Shanghai Masters - Ziua 6 (semi-finale)

22:22:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jamie Burnett in marea finala
Cu pasi repezi, dar siguri am ajuns si aproape de marea disputa Shanghai Masters 2010. Azi s-au disputat cele doua semi-finale, iar maine vom avea parte de o finala regala, as indrazni a spune. :) Fireste, la fel ca si pana acum surprizele au fost subiectul zilei.


Prima semi-finala i-a avut ca protagonisti pe cei doi Jamie - Jamie Burnett pe de o parte si Jamie Cope pe de alta. Sau poate ar fi mai corect sa spun ca s-a desfasurat in unu? :P Tinand seama de faptul ca Burnett l-a tinut mai tot timpul pe scaun pe tizul sau, nu as fi foarte departe de adevar. :) Scotianul (aka. Burnett) a preluat conducerea cu 5-0 fara prea multe probleme si se afla la un pas de victorie, cand colegul sau englez (aka. "The Shotgun" Cope) a castigat un frame. Scorul de 5-1 poate ca i-a dus pe multi cu gandul la revenirile spectaculoare care s-au petrecut "prin zona", insa nu a fost cazul - avea sa fie primul si singurul frame castigat de Cope in fata lui Burnett. Urmatoarea runda, scorul s-a transformat in 6-1, in favoarea scotianului care se vede astfel in mare finala!
Semi-finalistul - Jamie Cope

Jamie Cope parea perplex de rezultat si adevarul este ca dupa ce a trecut de Steve Davis (5-3), de Ding Junhui (5-1) si Graeme Dott (5-2), parea putin probabil ca in semi-finala sa inregistreze un scor atat de slab. Dar asa-i in snooker, ca sa parafrazez o celebra zicala din lumea sportului! :)


Ali Carter in mare forma!
Cea de-a doua semi-finala s-a dat intre "The Jester from Leicester" Selby si "The Captain" Carter. Jucatorii isi incep rutina, bilele ruleaza pe masa, unele intra in buzunare, altele se indreapta catre alte zari doar de ele stiute...Mark preia conducerea cu 2-0. Ne asteptam, asa-i? Insa urmatorul frame este castigat de Ali, si urmatorul al fel...si urmatorul la fel ...si urmatorul la fel...si...cine mai tine scorul? :)) 6 frame-uri consecutive castigate de Carter i-au definitivat victoria asupra rechinului Selby. Uluitor! Ca si in prima semi-finala, Ali aproape ca nu i-a dat sanse lui Mark sa se apropie de masa - scaunele de masina Roewe arata foarte confortabil, s-o fi gandit micutul. :))))
Semi-finalistul Mark Selby

Insa lansad gluma la o parte, "The Captain" a jucat extraodinar de bine! Daca pana acum ii catalogam performanta ca fiind destul de slabutza (ma refer strict la aceasta competitie) acum nu mai avem ce sa-i reprosam. Deloc! Mese curatate, break-uri frumoase! Sa-i dam Caesar-ului ce-i al Caesar-ului! Cu mare parere de rau pentru Mark, care in opinia mea este un jucator extraordinar de bun, insa azi a fost cu certitudine ziua lui Ali.



Break-uri de 100 +? Singurul a fost realizat de...cine? Hai sa va vad! Cine, cine? :)) Ali Carter (129) :))


Maine, mare finala ne astepta sa i ne dedicam ochi, urechi si suflet (3 in 1 :P) in transmisiune directa pe EuroSport, ca de obicei. (atentie in finala se aplica regula, cel mai bun joc din 19).


Ora 9:45 (ora Romaniei) pentru prima sesiune de joc si ora 14:45 (ora Romaniei) pentru a doua sesiune de joc
Jamie Burnett vs. Ali Carter

Pofta buna la snooker, dragii mei! :)

0 comments: