World Open - Ziua 5

03:00:00 Ramona Dragomir 3 Comments

Campionul mondial, Neil Robertson
Ziua cinci a turneului de forta World Open si cinci meciuri delicioase pentru orice fan al snooker-ului care se respecta. Ceva surprize-surprize (insa fara Andreea Marin la activ :P), rastunari de situatie, nume puternice din lumea snooker-ului, lovituri spectaculoase si multa tensiune...iata cateva dintre ingredientele zilei de ieri.


Primul meci al zilei i-a avut ca protagonisti pe campionul mondial en-titre Neil Robertson si irlandezul David Morris. Si acum fara a-l discredita catusi de putin pe Morris, insa cineva se gandea ca Neil va pierde? Nu prea cred...si chiar asa s-a intamplat. Inregistrand break-uri frumusele de 72 si 62, australianul si-a asigurat un loc caldut in optimile de finala, cu scorul final de 3-1.
Urmatorul pe lista, a fost meciul dintre Barry Hawkins si Ken Doherty. Barry este fara indoiala in forma de zile mari! Dupa ce in a doua zi de competitie a trecut (cu un scor strans ce-i drept) de Mark Selby, acum l-a invins si pe Ken cu un rasunator 3-1.
Hawkins l-a eliminat pe Doherty
James McBain avea sa-l intalneasca pe Ricky Walden intr-un meci in care Ricky a dominat de la inceput pana la sfarsit. Inchis cu un scor de 3-0, meciul dintre cei doi a fost unul in care Walden a servit la masa, in timp ce McBain a servit...la privit.:P

Sesiunea de seara avea sa ne aduca poate una dintre cele mai mari surprize ale zilei. Judd Trump, castigatorul trofeului Paul Hunter Classic in acest an s-a vazut invins de Stephen Maguire. Tanarul de doar 21 de ani a ratat o serie intreaga de sanse pentru a prelua conducerea si a castiga meciul, iar Stephen a profitat din plin de ele. Condus cu 2-0, Judd si-a revenit relativ repede si a egalat, insa frame-ul decisiv a fost adjudecat de Maguire. Scor final 3-2.

Baiatul de aur al snooker-ului, Martin Gould
Se pare ca azi ultimul meci nu a fost cel mai lung, insa cu siguranta a fost unui extrem de frumos. Martin Gould s-a razboit cu Matthew Couch...sau mai bine zis Martin a jucat mai mult de unul singur. :P Fara suparare insa "Gouldie" (asa cum ii spun prietenii) a castigat primele doua frame-uri in contextul in care Matt abia daca a venit la masa, iar cand a venit nu a inscris niciun punct. Primele doua frame-uri au aratat 90-0 si 97-0! Martin a avut un joc de-a dreptul exceptional, fiind foarte singur pe sine si inscriind bila dupa bila cu o naturalete debordanta. In ultimul frame, Matt i-a dat putin de furca, insa in final scorul de 63-36 (ironic, nu?) in favoarea lui Martin a demonstrat inca o data cine a dominat meciul.


Doar doua break-uri de 100+ : Ricky Walden (109) si Stephen Maguire (132).


Azi, 10 nume mari isi disputa locul in optimi (mai bine zis primii 4 pentru optimi si urmatorii pentru sferturi). Va recomand ca nu cumva sa pierdeti meciul dintre Ronnie O`Sullivan si Jimmy White pentru ca va fi cu siguranta un meci extraordinar! Doi prieteni jucand snooker de calitate intr-o competitie relativ noua, sau cel putin reinnoita. Si pentru ca suntem la acest capitol, va rog sa va aruncati privirea spre sondajul zilei din partea dreapta (sus) a blogului si sa va votati cine v-ar placea sa castige. ;)


Iata si meciurile zilei:
Ronnie O`Sullivan vs. Jimmy White
Marco Fu vs. Andrew Higginson
Marcus Campbell vs. Ding Junhui
Mark Williams vs. Barry Hawkins
Peter Ebdon vs. Liu Song


Programul de la "teveu":
06:30 -08:00 (EuroSport 2- reluare ziua precedenta)
09:35 - 10:30 (EuroSport - reluare ziua precedenta)
13:30 - 14:30 (EuroSport - reluare ziua precedenta)
14:30 - 19:00 (EuroSport)
21:00 - 22:00 (EuroSport 2)
22:00 - 00:00 (EuroSport)

3 comments:

Paul said...

salutari
M.Gould a demonstrat ca a venit cu tacul la eu.dar...acelasi lucru l-a aratat si la Mondiale ,insa din pacate a fost oprit de Robinson.Astazi insa ,a facut un joc mare si ,desi nu s-a calificat l a vreun turneu mai mult de sferturi(daca bine retin) totusi astazi ne-a demonstrat de ce este in stare.Sper sa mai auzim de el,acu` cand nu isi mai piwerde noptile

Paul said...

Sal,din nou! Desi nu sunt fan M.Gould.-cu toate ca a facut un joc frumos-asi vrea sa atrag atentia meciului Ding Vs Marcus Campbell ,care a demonstrat inca o data ca la cei 23 de ani nu a castigat degeaba 4 turnee.
Bafta Ding si la al 5-lea(masterul actual )!!!!

Salutari Paul si multumesc pentru comentarii :-)
Am un respect deosebit pentru Martin care demonstreaza cu fiecare competitie ca POATE! Are o siguranta fantastica in momentul in care loveste bilele! Il respect pentru asta!
Pentru micutzul Ding (asa cum imi place sa-i spun) n-am decat cuvinte de lauda. Omul este un jucator extraordinar! Ai perfecta dreptate, nu a castigat degeaba 4 turnee de puncte pana la 23 de ani! E un fenomen, cu siguranta!