Campionatul Mondial al Seniorilor

17:58:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Intotdeauna am spus ca legendele trebuie pretuite si iubite, iar daca vorbim despre cele din snooker, cu atat mai mult :-P Legendele au fost implicate in acest sport in "epoca de aur" (asa cum s-a numit) cand un jucator aproape ca "impusca" toate titlurile din sezon (fireste nici nu erau foarte multe turnee, dar nu asta e ideea). Legendele au fost acolo aproape de la bun inceput, au jucat in primele editii televizate, au jucat in conditii nu prea extraodinare, au fost cele care s-au confruntat cu primii copii din lumea snooker-ului...copii ce acum tin snooker-ul in picioare. Au scris istorie iar acum unii dintre ei inca o mai fac. Cu aceiasi pasiune si cu acelasi devotament!
Daca am vrea sa ii vedem pe toti mai-marii acestui sport minunat in acelasi loc si in acelasi timp, ar trebui sa ne perindam pe la o serie de jocuri demostrative de prin UK sau de prin tarile vecine...sau ar trebui sa ne ducem sa-i vedem jucand la ei acasa in Campionatul Mondial al Seniorilor :-)


Luna noiembrie este cea va face loc acestui eveniment in agenda sa destul de incarcata. In perioada 5-7, in frumosul hotel Cedar Court din Bredford, mintiile luminate care au pus caramida peste caramida la cladirea snooker-ului timpuriu vor face un show de milioane. Inca in putere si inca cu multa dorinta de afirmare, opt nume mari se vor intrece in a-si arata abilitatile de mari snookeristi si a demonstra ca varsta nu are de-a face cu talentul, ambitia si orele de antrenament (destul de numeroase inca).
Dar cine sunt aceste opt nume? Pai, lista arata cam asa: Steve Davis, Jimmy White, Joe Johnson, Cliff Thorburn, Dennis Taylor, John Parrott, Ken Doherty, Peter Ebdon si Nigel Bond. Si cum nu poti avea spectacol fara maestul de ceremonie, ba pardon, maestii de ceremonie, John Virgo si marele Willie Thorne, vor fi si ei acolo :-)
O pleiada de jucatori intr-un eveniment ce face snooker-ului cinste!


Iata ce declara Dennis Taylor pentru worldsnooker.com: "Suntem toti extrem de nerabdatori, am asteptat un asemenea eveniment de ani buni. O sa fie o competitie in toate regula, intrucat foarte multi jucatori inca mai activeaza in circuitul profesionist. Trebuiau sa adopte regula de peste 50 de ani si nu de peste 40, ca sa am si eu o sansa!"
Sper ca veniti sa ma vedeti jucand, ca de nu...
Declaratie tipica pentru Dennis care este un adevarat "one man show", insa si un jucator extrem de bun. Pentru cei care nu isi amintesc, Dennis a castigat Campionatul Mondial de Snooker in 1985 dupa ce, atat el cat si oponentul sau de atunci, Steve Davis "au alergat" ultima bila de pe masa (adica cea neagra) vreme indelungata :-)) Pana la urma, Dennis a reusit sa o inscrie, astfel castigand primul si singurul sau titul de campion mondial. Daca aveti curiozitatea sa cautati pe youtube ultimul frame din marea finala din `85, dar si refacerea acesteia din luna mai, o sa va distrati pe cinste. Atat Steve cat si Dennis se inteleg de minune si se completeaza reciproc; doi maestrii in actiune!


Campionul mondial din 1997, irlandezul Ken Doherty si-a facut si el cunoscuta parerea despre acest eveniment: "E trist ca acum ma numar pentre baietii de aur, din vechea garda, insa o sa fie un eveniment superb. Ma bucur sa vad inovatie si varietate in noul sezon de snooker. Insa sa nu uitam ca vorbim despre un titlu mondial si despre un premiu generos pentru castigator. "Animalul" din noi va dori sa castige. Sunt singurul jucator care a castigat titlul mondial ca junior, amator si profesionist si mi-ar placea sa il pot castiga si ca senior. Cu toate acestea insa,o sa fie o atmosfera relaxanta si cred ca ne vom distra de minune cu cei care din arena. Evenimentul este o combinatie interesanta de personaje care inca mai joca si fireste legendele din anii `80."


Pentru cei care au agenda libera in noiembrie si vor sa vada "plaja" asta imensa cu jucatori de calibru, iata si de unde pot cumpara biletele: www.worldsnooker.com/tickets
Pentru restul de "termite" ale snooker-ului care vor sade acasa (printre care ma numar si eu :-P) se pare ca cei de la Sky vor difuza intregul eveniment in preajma Craciunului, asa ca Mosul se arata destul de generos anul asta! :-))
 
Inchiei, apoteotic, ca de fiecare data :-)))) cu melodia zilei, dedicata gazdei acestui minunat Campionat Mondial al Seniorilor ;-)

0 comments: