World Open - Ziua 1

20:49:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Istoria se repeta...
Ieri si-a facut debutul una dintre cele mai asteptate competitii de sezon, World Open-ul. Cu 11 meciuri din sectiunea de calificari, inca nedisputate, competitia a "pasit" deloc timida in seria de evenimente dedicate snooker-ului. Pentru prima zi insa, patru meciuri importante aveau sa-si declectaze spectatorii si telespectatorii.


Primul pe ordinea de zi si unul dintre cele mai asteptate meciuri, a fost cel dintre finalistii Campionatului Mondial de Snooker din acest an: australianul Neil Robertson si scotianul Graeme Dott. Multi s-au intrebat daca istoria se va repeta, iar Neil il va invinge din nou pe Graeme...multi s-au intrebat, multi au anticipat, multi au pariat...cert este ca au avut dreptate. :-P Robbo a incheiat sesiunea cu un 3-1 rasunator, in ultimul frame inregistrand si un break de 103 puncte. Singurul frame pe care scotianul l-a castigat, a fost cel de-al doilea, la un scor extrem de strans 68-69, in favoarea sa.


Proaspatul detinator al trofeului Shanghai Masters, micutul Ali Carter l-a avut ca oponent pe singurului thailandez din competitie, o prezenta comuna aici la noi pe blog, intrucat mereu fac aluzie la numele sau imposibil de retinut sau de pronuntat, Thepchaiya Un Nooh. "The Captain" a castigat frame-ul de deschidere, s-a vazut egalat in al doilea, insa nu a avut nici o problema in a prelua conducerea si castiga, in cele din urma partida cu 3-1.


Pentru cei mai carcotasi, care nu sunt de acord cu noua regula de "cel mai bun joc din 5", iata ca si in astfel de cazuri exista scoruri stranse si tensiune. Meciul dintre Stephen Maguire si Stuart Pettman a demonstrat cu varf si indesat acest lucru. Baietii s-au aflat in permanenta la doar in frame distranta, iar scorul final de 3-2 in favoarea lui Maguire, nu s-a realizat fara emotii; desi diferenta dintre scorul per frame (61-50) nu pare mare, va asigur ca cei doi s-au "razboit" intens pentru obtinerea fiecarui punct.


Seara avea sa ne "serveasca" o portie de Nugget v. Ebbo. Un meci intre doua capacitati ale snooker-ului! Steve Davis s-a vazut tinut la "colt" (a se citi scaun) de catre Ebdon majoritatea timpului de joc, "fiind lasat" sa castige doar un frame. Scor final 3-1, in favoarea lui Ebdon.
Strategul Harold l-a inghenuncheat pe "Magicianul" Murphy
Insa de departe, cea mai mare supriza a zilei de ieri a fost meciul dintre Shaun Murphy si Dave Harold, sau mai bine zis, rezultatul meciului. De ce? Pentru ca strategul Dave (asa cum imi place sa-l numesc) l-a invins pe Shaun cu un curat 3-0! Un scor la care foarte putini se asteptau. Nu-mi place sa fac comparatii, insa meciul de fata seamana putin cu rezultatul inregistrat de Steve Davis in fata lui John Higgins la Campionatul Mondial din acest an. Fireste, situatia de atunci difera intrucat scorul a fost strans, pe cand in cazul baietilor de la World Open scorul a fost decis de fiecare frame castigat pe rand de Dave, insa marea surpriza este valabila in ambele cazuri! Ce victorie pentru veteranul Dave! O zi memorabila!


As vrea sa spun ca ne laudam cu multe break-uri de 100+, insa nu pot. :(, singurul fiind cel inregistrat de Robbo (103).


A fost o prima zi spectaculoasa, aici la Glasgow si sunt sigura ca nici urmatoarea nu va fi mai prejos, intrucat iata si lista de "bataie":P :

De la ora 16:00 (ora Romaniei)
Stephen Hendry vs. Bjorn Haneveer
Ding Junhui vs. Adrian Gunnell
Mark Williams vs. Igor Figueiredo

De la ora 21:00 (ora Romaniei)
Mark Selby vs. Barry Hawkins
Jimmy White vs. Paul Davison


Ca de obicei, ii puteti urmarii pe snookeristi, la datorie pe EuroSport.Azi, doar sesiunea de seara va fi acoperita, astfel:


Ora 21:45 (EuroSport)


Insa nu va sfiiti in a folosi si link-ul catre EuroSport Player. ;)


Si acum dedicatia zilei, care merge catre baietii veseli Neil si Graeme. :))

0 comments: