World Open - Ziua 6

04:32:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Legenda Jimmy White in actiune
Cred ca multi dintre noi am asteptat ziua de ieri in special pentru meciul dintre cele doua nume cu mare, mare greutate in snooker-ul mondial - Jimmy White si Ronnie O`Sullivan. In urma sondajului pe care l-am postat (desi n-am inregistrat foarte multe voturi), rezultatul final a aratat ca 80% dintre voi v-ati dorit sa castige "The Whirlwind" iar restul de 20%, sa castige "The Rocket". Insa ziua de ieri a impresiat nu doar prin meciul dintre cei doi titani, asa ca sa pornim povestioara de astazi.

Incep fireste cu meciul dintre cei doi "motzati" :-P. Un meci care cu siguranta a tinut lipiti de televizor multi fani al snooker-ului. Si cum sa nu te uiti la un asemenea festin! Cred a fost pentru prima oara cand mi-a parut rau ca formatul de World Open este atat de scurt. Sa-i vezi jucand cel mai bun joc din 5, nu e suficient! Vrem mai mult! Pe principiul "Capul lui Moztoc vrem!" asa si "Cel mai bun joc din 10 (cel putin) vrem!" :))) Insa sa revenim la lucruri mai serioase...pe cat posibil ca nu ne sade noua bine sa fim atat de formali, nu? :-P
Cea de-a doua ocupatie de baza a lui Ronnie - rosul unghiilor

Meciul a inceput cu un frame castigat de Ronnie, care nu a fost prea incalzit si a ratat ceva lovituri; Jimmy a actionat cam la fel. Cel de-al doilea frame cu un break de 79 de puncte il mentinea inca in frunte pe O`Sullivan, in timp ce noi, cei de pe forumuri si retele de socializare il incurajam pe Jimmy sa castige urmatorul frame! Cred ca ne-a auzit, pentru ca l-a castigat cu un break frumushel de 88 de puncte! :-)). La 2-1, sanse ca Jimmy sa revina si sa egaleze ducand meciul in frame decisiv au existat, insa "The Whirlwind" nu le-a frunctificat pe deplin, asa ca Ronnie a castigat cu 3-1, calificandu-se pentru optimi unde va juca impotriva lui Stephen Hendry. Inca un meci pe care nu aveti voie, sub nicio forma sa-l pierdeti! :-P
 A fost un meci superb! Desi multi dintre noi am tinut cu Jimmy, stiam de la bun inceput cine va castiga. Totusi, nu conteaza, o legenda ramane o legenda iar respectul nu face decat sa creasca pe zi ce trece! 

Ding continua sa faca senzatie
In urmatorul meci i-am intalnit pe vedeta Hong Kong-ului, Marco Fu si pe englezul Andrew Higginson. Un meci frumos, cu un scor poate putin surprinzator, intrucat multi ne asteptam poate la un scor mai strans. In final insa Andrew s-a impus cu 3-1 fiind ultimul intrat in optimile de finala unde va avea privilegiul de a il infrunta pe actual campion mondial, australianul Neil Robertson.
Primul meci din optimi s-a dat intre Marcus Campbell si chinezutul de senzatie Ding Junhui. Si ce meci a fost! Ding a castigat cu un 3-0 curat, cel mai mare scor intregistrat de Marcus fiind 23. Ce meci! Asa cum un cititor al acestui blog, bine spunea: Ding nu a castigat degeaba pana la frageda-i varsta de 23 de ani patru competitii de puncte (aici intrand 2 UK Championship-uri, un China Open si un Northern Ireland Trophy).

Williams si Hawkins au demostrat inca o data ca snooker-ul are clasa
Un alt meci care a provocat senzatie si unul dintre cele mai bune meciuri de snooker din acest turneu, a fost cu siguranta cel dintre galezul Mark Williams si englezul Barry Hawkins. Cei doi s-au aflat in permanenta la un frame distanta, insa nu pot sa nu mentionez primul frame castigat de Williams cand acesta a jucat de-a dreptul extraodinar! Un break de 112 sta sa dovedeasca acest lucru, daca aveti indoieli :-P. Cum era de asteptat, meciul a avut frame decisiv la 2-2, frame castigat insa fara mari probleme de catre "The Welsh Potting Machine", care daca continua sa joaca ca pana acum are sanse mari sa castige titlul. A atins sferturile de finala, ceea ce inseamna mult, asa ca astept sa-l vad mergand mai departe...cat mai departe! Si asa cum Willie Thorne declara ieri in timpul meciului mai sus mentionat, Mark joaca la fel de bine ca atunci cand a castigat Campionatul Mondial. Fireste, acum nu stiu exact daca se refera la cel castigat in 2000, sau la cel din 2003...insa ce mai conteaza de vreme ce o legenda a snooker-ului iti recunoaste performantele, nu? :-))

Peter Ebdon si testul de rabdare pentru meciuri fara final
Ultimul meci al serii a durat aprozimatix 3 ore si a fost, din pacate, un meci cam slabut. Cei doi actori: Peter Ebdon si Liu Song. Fireste, daca am spus Peter Ebdon nu ar trebui sa ma mai mire ca meciul a durat atat de mult. :-) Ceea ce este insa interesant, este ca meciul a ajuns la 2-2 (dupa ani si ani :-P). Si dupa inca vreo 55 minunte de joc, Ebbo a rasuflat usurat, castigand cu 3-2. Sincer il admir pe Liu Song. Desi stie ca orice performanta ar inregistra in cadrul acestei competitii va iesi din circuit, a jucat pentru a castiga. A aratat cat de mult respecta sportul si s-a comportat ca un adevarat jucator de snooker.
Astfel, dupa inca o victorie cam "sugrumata", Ebbo intra in sferturi si isi pastreaza un loc in Masters, ceea ce e foarte bine.


Doua break-rui de 100+, inregistrate ieri: Ding Junhui (110) si Marik Williams (112).


Azi inca cinci meciuri isi asteapta deznodamantul.Castigatorii merg in sferturile de finala.
Jamie Cope vs. Ricky Walden
Stephen Hendry vs. Ronnie O`Sullivan
Alan McManus vs. Stephen Maguire
Neil Robertson vs. Andrew Higginson
Stephen Lee vs. Martin Gould


Programul de snooker arata cam asa:
06:30 - 08:00 (EuroSport 2- reluare ziua precedenta)
10:00 - 11:30 (EuroSport - reluare ziua precedenta)
14:30 - 19:00 (EuroSport)
21:00 - 22:00 (EuroSport 2)
22:00 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: