Caravana Premier League ajunge la Brentwood

05:04:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Si poposiram la Brentwood
Cea de-a patra runda de foc a deja celebrei competitii Premier League ajunge iata si in Essex, mai precis in orasul unde saxonii au pus piciorul cum mult, mul timp - Brentwood. Curiosi si fani ai snooker-ului adunati cu mic, cu mare si-au cumparat biletele pentru a-si vedea idolii definalnd cu mare fast. Si cum "The Rocket" se afla printre cele patru nume, multimea va fi cu atat mai numeroasa. Asadar, ii vom vedea pe : "The Jester from Leicester", "The Chinese Sensation", "The Rocket" si "The Magician" intr-un show de zile mari.


Primul meci al serii va debuta cu "lupta" dintre Mark Selby si Ding Junhui. Desi Mark a pornit destul de greutz in competitie, fiind invins cu 4-2 de tizul sau Williams, iar forma nu si-a prea recapatat-o nici jucand in marile turnee de puncte, acest lucru avea sa ia sfarsit. In urma cu o saptamana, "rechinul" din spatele fetzei angelice a lui Selby a iesit la suprafata pentru a-l "ineca" pe campionul mondial si actualul numar unu, Neil Robertson cu 4-2. A fost un meci de senzatie intre doua nume mari ale snooker-ului! Dar mai mult decat atat, Selby si-a continuat drumul spre victorie in cadrul EPTC 2, cand a ajuns pana in optmi. Ce-i drept aici a fost invis cu un neasteptat 4-1 de Ricky Walden, insa invingerea nu sterge performanta inregistrata in intregul turneu.
Va face fata "The Jester" flacarilor aruncate de dragonul chinezesc?

Cam pe acelasi tipar, Ding a pornit de asemenea cu o infrangere, ceva mai usturatoare, de 5-1 in fata lui Shaun Murphy, insa "s-a repus" pe pozitii antrenandu-se mai cu spor, astfel incat in fata marelui Ronnie O`Sullivan a inregistrat o remiza de 3-3. Acum o saptamana insa, soarta i l-a adus in fata (din nou) pe Mark Williams, cu care a avut de impartit sferturile de finala ale World Open-ului (pe care "le-a" pierdut" :-P) si cum cei doi joaca la fel de bine, meciul s-a incheiat tot in remiza (3-3).
Este insa de remarcat, ca Ding Junhui este singurul jucator care a participat la toate rundele de Premier League de pana acum. Caravana l-a dus prin mai toate loc`soarele Marii Britanii, singurul moment de respiro fiind runda urmatoare, cand chinezutul minune va sta acasel (asta daca nu va juca in alte competitii). Cu toate acestea insa, Ding nu are decat 2 puncte, iar daca vrea sa ocupe un loc cat mai sigur in etapele finale ale Premier League trebuie sa invinga, cel putin o data. Daca insa va reusi sa-l doboare pe Mark Selby, ramane de vazut!

Cel de-al doilea meci al serii va fi disputat intre Ronnie O`Sullivan si Shaun Murphy. Va fi cu siguranta un meci interesant, cu atat mai mult cu cat Shaun tocmai de a declarat niste lucruri mai putin placute la adresa lui Ronnie. Practic, Shaun a criticat faptul ca Ronnie a refuzat sa inscrie bila neagra in cadrul World Open-ului si declaratiile acestuia de dupa eveniment. Murphy a catalogat atitudinea lui O`Sullivan ca fiind "neprofesionista" si a declarat ca s-a saturat sa tot auda expresia "Ronnie e Ronnie", apanaj cu care "The Rocket" iese din aproape orice incurcatura.

Stiinta vs. Magie - cine va castiga de aceasta data?
Cam socanta declaratia, mai ales ca vine dupa atat timp. Fiecare are dreptul la opinia sa, tocmai de aceea nu o sa comentez spusele lui Shaun, dar ma intreb...de ce acum? World Open-ul s-a incheiat de ceva timp, daca aveai ceva de spus o spuneai atunci. Ce rost are acum sa dai un interviu special dedicat acestui subiect? Dubios! 

In fine, revenind la Premier League. Shaun a fost si este una dintre surprizele acestui turneu, intrucat l-a inceput in forta, invingandu-l cu 5-1 pe Ding Junhui, insa saptamana trecuta a "dat-o in bara" (scuzati exprimarea grobiana) pierzand un meci pe care l-a avut "in mana" , cu 4-2 in fata lui Marco Fu. Totusi, la scurt timp dupa aceasta infrangere, Shaun castiga torfeul EPTC 2!


La polul opus Ronnie, desi un jucator extraordinar, a inregistrat numai remize de la inceputul Premier League-ului. Prima remiza de 3-3 cu Ding Junhui, iar cea de-a doua cu Marco Fu. Sincer, cred ca nu-i prea prieste sa joace cu asiatici :-)))) Glumesc! Insa, Ronnie are nevoie de o victorie rapida, daca vrea sa se mentina in batalia pentru trofeul de Premier League. A detinut acest tofeu 5 ani la rand, pana cand acum un an, Shaun i l-a "smuls", asa ca "The Rocket" ar face bine sa-si incalzeasca motoarele si sa pornesca la drum spre o victorie in stilul-i caracteristic. Si n-ar fi rau sa o inregistreze chiar in asta seara, mai ales dupa declaratiile lui Shaun. Totusi sa-si critici un coleg de breasla, nu e tocmai frumos. :-P


Asa ca nu uitati, azi pe inserat de la ora 21:30 (ora Romaniei) SkySports 3 v-a transmite in direct din Brentwood, etapa a patra de Premier League!
Incercati link-ul norocos si raspundeti "Prezent" la intalnirea saptamanala cu snooker-ul televizat! :-)

0 comments: