World Open - ultima zi

16:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Panoul de onoare - World Open 2010
Acum 9 zile World Open-ul isi incepea lungul drum printre competitiile de puncte din lumea snooker-ului. Cu un format mai scurt, imbunatatit, premii atractive, nume mari si mult snooker, turneul isi dorea sa faca valva printre iubitorii snooker-ului de pretutindeni. Si se pare ca a reusit. Ideea de a avea o singura masa in arena, astfel incat intreaga atentie a publicului sa se rasfranga asupra a doar doi jucatori a prins la public, iar regula de joc "cel mai bun din cinci" a facilitat desfasurarea a 5 meciuri pe zi. Un adevarat festin pentru fanii infocati!


Ieri s-au desfasurat semifinalele dar si marea finala. A fost o zi superba, o zi la foc continuu pentru castigatorii din semifinale care trebuiau sa se pregatesca pentru finala din aceiasi zi. Totusi, premiul de 100.000 lire streline nu e de neglijat, asa ca si efortul depus este rasplatit pe masura.

Ebdon in semifinala
Prima semifinala i-a avut ca actori principali pe Ronnie O`Sullivan si Peter Ebdon. Un meci frumos, in care Ronnie a deschis scorul castigand primul frame fara mari eforturi, iar in al doilea inregistrand un minunat break de 135 puncte! In urmatorul frame, Peter si-a adjudecat singura victorie din acest meci, castigand jocul cu un break de 69. Scorul de 2-1, in favoarea lui The Rocket a fost imediat imbunatatit cu un 3-1, scor ce il "lansa" in marea finala. Un meci extrem de bun, in care Peter insa nu a prea jucat, Ronnie acaparand intregul joc.

Robbo si Mark se bat pentru finala
Cea de-a doua semifinala ne pregatea o surpriza, galezul Mark Williams si australianul Neil Robertson aveau sa se dueleze pana in ultimul moment pentru locul din marea finala. Scorul a fost deschis de "The Welsh Potting Machine", si dus pana la 2-0 in favoarea sa. Insa Robbo nu avea sa lase lucrurile sa continue asa, astfel incat a castigat doua frame-uri consecutive, in cel de egalizare a scorului "prinzand" si un frumos break de 101. Iata-ne la 2-2, frame decisiv. Cu doar o zi inainte, Mark reusise performanta de a rasturna situatia pornind de la 0-2 si ajungand la 3-2. De data aceasta insa, Robbo avea sa-i urmeze exemplul, castigand ultimul frame si asigurandu-si un loc in finala alaturi de Ronnie.

Ora 22:00 (ora Romaniei) si finala editiei inaugurale incepe! Cei doi giganti intra in scena, "The Rocket", urmat de "The Thunder from Down Under" (fiecare pe melodia lui). Arbitrul la datorie, galezul Eiriam Williams, etalon de eticheta, eleganta si profesionalism in snooker. Let`s play snooker!
O`Sullivan ramane "Racheta" snooker-ului mondial
Robbo a fost cel care a spart gheata, acesta castigand primele doua frame-uri, cel de-al doilea cu un break de 107, pentru ca apoi sa il vedem in actiune pe The Rocket. Trebuie mentionat ca primul frame a fost totusi unul destul de strans, un fault comis de O`Sullivan oferindu-i sansa lui Robertson sa vina la masa; cel de-al doilea a inceput printr-o serie de lovituri de siguranta absolut extraodinare, insa Robbo a reusit sa le dovedeasca.
Va spuneam ca in cel de-al treilea frame, a fost randul lui Ronnie...da, a fost o batalie a loviturilor de siguranta, care insa a fost castigata (de aceasta data) de englez.


La 2-1, totul se putea schimba, "The Rocket" parea gata de egalare si de a prelua conducerea.Nu a fost insa cazul, tenacitatea si extraodinara dexteritate a australianului de a inscrie bila dupa bila, limitandu-i lui O`Sullivan sansele sa mai revina la masa, suficient de mult pentru a putea castiga inca un frame. Asa se face ca Robbo a dus scorul la 3-1, 4-1, pentru ca in final tabela de marcaj "sa inghete" la 5-1 in favoarea sa. O victorie meritata, a sasea finala castigata (consecutiv)!

Neil Robertson campion World Open, editia 2010
Victoria australianului a fost admirata chiar si de O`Sullivan, primul care l-a felicitat indelung si aplaudat. Neil a jucat atat de bine, incat Ronnie abia a putut ajunge la masa.:-P Intr-adevar si cand a facut-o a comis o serie de erori, insa nimic care sa-i puna la indoiala capacitatile de mare jucator de snooker. Cineva de pe FaceBook, imi spunea ca ar vrea ca meciul sa fie investigat pentru ca Ronnie a jucat extrem de prost. N-as fi chiar atat de dur in declaratii. A jucat bine, cateva greseli pe care le poate face oricine, insa nu a prea avut sanse sa vina si sa joace efectiv. Cam asta a fost problema! Neil a jucat extraodinar, curatand masa, asa ca ce mai poti face in astfel de cazuri? Recunosti ca ai in fata un adversar puternic, un adversat foarte bun si ... jos palaria! :-)


Au fost noua zile frumoase si nebune aici in Scotia la Glasgow, noua zile care ne-au tinut lipiti de televizoare si de alte surse de informare in masa. Ne-am bucurat, ne-am intristat (dupa caz), insa in final nu ma puteti contrazice: am avut parte de snooker de calitate!
Pana in decembrie insa, cand UK Championship-ul va incepe, va trebui sa ne multimim cu rundele din doua in doua saptamani de Premier League, televizate pe SkySports si cu seria de PTC-uri/ EPTC-uri care nu sunt televizate, insa care vor fi abordate (ca intotdeauna) pe acest blog. ;) Nu va las eu fara snooker! :-))))


In final, dedic melodia de mai jos, lui "The Thunder from Down Under" Neil Robertson cu felicitarile de rigoare! :-) (este de fapt si melodia aleasa de el pentru intrarea in arena)

0 comments: