World Open - Ziua 4

03:44:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Galezul Mark Williams este in forma de zile mari
Iata ca ne aflam aproape de jumatatea competitiei World Open si meciurile devin din ce in ce mai interesante.Cele cinci de pe lista de ieri au creat ceva surprindere printre populatia amatoare de snooker si ne-au tinut cu sufletul la gura de multe ori. Dupa ziua in care Ronnie a atins break-ul maxim (ce-i drept "incurajat" si de Jan Verhaas :P) a fost placut sa vezi ca atentia presei s-a indreptat din nou, in mod egal catre toti ceilalti concurenti.


Primul meci al zilei a fost disputat intre galezul Mark Williams si "Capitanul" Ali Carter. Primele doua frame-uri au fost adjudecate in mod decisiv de catre Mark, insa in al treilea Ali (vazandu-si visul de a merge in optimile de finala aproape de decolare...fara el la bord) a pornit cu mult curaj la "lupta". Si asa s-a ajuns la scorul de 72-72, in contextul in care toate bilele au fost inscrise. In astfel de situatii, dupa cum bine stiti, bila neagra este repozitionata si primul dintre cei doi care o introduce in buzunar castiga. In urma "banutului zburator" al Michaelei Tabb, galezul avea sa lovesca primul bila neagra. A incercat sa o inscrie si a fost pe punctul de a o face, insa incapatanata a ramas unduindu-se exact pe marginea buzunarului. O lovitura usoara pe care Ali a executat-o, castigand primul frame.Nu sunt de acord ca Mark i-a facut cadou bila lui Ali, asa cum au sustinut comentatorii romani, ci mai degrapa poate ca nu a pus prea mult efort in a o inscrie stiind ca este la conducere. Totusi, in astfel de competitii, din care iti duci "traiul" nu cred ca un jucator ar risca sa lase un frame castigat de oponent chiar si in cazul in care este la conducere. Pe formatul de cel mai bun joc din 5, se poate reveni destul de usor, asa ca orice punct conteaza. 
Ali Carter nu a avut o zi prea norocoasa...

Frame-ul cu numarul 4 a fost castigat de Williams care a fost aproape de a curata masa, cand o musca i-a inoportunat lovitura la buzunatul galben.:)) Glumesc! Era o lovitura grea, iar musca nu cred ca l-a deranjat prea tare, doar se plimba agale pe postavul verde. Oricum, in "semn de recunostinta" Mark a lovit-o cu spirjinul. :)) Meci incheiat cu 3-1 in favoarea lui Williams. Micutzul Carter se vede nevoit sa paraseasca competitia dupa ce acum 9 zile era pe val in China.


Meciul dintre chinezul Ding Junhui si marele (la stat) Jimmy Michie s-a incheiat cu victoria lui Ding (3-1). Un meci destul de antrenant, in care Jimmy nu a rezistant si a facut o gluma (este recunoscut pentru acest lucru). Avand pozitionare buna si fiind la inceput de frame, dupa ce a introdus o bila rosie si una neagra l-a intrebat pe arbitrul Eiriam Willaims daca exista un premiu pentru break-ul maxim, facand aluzie la cele intamplate cu o zi in urma. Un moment delicios, marca Michie. :)
Stephen Lee si Nigel Bond s-au duelat intr-un meci nu foarte interesant, desi scorul final a fost decis din pozitia de 2-2. Totusi foarte lent si extrem de lungit si prelungit, meciul si-a cam pierdut din farmec. In final insa Lee s-a impus cu 3-2.

Legenda Hendry din nou pe val?!
Urmatorul pe lista insa este Stephen Hendry. Scotianul l-a avut ca oponent pe Mark Davis intr-un meci pe care Stephen vroia sa-l castige cu orice pret. Ceea ce a si reusit, intr-o victorie sfasietoare (pentru Davis) de 3-0! A fost placut sa-l vad pe Stephen din nou concentrat si jucand ca in vremurile sale de glorie. Este un jucator extrem de talentat si sunt sigura ca daca ar lasa la o parte nemultumirile legate de modalitatea de conducere a snooker-ului va ajunge cat mai departe in competitie. Si nu numai in aceasta! Pana acum s-a descurcat extrem de bine si sincer mi-as dori sa-l vad mergand poate chiar pana in finala. Ar fi interesant! :)


Cred ca exista un nou trend in snooker...ultimul meci sa fie si cel mai lung :)) Acum a fost cazul celui dintre Peter Ebdon si irlandezul Fergal O`Brien. Peter, desi ar fi trebuit sa fie fericit dupa reinnoirea cu inca 3 ani a contractului de colaborare cu cei de la 110sport.tv nu a fost intr-o forma prea buna, iar Fergal nici atat. Au fost destul de multe lovituri spectaculoase, insa totusi meciului i-a lipsit stralucirea. Peter l-a condus cu 2-0 pe Fergal, insa acesta a castigat urmatoarele 2 frame-uri ducand meciul din frame decisiv. Un efort urias al irlandezului care in frame-ul de egalare a inscris si un minunat break de 129, curatand masa. Totusi Peter a fost cel care a castigat meciul cu 3-2. O victorie destul de chinuita.


Break-urile de 100+ sunt urmatoarele: Ding Junhui (109) si Fergal O`Brien (129).


Azi avem inca cinci meciuri pe rol, si anume:
Neil Robertson vs. Davis Morris
Barry Hawkins vs. Ken Doherty
James McBain vs. Ricky Walden
Judd Trump vs. Stephen Maguire
Martin Gould vs. Matthew Couch


Programul EuroSport:
14:30 - 19:00 (EuroSport)
21:30 - 22:00 (EuroSport 2)
22:00 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: