Stephen Hendry lupta pe teren propriu

02:51:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Scotia - locatia de vis pentru World Open
Cum nu mai e mult pana la inceperea World Open-ului, jucatorii isi asigura fanii ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a juca cat mai bine in noua competitie. Cazul de azi - Stephen Hendry. Scotianul cu "figura de gheata" a mai facut o declaratie luna trecuta, in care sustinea ca se simte sigur pe sine si este destul de optimist ca va castiga World Open-ul. Unde mai pui ca este tinut si in ducea-i casa, Scotia. :) Fireste, ca el mai sunt ceva scotieni inscrisi in competitie, insa de la un campion mondial cu 7 titluri la activ, intotdeauna se cere/asteapta mai mult.


Intr-un interviu acordat site-ul sustinator 110sport.tv, Hendry declara ca nu se simte presat sa repare renumele "pierdut" al snooker-ului, cauzat de recentele evenimente ce l-au implicat pe inca-actualul numar 1, John Higgins. Ceea ce insa reprezinta o problema, este ca Hendry s-a aratat intr-o forma mai putin buna in cadrul ultimelor competitii (cu precarede in Shanghai Masters), insa nici in acest sector, scotianul se se simte mai presat decat de obicei. Pragmatism a la Hendry! :))
Cu toate acestea insa, Stephen declara: "Nu am castigat nici un meci pana acum si asta, clar trebuie sa se schimbe. Am fost dezamagit sa pierd in fata lui Martin Gould la Shanghai, intrucat aveam dorinta de a incepe noul sezon cu o victorie si n-am putut sa fac acest lucru."


In ceea ce priveste "noua ordine de joc" implementata de Barry Hearn, Stephen are cateva obiectii de facut: "Nu ma plang ca nu sunt clasat pe un loc mai bun acum - doar ca nu mi se pare corect faptul ca noul sistem nu ia in considerare intregul sezon; multi jucatori au muncit din rasputeri pentru a ajuge in top 16, insa daca au un moment de ghinion la inceputul sezonului pot avea necazuri mai tarziu. Inca un joc ratat si m-as putea vedea pierzand locul de la Masters-ul de la Wembley; este un sistem care te pedepseste destul de rau."

Stephen Hendry - Malta Cup 2005
Fireste, nu este un secret ca Stephen Hendry nu s-a numarat printre sustinatorii lui Barry Hearn in lupta acestuia pentru presedentia World Snooker, sustinandu-l in schimb pe John Davison, asadar prea multe afinitati cu noul sistem de punctaj nu are, scotianul nostru. 
Cu plusuri si cu minusuri, ca orice proiect, "noua ordine de joc" este o revolutionare a vechiului sistem mult prea "lent". Nu ii iau apararea lui Hearn, insa competitia trebuie sa existe, iar snooker-ul trebuie revigorat. Daca solutia sa este buna sau nu, vom afla cu totii la sfarsitul acestui sezon cand se ve trage linie si se vor aduna banii, performantele si rating-urile.:P


Hendry are nevoie de o victorie si asta cat mai curand, iar daca nu...macar un loc frumos in sferturile de finala sau semi-finale.Nu a mai castigat de mult un titlu important (daca nu ma insel din 2006, de la Malta Cup), dar neprezentarea decat la doua dintre evenimentele din seria  PTC -urilor  (PTC 4 si EPTC 1) nu prea l-a avantajat; batalia se da pe puncte sezonul aceasta, iar punctele se obtin participand la fiecare eveniment, fie ele de anvergura sau nu. Peter Ebdon a recunoscut importanta acestor evenimente si cred ca si Hendry ar trebui sa faca acelasi lucru. Este un jucator execeptional, prea exceptional pentru a-si pierde locul din top 16, doar pentru ca nu este de acord cu noua modalitate de acordare a punctelor.


Puteti citi intregul interviu acordat de Stephen Hendy, aici.

0 comments: