World Open - Ziua 8

15:19:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Penultima zi a turneului de forta World Open a strans multa lume in arena, multa lume doritoare de snooker pe paine. Si au primit...din plin! Numele de renume :-) au facut show, au inscris puncte, au stat la autografe, insa cel mai important este ca au jucat snooker de calitate.


Primul meci al zilei, a fost unul dintre cele mai antrenante meciuri din acest turneu. "Actorii" de ieri au fost Mark "The Welsh potting machine" Williams si Ding "The Chinese Sensation" Junhui. Dupa un ghinion teribil a lui Mark (un kick de-a dreptul urias!), Ding a venit la masa pentru a-si pune la "portofoliu" primul frame castigat. Chinezutul nostru s-a aflat in mare forma, asa ca si-a mai adjudecat si urmatorul frame cu o rapiditate si indemanare uluitoare.

Revenirea spectaculoasa a galezului Williams
La 2-0, multe nu mai erau de facut...poate pentru un amator, insa Mark a trecut de acest stadiu acum multi ani, asa ca "a pornit" la drum pentru a egala situatiunea in cauza. Si a reusit castigand doua frame-uri consecutive. Si iata primul meci din sferturile de finala ajuns in frame decisiv. Presiunea era enorma si atarna deasupra ambelor capete luminate de magia snooker-ului.


De la inceputul acestei editii inaugurale, niciun jucator nu a reusit "sa-si revina" de la 0-2 si sa castige meciul. De obicei egala la 2-2 si frame-ul decisiv era castigat de oponentul care a si deschis scorul. Insa, acest lucru avea sa se schimbe. Ding a comis o eroare destul de nefericita incercand sa inscrie bila verde cand situatia cerea o lovitura de siguranta sau mai bine zis, un snooker...a ratat si atunci galezul a avut sansa se revina la masa. Se afla in avantaj, avand mai multe puncte decat Ding, asa ca Mark a inscris bila dupa bila pentru o victorie decisiva, devenind astfel si primul care reuseste sa incununeze revenirea de la 0-2 cu o victorie de meci. Si ce meci!

Ebbo are un loc asigurat in semifinala
Urmatorul meci care avea sa-si trimita castigatorul in semifinale, a fost cel dintre Peter Ebdon si Martin Gould. Peter si-a inceput show-ul prin castigarea primului frame (in mod paradoxal destul de rapid...chiar si pentru el :-P), insa Gouldie l-a egalat in urmatorul. Cel de-al treilea frame i-a gasit pe cei doi la egalitate (60-60) cu toate bilele "la buzunarele lor". Astfel s-a repozitionat bila neagra si jucatorii si-au dat tot interesul pentru a o inscrie; cel care a si reusit a fost Ebbo, care prelua conducerea cu 2-1. Gouldie a jucat la fel de bine, insa stilul molcom si extrem de securizat a lui Ebdon l-au cam scos din sarite, pierzandu-si calmul si executand de multe ori lovituri mult prea violentate. La un moment dat bila neagra (se dorea inscrierea ei) a fost lovita atat de tare incat s-a balansat de cateva ori intre marginile buzunarului si a sarit in sus ca arsa (chiar foarte sus :-D), aproape parasind suprafata mesei.


Ultimul frame a fost dominat de Ebbo, care si-a inregistrat victoria cu un 3-1, in fata unui jucator de calibru, care insa si-a pierdut rabdarea in fata stilului "de melc strategic". :-)) Am vazut un Peter Ebdon totusi mai cumpatat in erori tehnice, un Peter ceva mai rapid (rapid fiind totusi un termen generic :-P), un Peter mai atent si cu un joc mai bun. A reusit sa castige un loc frumos in semifinale, loc pe care nu l-a mai ocupat de o lunga bucata de timp, asa ca il felicitam pe deplin si ii uram bafta.

The Rocket .... rocks!
Ronnie O`Sullivan il intalnea pe Stephen Maguire la "o sueta de snooker" tot pentru un loc in semifinale. Stephen a deschis scorul cu 1-0, insa Ronnie a egalat imediat inregistrad un break de 81. Si de aici pana la victoria lui 'The Rocket" nu mai avea sa fie mult...decat vreo doua frame-uri mititlete, pe care englezul nostru le-a castigat. Primul cu un break frumos de 116 si al doilea cu doua break-rui de 62 de puncte. Nu cred ca mai trebuie mentionat ca Maguire a fost tintuit pe scaun, singura oportunitate de a mai simti tacul atingand bilele fiind in primul frame pe care l-a castigat si foarte putin in al doilea.


The Rocket il va intalni pe Peter Ebdon intr-un meci pe care Ronnie l-a descris cum nu se poate mai bine: " Ma bucur ca joc impotriva lui Peter intr-un meci cu regula de cel mai bun joc din cinci. Un meci mai lung ar fi destul de dificil". :-)))) Un jucator rapid impotriva unuia care contempla fiecare lovitura (insa o legenda vie a snooker-ului)...vom avea cu siguranta un meci frumos.
Neil Robertson

Ultimul meci al zilei avea sa ne dezvaluie si ultimul semifinalist. Ricky Walden s-a razboit intr-un meci de forta cu campionul mondial Neil Robertson. Desi Ricky a jucat extrem de bine pe parcursul intregii competitii si chiar si in Shanghai Masters, in acest meci a reusit sa castige un singur frame, Neil inchizand scorul la 3-1.
Australia se va "chiocni" cu Tara Galilor in semifinala numarul 2, intrucat Neil il va intalni pe Mark Williams.


Asa cum si Dave Hendon spunea, graficul semifinalelor pentru World Open arata mult mai interesant decat cel de la Campionatul Mondial. :)


Break-uri de 100 + pentru ieri...doar unul, realizat de Ronnie O`Sullivan (116).


Dupa cum bine stiti astazi vom avea semifinalele insa si marea finala (singurul meci unde regula de cel mai bun joc din 5 este inlocuita de cel mai bun joc din 9).
Mark Williams vs. Neil Robertson
Peter Ebdon vs. Ronnie O`Sullivan


Programul EuroSport pentru Romania si Ungaria (din cate am inteles) v-a incepe transmisia ceva mai tarziu, asa ca incercati link-ul norocos ca sa nu care cumva sa pierdeti inceputul de semifinala :-P Programul actualizat primit direct de la cei de la EuroSport imi arata totusi ca se va incepe la timp, insa pentru a nu pierde ocazia de a-i vedea pe baietii snookeristi in actiune, tineti link-ul aproape :-))
16:15 - 17:30 (EuroSport 2)
17:30 - 19:00 (EuroSport)
20:45 - 22:00 (EuroSport -reluare semifinale)
22:00 - 01:00 (EuroSport) Marea Finala!!!


Numai campioni mondiali in graficul World Open...mmmm Pofta buna la snooker! ;-)

0 comments: