Snooker, Haibao si noua ordine de joc

03:21:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Metropola chinezeasca, Shanghai fierbe si musteste a snooker, intrucat astazi incepe marele eveniment al sezonului, Shanghai Masters. Aflata la a patra editie, World Snooker Roewe Shanghai Masters, se anunta a fi o competitie grandioasa, cu scoruri stranse, multa tensiune, chinezuti avizi dupa poze cu jucatori, totul condimentat cu snooker de calitate. :)


Inainte de etapa de calificare, va prezentam o scurta istorie a ceea ce inseamna Shanghai Masters, asa ca nu voi mai repeta naratiunea in cauza (pentru cei care nu au citit-o, click aici ;) ), ci ma voi limita in a va reaminti cine au fost marii invingatori. In 2007, Dominic Dale castiga (doar) al doilea titlu intr-o competitie majora de puncte (dupa Grand Prix-ul din 1997), in 2008 Ricky Walden il castiga pe primul (si ultimul, pana in momentul de fata), iar in 2009 Ronnie O`Sullivan avea sa duca trofeul acasa in Marea Britanie.

"From Mark, with love"

Prima zi de competitie reprezinta si ziua in care "wild-card-urile" ies la rampa si isi demonstreaza talentele in ale snooker-ului. Anul acesta, organizatorii chinezi au selectat 8 jucatori (wild-card) care, fara sa fi participat in etapa de calificare, au dreptul sa joace in competitie. Pe scurt, 6 chinezuti mititei (Li Yan, Lu Hang, Jin Long, Rouzi Maimaiti, Mei Xiwen si Tiam Pengfei), un thailandez (Passakorn Suwanawat) si un pakistanez (Mohamed Saijad) vor juca in prima zi de competitie, alaturi de marile nume "Made in UK". :))



Murphy, Ebdon si cativa Haibao zburatori
Ieri, marile vedete ale evenimentului si-au facut aparitia pe covorul rosu semnand autografe si zambit frumos pentru miile de blitzuri obsesive ale fanilor insetati de snooker. Insa vedeta zilei a fost un anume personaj albastru pe numele sau "Haibao". :) Dar cine este acest Haibao? Ei bine Haibao (care apropo inseamna "comoara marii") este mascota Expo 2010, un eveniment ce se desfasoara in Shanghai in perioada 1 Mai - 31 Octombrie, si care reuneste companii importante din intreaga lume, sub egida "Un oras mai bun - O viata mai buna". Este practic un targ international, cel mai mare si cel mai scump din toata istoria targurilor internationale! Va mira?! Suntem la Shanghai! Aici tehnologia, noutatea si grandoarea sunt cuvinte pe care copiii le rostesc de cum se nasc! :))

Dar revin la Haibao, micul albastrel care a facut show pe covorul rosu, intrucat fiecare jucator a primit cel putin o astfel de "creatura simpatica" pe care o arunca in public. Ma intreb daca cineva o sa le vanda la supra-pret pe eBay.com, gen "Animalutz atins de Shaun Murphy"? :)) Ce-am zis?! :))

Marcu Fu - trendy, fashion, cool


Shanghai Masters reprezinta o sansa uriasa pentru jucatorii de snooker, intrucat punctele din joc sunt esentiale pentru urcarea sau mentinerea in clasamentul general. Tocmai de ceea se spune ca acum incepe, in mod oficial, sezonul de snooker.Orice jucator preocupat de ordinea de joc, este procupat si de performantele expuse in aceasta perioada.
Vor fi 8 zile de nervi instinsi la maxim, multa presiune si tensiune insa si zile incarcate de snooker adevarat, de maiestrie si de lovituri-minune.:)


Competitia va fi transmisa de EuroSport, la noi "portia de snooker" din prima zi, fiindu-ne servita intre orele 14:45 si 17:45. De asemenea, am facut rost (de la colegii blogarashi) si de un link catre un site, care (se pare, nu aveam inca certitudinea :p) ca va transmite in direct toate meciurile (EuroSport neavand voie sa le transmita chiar pe toate).
Aici puteti consulta lista meciurilor.


Pofta buna la snooker dragii mei si ne revedem maine pentru primele impresii! :)

0 comments: