World Open - Ziua 2

04:09:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Runda de calificari continua
Cea de-a doua zi de World Open a continuat cu seria celor 11 meciuri de calificare, ieri inca cinci fiind pe lista de "asteptare". Asadar 9 "nume mari calfe si zidari si cu  .... (va rog sa completati spatiul punctat cu numele jucatorului favorit :P) 10, care-i si intrece" , au pornit spre calificarea in World Open. :)))) Na, ca am facut si o rima! :)) A fost o zi in care scorurile parca au fost trase la xerox, mai putin cele de pe inserat, care au dorit a ne da ceva palpitatii cat sa dormim "bine". :P

In sesiunea de dupa-amiaza, meciul dintre Stephen Hendry si belgianul Bjorn Haneveer s-a incheiat cu un curat  3-0, in favoarea scotianului, care se califica astfel in competitia World Open. Totusi, rezultatul a fost destul de controversat datorita unei decizii de arbitraj. In cel de-al doilea frame, Hendry s-a vazut pus in pozitia de snooker, de catre oponentul sau si a comis doua faulturi consecutive. In urma executarii celui de-al doilea "fault si ratare" arbitrul ar fi trebuit sa acorde un "free ball", insa acest lucru nu s-a intamplat, ceea ce i-a permis lui Stephen sa isi continue jocul si sa castige al doilea frame.


Meciul dintre chinezul de senzatie Ding Junhui si Adrian Gunell, s-a incheiat cu acelasi scor de 3-0, inregistrat in contul lui Ding. Se pare ca dupa Shanghai Masters si Premier League, chinezutul nostru este in forma si nu se lasa cu una cu doua, calificandu-se in cele din urma in top 32 World Open.
Pe acelasi tipar s-a desfasurat si meciul dintre Mark Williams si singurul brazilian intrat in World Open vreodata, Igor Figueiredo. Se pare ca "The Welsh potting machine" s-a trezit la viata si joaca cu mare aplomb, brazilianul Igor ramanad pe scaun cea mai mare parte a jocului. Williams a inregistrat break-uri frumusele de 80 si 96 de puncte, pentru ca in final sa inchida cu scorul de 3-0.
Jimmy lupta pentru un loc cat mai bun in World Open

Dupa cum va spuneam pe inserat, lucrurile aveau sa stea altfel, tensiunea fiind ingredientul principal al meciurilor disputate.
Primul pe lista Jimmy White vs. Paul Davison. Un meci destul de echilibrat, chiar daca scorul poate nu o arata. Desi Paul a deschis scorul cu 1-0, "The Whirlwind" a egalat dar a si preluat conducerea cu 2-1.O greseala destul de mare a lui Paul l-a facut pe Jimmy sa castige acest frame; pe masa se aflau doar bila albastra, roz si neagra. In urma unei lovituri cu prea mult efect la bila albastra, Paul a introdus-o pe aceasta in buzunar, insa a pierdut pozitia la bila roz nereusind sa o mai inscrie. Astfel reintors la masa, Jimmy a inscris bila roz (dintr-o pozitie deloc simpla), pe cea neagra si a preluat conducerea. Frame-ul cu numarul 4 a fost castigat tot de Jimmy, care incheiat meciul cu scorul de 3-1; in urmatoarea runda va juca cel mai probabil alaturi de bunul sau prieten, Ronnie O`Sullivan; fireste, inca nu este nimic sigur, Ronnie inca avand de disputat meciul de calificare de azi in fata lui Mark King.

Meciul serii: Mark Selby vs. Barry Hawkins
Ultimul meci al zilei, a fost de departe si cel mai dramatic. Mark Selby il intalnea pe Barry Hawkins, o figura poate nu foarte cunoscuta pe sticla, insa un jucator foarte bun. Mark a inregistrat primul frame in contul sau, pentru ca urmatorul sa fie castigat de Barry. Si uite asa, proiectul "un frame pentru fiecare" a fost ordinea de joc :)) Baietii au tinut-o intr-un frame distanta, pana cand Barry a incheiat cu 43-55 in favoarea sa. Un meci absolut fantastic! Poate nu extraodinar de rapid, insa un meci adevarat de snooker! Lovituri spectaculoase si mult suspans.


Break-uri de 100+: Mark Selby (109) si Barry Hawkins (127).


Azi se va disputa si ultimul meci din seria celor 11, de calificare si gata! Intram in "paine"!


Ronnie O`Sullivan vs. Mark King
Matthew Stevens vs. Alan McManus
Joe Jorgia vs. Liu Song
Jamie Cope vs. Dave Harold
Mike Dunn vs. Marcus Campbell


O zi ceva mai "acoperita" de EuroSport:


13:30 - 14:30 (EuroSport, reluare zi precedenta)
14:30 - 19:00 (EuroSport)
22:00 - 00:00 (EuroSport 2)

0 comments: