World Open - Ziua 7

18:28:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Simpaticul maestru de ceremonii- Rob Walker
Si iata-ne in optimile de finala mult asteptate! Meciurile de ieri si-au ales grijulii castigatorii si i-au trimis frumusel mai departe in sferturi pentru inca o batalie acerba, in lungul si anevoiosul drum spre tofeul World Open. Cred ca deja ati vazut trofeul la televizor, el tronand in fata arenei, astfel incat fiecare jucator trece pe langa el si ii "adumeca" mirosul (de victorie :P). Imi aduce a ceva oriental, noul trofeu...mai, mai ca ma astept sa iasa vreun duh din el si sa intrebe :"Ce dorinte ai stapane?" :)) Dar sa lasam trofeul si sa vedem cine a intrat in sferturile de finala ce se vor diputa chiar astazi.


Primul meci al zilei i-a avut ca protagonisti pe Jamie Cope si Ricky Walden. Ricky a deschis scorul castigand primul frame, apoi Jamie a egalat...si cam in atat a constat participarea lui Jamie in acest meci, intrucat a fost primul si singurul frame castigat. Pentru 2-1, Ricky a "impuscat" un break frumos de 98, iar pentru a finaliza in glorie cu 3-1, unul de 53. Ce-i drept, Jamie s-a aratat intr-o forma mai putin buna, executand de multe ori greseli ce i-au adus sanse nesperate lui Ricky.
Ricky Walden concentrat pe victorie

Meciul cu numarul 2 pe ordinea de zi este si meciul pe care fanii infocati l-au asteptat cu mare, mare ardoare! Ronnie O`Sullivan avea sa-si intalneasca inca un idol si mentor, pe Stephen Hendry. In mod suprinzator (sa NU) meciul a inceput cu o serie de lovituri de siguranta din ambele parti...si a tot continuat pana cand unul dintre ei a "speculat" o sansa."The Rocket" s-a incalzit in primul frame castigat cu un break de 93, pentru ca mai apoi sa vina randul lui Stephen, care a inregistrat un frumos 95. Cel de-al treilea frame a fost "inhatat" de O`Sullivan si toti ne rugam sa se ajuga la un 2-2 pentru mai multa emotie si tensiune, dar si pentru a-i vedea mai mult timp pe cei doi jucand. Nu a fost insa cazul, Ronnie adjudecandu-si si ultimul frame pentru un scor final de 3-1 in favoarea sa. Campionul mondial cu 7 titluri la activ se vedea astfel infrant de campionul mondial cu doar 3 titluri la activ, insa Ronnie....este Ronnie (vorba aceea :P).

A fost un meci frumos, un meci al carui rezultat sunt sigura ca l-a nemultumit pe Stephen, insa i-a bucurat pe fanii lui Ronnie si implicit pe Ronnie. Intr-adevar Hendry nu mai joaca ca acum 10 ani, insa cred ca jucat suficient de "sus" pentru ca acum sa-si permita sa joace ceva mai "lejer". Totusi inca il mai vad capabil (la fel ca orice alt jucator) sa castige un turneu, insa ar trebui sa depuna un efort destul de mare.Dupa meciul zilei, Stephen a declarat pentru 110sport.tv : "As fi preferat sa ma bata cu 3-0, decat sa ratez ocaziile pe care le-am ratat. Atmosfera a fost minunata si am fost dezamagit ca nu am putut sa ofer un spectacol celor care m-au sustinut".

Intalnirea titanilor (partea a 2-a) - Stephen Hendry si Ronnie O`Sullivan
Pana si Ronnie recunoaste ca nu ii mai este la fel de usor sa castige acum, pe cat ii era de usor acum cativa ani. Dupa meciul impotriva lui Hendry a declarat: "Am inscris un 147, am jucat impotriva lui Jimmy, am jucat impotriva lui Hendry, deci s-a incheiat, nu-i asa?" "The Rocket" a recunoscut ca a invins doua mari nume ale snooker-ului insa ca impotriva altor jucatori ar putea sa infrunte ceva dificultati serioase in a-i invinge si ca va trebui sa joace mult mai bine pentru a castiga.
Insa lasand cele doua tabere la o parte, am vazut snooker de calitate jucat de doi titani ai acestui sport. ;)

Meciul dintre Alan McManus si Stephen Maguire s-a incheiat fara mari probleme pentru Stephen, care a castigat cu un decisiv 3-0, Alan fiind tinut departe de masa de snooker; cel mai mare punctaj realizat fiind cel din frame-ul al doilea in valoarea de 27. Astfel Stephen se califica pentru sferturile de finala, unde il va intalni pe nimeni altul decat - The Rocket -. Ce meci ne asteapta!!!!
Neil Robertson l-a intalnit pe Andrew Higginson in singurul meci al zilei care a avut parte de un frame decisiv la 2-2. Neil insa s-a impus castigand in final cu 3-2. A fost un meci frumos, un meci cu multe lovituri spectaculoase si cu foarte multe emotii de ambele parti.
Gouldie s-a calificat in sferturile de finala


Ultimul meci al serii avea sa ne surprinda prin rapiditatea cu care s-a incheiat, insa cand Martin Gould detine tacul...atunci lucrurile nu au de ce sa dureze o vesnicie ;-) Stephen Lee (al treilea Stephen al zilei :P) era invins cu 3-0, astfel pierzand ocazia sa mearga mai departe in competitie. "Gouldie" insa, a demonstrat inca o data ce inseamna talentul, antrenamentul dar si increderea in sine, toate puse la un loc. A curatat masa in primele doua frame-uri si a oferit un spectacol de clasa pentru privitorii de snooker.


Azi ii vom vedea la datorie pe urmatorii:
Mark Williams vs. Ding Junhui
Peter Ebdon vs. Martin Gould
Ronnie O`Sullivan vs. Stephen Maguire
Ricky Walden vs. Neil Robertson


Unde si cand puteti viziona sferturile de finala:
06:30 - 07:30 (EuroSport 2- reluare ziua precedenta)
11:30 - 15:00 (EuroSport - reluare ziua precedenta)
15:00 - 18:00 (EuroSport)
21:00 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: