se asteptam la mai mult de la el,dar..abia dupa 13 ani-dac nu ma insel- a castigat primul sau turneu..dar...felicitari si..succes pe maine.desi io tin cu...cel cotat cu a doua , adica Burnnet!
Felicitari acestuia cat si lui Ronnie care i-a oferit sansa de a-i apara titul pe care el il detinea..Bravo!
Poate isi face un cadou de ziua lui.(care este pe 16)...sansa pe care a ratat-o Cope care maiine implineste 25 de ani,in ziua finalei, dar si Stevens care astazi isi serbeaza ziua de nastere.Multi ani si mai multe succcese in viitor,nu doar doua finale de world championschip jucate!
Deci pe maine fani ...si sa vedem ce suprpriza frumoasa va fi de o parte sau...cealalta!

Salutari, Paul!
Cred ca esti printre putini oameni pe care ii aud ca "iubesc sportul" si nu se uita pentru jucatori. Asa gandesc si eu.
Fireste, am si eu (ca orice om) favoriti, insa in final, snooker este cel care castiga. Un meci bun ar trebui sa ne bucure indiferent de cine castiga! ;)

Admir toti jucatorii si incerc sa nu ii critic, pentru ca de la TV sau din sala totul pare simplu...insa acolo la masa, un singur tremur al mainii te poate distruge.

Ali Carter a facut o joc foarte bun in fata lui Selby, parerea mea, iar Burnett ar trebui sa-i trimita lui O`Sullivan o carte postala cu multumiri (asa cum glumea un bun prieten de-al meu). Chiar daca este un jucator foarte bun, a contat si faptul ca Ronnie s-a retras.

Bafta ambilor jucatori in marea finala! :)