World Open - Ziua 3

03:44:00 Ramona Dragomir 0 Comments

140...hai totusi 147!
Ieri s-a disputat la Glasgow ultimul meci din runda de calificare si primele 4 meciuri din competitia propriu-zisa. Insa se pare ca soarta a lasat cel mai delicios meci pentru final, intrucat ultimul meci din calificari a fost cel dintre Ronnie O`Sullivan si Mark King. Si ce meci a fost! Nu s-a discutat despre altceva toata ziua! Parca restul nici n-ar mai fi contact.:P


Rob Walker a fost maestrul de ceremonii, cel care a anuntat intrarea "leilor in arena" (Mark urmat de Ronnie). Arbitrul la datorie Jan Verhaas. Si acum o scurta/lunga paranteza :) Jan este olandez. In engleza asta inseamna Dutch. Daca mai vrei sa si subliniezi ca vorbesti despre un barbat olandez ii zici Dutchman, da? Ei, se pare ca presa din "Romanica mereu surprinzatoare" (parca asa era motto-ul) considera ca Dutchman este numele arbitrului. Daca v-am bagat in ceata, priviti poza (aveti si link, sa le fac reclama uff!)si o sa intelegeti ce doresc sa exprim. Nu ma mai leg de faptul ca din articol nu se intelege mai nimic (sunt rea, stiu :P) insa mi se pare extraodinar numele de Dutchman Verhaas. E genial! Sa-i dea un mielutz omului! :)) Insa sa lasam mielutzii altora si sa revenim la oile noastre :P

Jan Verhaas si numele de cod :))
Primul frame a fost castigat de Ronnie cu un break de 75 si cu un spectacol frumos, dat pe finalul primei runde. Mark King statea frumusel in scaun si se uita in zare. Al doilea frame, ceva mai strans...scor final de 57-49, insa tot in favoarea lui "The Rocket". Mark King a mai servit de data aceasta pe la masa...avea sa fie si ultima oara, intrucat in frame-ul final nu s-a ridicat de pe scaun. Asadar, Ronnie introduce primele doua bile rosii "asezonate" cu doua bile negre si se intoarce spre "Dutchman" Verhaas :))) si il intreaba daca exista vreun bonus pentru break-ul maxim de 147. Jan, nu stie sigur, da "sfoara in tara" , iar intre timp O`Sullivan isi vede de inscris bile ca pentru un break maxim. Dupa scurt timp vine si raspunsul: "Conashule, avem premiu` doar pentru cel mai mare break, dar nu avem bonus pentru cel maxim". Asadar, fie ca inscrii 120 (si este ce mai mare break per competitie), fie ca inscrii 147...tot aceiasi bani ii iei (adica 4.000 lire sterline).


Ronnie zambeste putin ironic, insa continua sa inscrie bila dupa bila, ajunge la 140, are pozitie superba la bila neagra, se intoarce spre Mark (extrem de odihnit de la atata vizionare) si da mana cu el, incercand sa plece din arena. Publicul e in delir, insa "inaltimea sa" Jan Verhaas ii spune lui Ronnie totusi sa inscrie si ultima bila. Si o face! Atat de tare, incat un cameraman zelos a tresarit la gandul ca bila ar putea sa il loveasca! :))
O`Sullivan vs. King - un meci extraodinar
Iata de declara Ronnie pentru BBC dupa meciul in care l-a invins cu 3-0 pe Mark King:


"Nu aveam de gand sa inscriu bila neagra ca sa fiu sincer, pentru ca am aflat de la arbitru ca nu exista nici un bonus pentru break-ul de 147. Ce rost are sa realizezi un break de 147 daca primesti doar 4.000 lire sterline pentru el? Sunt suprins, au devenit cam zgarciti. Credeam ca Barry Hearn trebuie sa mareasca premiile, nu sa le micsoreze. Am multe break-uri maxime la activ asa ca nu ma mai bucur cand reusesc sa inscriu unul, insa aveam nevoie de ceva pentru a merge mai departe si mi-am zis `De ce nu?`. "


Nu as vrea sa comentez prea mult cele intamplate, e problema lui Ronnie daca banul face legea, pana la urma omu` din asta traieste....asa ca nu il condamn. Ceea ce insa mi s-a parut cam deplasat (chiar si pentru Ronnie) este faptul ca a vrut sa lase bila neagra pe masa. Ok, nu e un bonus pentru break-ul maxim, nu esti multumit de acest aspect, nu ti se pare corect, esti frustrat, insa ai o bila bine pozitionata....La intrebarea lui Ronnie "Ce rost mai are sa faci un break de 147, daca primesti doar 4.000 de lire sterline?" raspunsul corect ar fi: " Din respect pentru un sport pe care pana nu demult il adorai si care te-a ridicat pe culmile "succesurilor:"(cum ar spune marii clasici inca in viata :) )!" . Ronnie e Ronnie, insa gramul de respect ar trebuie sa faca parte din ecuatie! Parerea mea! Nu dati cu paru`! :))

Stevens, eliminat din primul meci
Primul meci de "non-calificare" , cel disputat intre galezul Matthew Stevens si scotianul Alan McManus a fost destul de tensionat. Desi Alan se indrepta spre victorie, conducand partida cu 2-0, Matt al nostru nu avea sa se lase atat de usor, asa ca a egalat inregistrand break-uri de 52, 45 si 48. Ne aflam in fata unui frame decisiv...pe care insa Alan l-a castigat cu scorul de 73-35.
Vitregitul de soarta, chinezutul Liu Song s-a "razboit" cu Joe Jorgia, intr-un meci in care a dominat de la inceput pana la sfarsit. Scor final de 3-1 in favoarea lui Liu.Din pacate, se pare ca va iesi din circuit chiar daca ar castiga World Open-ul. Trist! :(
Cope l-a invis pe Harold


Meciul dintre Jamie Cope si Dave Harold s-a incheiat tot in frame decisiv, cei doi fiind mereu la un frame distanta. De aceasta data insa, norocul nu a mai fost de partea strategului Harold, Cope inregistrand victoria cu 3-2.
Ultimul meci al serii, si cel mai lung (multi au cazut rapusi de somn pe baricade :P) s-a disputat intre Mike Dunn si Marcus Campbell. Un meci destul de slabut, cu prea putine lovituri spectaculoase, insa cu multe lovituri de siguranta (poate chiar prea multe). In final Marcus s-a impus cu 3-1 in fata lui Mike.


Break-urile de 100+ ale zilei au fost : Liu Song (107) si Ronnie O`Sullivan (147).


Azi, inca 10 nume marete isi vor incerca norocul in snooker pentru a avasa in optimile de finala:
Ali Carter vs. Mark Williams
Ding Junhui vs. Jimmy Michie
Stephen Lee vs. Nigel Bond
Stephen Hendry vs. Mark Davis
Peter Ebdon vs. Fergal O`Brien


Programul EurSport arata cam asa:
11:15 - 12:45 (EuroSport -reluare ziua precedenta)
15:00 - 19:30 (EuroSport)
21:30 - 22:00 (EuroSport 2)
22:00 - 00:00 (EuroSport)


Ca sa va delectati cu ceva frumos, iata si break-ul de 147 a lui Ronnie (are 10 la activ). E absolut minunat, nu incape vorba! ;)

0 comments: